Megtagadta a pincérnő az alkoholt a terhes nőtől - csak épp titokban.

Legfrissebb szerkesztőnk, Niki - ti Greta May néven találkozhattok a cikkeivel -, bedobott egy hírt a közös beszélgetős csopinkba: egy pincérnő osztotta meg történetét egy terhes vendégével való konfliktusról. És nekem csak annyi gondolatom volt: leszarom.

Röviden annyi történt, hogy fél füllel meghallott egy beszélgetésfoszlányt, miszerint a hölgy a 14. hetében van. Ehhez képest vígan rendelgette az alkoholos koktélokat. Ám a pincérnő a második kör után már alkoholmentes italokat hozott ki neki - anélkül, hogy szólt volna neki. Aztán persze végül lebukott, kitört a botrány, és most lehet, hogy elveszíti a munkáját.

Felrobbantotta a netet a sztori, engem mégsem mozgat meg. Ez hogy lehet? Pont engem, aki keresztes háborút tudok indítani, ha valaki nem a szemeteskukába dobja az energiaitalos dobozát.

Mert elegem van abból, hogy mindenki kretén. Elegem van az egyrészt-másrészt igazságtételekből. Elegem van, hogy mindig ugyanazt magyarázom. Mert van az egyik oldal, aki mond vagy csinál valami egetrengető hülyeséget/aljasságot/szemétséget, és akkor jön a másik oldal, és válaszul csinál egy másik (ellentétes előjelű) baromságot. És akkor most hirdessünk ítéletet, hogy kinek van igaza.

Annak, aki azt mondja, hogy üljünk be az előmelegített 200 fokos sütőbe párolódni, vagy aki szerint ez baromság, mert a -20 fokos fagyasztóba kell beülni egy szál tangabugyiban, mert az a tuti. Persze egy fokkal talán "igazabbja" van a hűtős fazonnak, mert azt könnyebb egy tüdőgyuszival és pár levágott ujjal megúszni, míg a 200 fokban leginkább csak meghalni lehet. De most mellé kéne állnom?

Ám ha nem mondok semmit: "Bűnösök közt cinkos, aki néma." Ha mondok valamit, az úgysem fog egyik oldalnak tetszeni. Inkább hagynám a francba az egészet, és mennék egy barlangba remetének. De akkor mindig jön a megerősítés: páran megértették, amit mondok. Kegyetlen dolog a remény, mert mindig csak a túléléshez elég erőt csepegtet. És én erősen reménykedem, hogy nem veszik szellemi sötétségbe az emberi faj.

Pincérnő versus Terhes Nő

Micsoda párviadal! Gigászok harca! Egyik oldalon fajunk díszpéldánya: az Önzőség Szimbóluma. A másikon a Jószándékú Idióta.

Forrás: Shutterstock

Terhesen egymás után inni az égetett szeszes koktélokat? Ezt nem is minősítem, és nem is indoklom meg, hogy miért undorító.

Én bevallom, utáltam terhes lenni, és a szoptatás kapcsán folytatódó lemondás sorozatot sem díjazom. Másra sem vágyom lassan 9+7 hónapja, mint hogy ihassak kólát, kávét, fekete teát, ehessek nyers lazacot, wasabit erőspistával és büdös sajtokat ANNYIT, AMENNYIT ÉS AMIKOR csak akarok. És bevallom, a dokim engedélyezett 1-1 deci bort, és én éltem/élek a lehetőséggel. De egymás után több koktélt tuti, hogy egyetlen orvos sem engedélyezett.

Szóval, a pincérnőnek igaza van. De tényleg igaza van? Hiszen egy másik, számára idegen, körülményeit nem ismerő felnőtt embert bírált felül a tudta nélkül - méghozzá úgy, hogy ő pénzért vett igénybe egy szolgáltatást -, mert a pénzt azért elfogadta a pincérnő. Ilyet nem csinálunk. Akkor sem, ha igazunk van.

Most elvi okok mellett praktikus okokból sem: mert Ms. Egókirálynő (a terhes nő) jól belekapaszkodik abba a hangyányi részbe, amiben történetesen neki van igaza - vagyis, hogy átverték. Ennek annyira örül, hogy jól felszívja magát, és el sem gondolkodik azon, hogy amúgy ő a rohadt gáz.

Ezért haragszom a pincérnőre, akkor is, ha igaza volt. Mert a jó szándék kretén módon kivitelezve hivatkozási alapot ad a rosszándékú kreténeknek. Ha nyíltan megtagadja a kiszolgálást, és átadja egy kollégájának - aki esetleg szintén megtagadja, és erről egyeztetnek a főnökkel stb. - még ha végül koktélhoz is jut az Anyák Gyöngye -, akkor is legalább egy korrekt ügy lett volna belőle, ami neki kellemetlen. És még az Egókirálynők sem szeretnek kellemetlen helyzetbe kerülni.

Sőt, a barátnői, akik végignézik a jelenetet, még le is vonhatnak hasznos tanulságot a dologból, ha már egy mukkot sem szóltak a terhesen piálás kapcsán. De csak akkor, ha jól felépítve, korrektül van kivitelezve a dolog. Csak hát ez el lett kreténkedve. És nekem ebből van elegem.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?