Egy karkötő, ami kimutatja a piádba csempészett drogot!

Olyan büszke voltam magamra, hogy sikerült időben elindulnom az esti buliból, és így még éjfél előtt haza fogok érni. Mivel másnap dolgozni kellett menni, így mindössze két pohárral ittam - ez is ritkán fordul elő! Ilyen egy igazi felelősségteljes felnőtt nő - gondoltam.

Büszkén, dagadó mellel sétáltam ki a Budai Várból, hogy leszólítsam az egyik taxit - de séta közben egyre durvább jelzéseket adott a testem. Először megváltozott a környezetészlelésem: másképp érzékeltem a hangokat, a hőmérsékletet, a távolságokat.

Ezután lassacskán remegni kezdtek a lábaim, a végtagjaim sorra kocsonyássá váltak - majd iszonyatos szédülés kerített hatalmába. Fogalmam sem volt, mi történik velem, csak egy cél lebegett a szemem előtt: mielőtt elájulok, el kell mondanom valakinek, hogy bajban vagyok. A legközelebbi taxi lehúzott ablakán behajoltam, benyögtem az akkori lakcímem, majd onnantól kezdve teljes képszakadás következett.

Másnap reggel otthon ébredtem - megfürödve, frissen mosott hajjal és durva hányingerrel. Semmire nem emlékeztem az éjszakából. Fogalmam sem volt, mikor értem haza, mikor fürödtem meg és mikor kerültem ágyba.

A galériáról lemászva a telefonomra pillantottam, ahol egy üzenet várt a legjobb barátomtól: "Hívj fel, ha felébredtél." És mellékelt egy fotót, amelyen magzatpózban fekszem a bejárati ajtó előtti lábtörlőn. Nagyon megijedtem.

Egyből tárcsázni kezdtem, majd a barátom felvilágosított a történtekről: a taxis az eszméletlen állapotom ellenére hazavitt, majd kilökött a ház előtt az utcán. Egy darabig ott feküdtem, majd egy arra sétáló fiatal pár megtalált. A telefonomról hívogatni kezdték az utoljára hívott embereket, így kerültek el a legjobb barátomhoz, aki azonnal taxiba pattant, hogy a segítségemre siessen.

Addig a pár próbált féken tartani. Nem tudtam, ki vagyok, nem tudtam, hogy ők kik, és azt sem, hogy hol vagyok. Csak azt hajtogattam, hogy én nem itt lakom, és négykézláb - vagy inkább kúszva - próbáltam elmenekülni előlük.

Forrás: Shutterstock

A helyszínre érkező barátomat szintén nem ismertem fel, úgy kellett erőnek erejével betuszkolni a társasház kapuján, mert minden izmommal megfeszülve küzdöttem ellene. Végül óriási kiabálások és veszekedések árán sikerült megfürdetnie, pizsamát erőszakolnia rám és ágyba dugnia.

Azt reméltem, hogy a történetet hallgatva majd beugrik néhány emlékkép, de semmi. 8-10 órányi sötétség lakott csupán a fejemben - és a kérdés: vajon mi történt velem addig, amíg nem talált rám a pár? Egyáltalán mennyi ideig feküdtem ott? Sok gondolat cikázott a fejemben, de az egyre erősödő hányinger miatt nem tudtam rájuk figyelni - na, meg amiatt sem, mert készülni kellett a munkába.

Erőt vettem magamon, megmosakodtam, felöltöztem és bementem a munkahelyemre. Azt reméltem, hogy ha úgy döntök, hogy nem leszek tovább rosszul, akkor a tünetek is alábbhagynak. De sajnos nem így alakult. A munkahelyemen utolért a rosszullét, és nem is tudtam kijönni a mosdóból hosszú órákon át. Mentőt kellett hívni, majd kórházba vittek, és infúzióra kötöttek. Ott vált egyértelművé, hogy valószínűleg drogot csempésztek az italomba, hiszen a bevitt alkohol mennyisége egyáltalán nem indokolta az állapotomat.

Miért meséltem ezt most el?

Azért, mert csak a szerencsémnek köszönhetem, hogy nem erőszakoltak meg, nem raboltak ki - ja, de, mert az a húszezres eltűnt a pénztárcámból, amivel akkor még rendelkeztem, mikor beszálltam a taxiba. De nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy sokkal nagyobb bajba is kerülhettem volna, annak ellenére, hogy nem ittam össze mindenféle piát, és nem éltem kábítószerrel. Egyetlen hibát vétettem: nem kísértem végig a poharam útját, így nem láttam, hogy ki, mikor és mit rakott bele.

Hogyan vigyázz magadra?

Nemrég piacra került egy karszalag, amely kifejezetten a GHB-t hivatott szűrni. A Xantus  a világ első karszalagja, amellyel gyorsan, egyszerűen és megbízhatóan meg tudod magad védeni a GHB droggal szemben. Egy német egyetemista lány, Kim Eisenmann fejlesztette ki 2018 végén, miután egyre több emberrel megtörtént a környezetében, hogy bedzsinázták, majd kirabolták vagy szexuálisan bántalmazták. Számtalan országban kapható, és már a BBC is írt róluk. Most pedig elérkezett Magyarországra is.

A használata igen egyszerű:

  • Tedd fel a karszalagot a csuklódra!
  • Keverd össze az italodat!
  • Csepegtess 1-2 cseppet a karszalagod "TEST" mezejére!
  • Várj 2 percet!
  • Ha GHB van az italodban, akkor a teszt mező kék színűre változik a
    karszalagon. Ha viszont tiszta, akkor zöld marad.

Még a következő fesztivál kezdete előtt szerezd be

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: www.xantushungary.com

    Ezt olvastad már?