Hódít a plus size: Telt nők, akikért rajong a világ!

A mai világ az elfogadásról szól, már vajmi kevés jelentősége van a bőrszínnek, a nemi orientációnak, egyebeknek. Van azonban egy adósságunk, amit csak most kezdünk törleszteni: ezidáig nem bánt különösebben jól a világ a plus size hölgyekkel és urakkal, legalábbis a médiában nem igazán érvényesülhettek.

Egy ideje viszont egyre több és több sikeres telt színésznő jelenik meg a filmiparban, sőt, még a sokszor csontsovány modellekről híres divatipar is nyit a plus size felé. Arról nem is beszélve, hogy a ruhavásárlás során sincs már feltétlenül szüksége speciális üzletekre a telteknek, az egyik vezető sportszergyártó nemrég még egy plus size próbababát is elhelyezett a londoni üzletében.

Úgy tűnik, új iparág bontakozik ki a szemünk láttára, hiába, az elfogadás kéz a kézben jár az üzleti logikával: itthon is van már például külön társkereső oldal telteknek. Utánajártam, hogy kik azok a telt modellek, színésznők és további hírességek, akikre méltán lehetünk büszkék mindannyian, hiszen - legyőzve minden előítéletet és nehézséget - elérték az álmaikat.

Gabourey Sidibe

A boldogság ára című drámában nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölt színésznő igazi példakép minden plus size hölgy és fiatal lány számára, és ékes bizonyítéka annak, hogy kemény munkával szinte bármit megvalósíthatunk. Édesapja teherautó-sofőr, édesanyja tanárnő volt, és egyáltalán nem állt tőle messze az a drámai nyomor, ami első filmjében vette körül az általa alakított főhőst - mégis sikeres lett.

Forrás: AFP/Robyn Beck

Jessica Leahy

Egy igazi természetes szépség, ahogy mondani szokták: akár a szomszéd lány is lehetne. A közel hetvenezer Instagram követővel rendelkező modell jótékony céloknak is teret ad a profilján, jó példát mutatva a közösségi média generációnak. Sőt, még öniróniával is rendelkezik, nemrég ugyanis arról posztolt, hogy a követők száma nem játszik szerepet abban, mennyire vagyunk sikeresek, és a legtöbb tehetséges embernek egyáltalán nincs is Instagramja...

Forrás: Jessica Leahy/ Facebook

Katya Zharkova

A fiatal orosz anyuka még kórházi kezeléseiről is bátran posztol, vállalva hasának természetes teltségét. Több, mint százezer követővel rendelkezik, nem véletlenül, hiszen őszintesége és hitelessége szimpátiát vált ki mindenkiből. Ezen a profilon általában nem félnapos előkészületek után készülnek a fotók, sokkal inább Katya életének mindennapjait láthatjuk.

Forrás: Katya Zharkova/ Facebook

Rebel Wilson

Az ausztrál színésznőt Hollywood is egyre többet foglalkoztatja, még a "Szikla"-ként ismert Dwayne Johnson mellett is játszhatott. Főként humoros szerepeket kap, nem véletlenül, hiszen remek humorával, könnyedségével mindenkit elvarázsol. Nyilatkozatai szerint fiatal korában gyakran kritizálták az alakja miatt, ő azonban sosem foglalkozott a rosszindulatú fanyalgókkal. Bár az utóbbi hónapokban elég sokat fogyott, szerencsére most sem egy csontkollekció: még mindig megőrizte gyönyörű teltkarcsúságát.

Forrás: AFPforum/  Full Picture Agency/FPA/Fpa

Adele

Zeneipari szakemberek szerint az angol énekesnő lemezei egészen döbbenetes eladásokat produkálnak, egyesek szerint a személyes brandje vetekszik a Csillagok Háborúja vagy a FIFA értékével. Már egészen fiatalon, tizenkét éves kora körül megmutatkozott a tehetsége, a karrierje pedig azóta is megállíthatatlanul fejlődik. Bár már több sztár is kritizálta a testalkatát - például Joan Rivers és Karl Lagerfeld-, őt ez egyáltalán nem zaklatta fel. A legfrappánsabb válasza a súlyával kapcsolatos kritikákra: "Majd lefogyok, ha nem megy a szex!"

Forrás: AFP/Ben Stansall
Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: AFPforum

Ezek is érdekelhetnek