Magzatszépségverseny - van ennél lejjebb?

Biztos vagyok abban, hogy ha egy idegen civilizáció űrhajója landolna a Földön két idegennel a fedélzetén, még aznap meghirdetnének egy "A legszebb UFO a galaxisban" versenyt.

Egyszerűen imádjuk versenyeztetni a "szépséget", akkor is, ha erre a szóra még egy normális definíciónk sincs. A mai napig a Facebookon meghirdetett gyerek szépségversenyektől dobtam le leginkább a láncot. Már eleve nem értem: miért ez a neve? Hiszen annak, hogy ki nyeri meg, semmi köze a szépséghez. Tulajdonképpen még a fotón szereplő gyereknek sincs sok köze az egészhez. A verseny a lájkok száma alapján dől el, ami miatt inkább az kellene legyen a neve: "a legtöbb ismerőst mozgósítani tudó szülők versenye".

Azt hittem, hogy a lájkok ellenében "prostituált" gyerekfotóknál már nincs lejjebb, de az élet rácáfolt erre. Ma belefutottam egy magzat szépségverseny hirdetésbe, ahol ugyanúgy lájkokkal dől el, hogy melyik magzat a legszebb. Hiába, a technikai fejlődés újabb és újabb távlatokat nyit ahhoz, hogy az emberi hülyeség igazán kézzelfogható legyen.

Belegondoltál már, hogy minden ember életében van valahol egy csúcspont? Amikor minden klappol számára, amikor a legjobb és legsikeresebb. Nos, mától az is megeshet, hogy ez a csúcspont éppen magzat korodban jön el. Már születésed előtt győzedelmeskedhetsz egy versenyen! Hát nem király?

Forrás: Shutterstock

Elképzelem, ahogy áll a tükör előtt egy érdekes arcú (ronda), kopaszodó férfi, elégedetten szemléli épp kibontakozóban lévő sörhasát, és mosolyog: "7 hónapos magzatként szépségversenyt nyertem! És semmit nem veszítettem az akkori szépségemből!"

Nyilván mindenki tisztában van azzal, hogy ez az egész meghirdetett játék egy marketing fogás, amivel a terméket - azaz a 4D és 5D ultrahang vizsgálatot - adják el. Még csak azt sem mondhatom, hogy nem sikeres, hiszen tessék, én is erről írok. De a kérdés nem az, hogy marketinges, szakmai szempontból sikeres-e az akció, a kérdés az: morálisan mit üzen?

Azt, hogy semmi sem szent, ha arról van szó, hogy pénzt kereshetsz valamivel. Azt, hogy a még meg sem született gyermeked is csak egy eszköz ehhez - ahogy életed összes intim pillanata.

De a morális fenntartások nem számítanak, hisz a nyertes babafotózást nyerhet! Hát bolond, aki kihagy egy ilyen lehetőséget a "legjobban dokumentált gyerekkorok" korszakában. Kell még az a néhány fotó a kétmillió mobilos kép mellé...

Személy szerint én alig várom, hogy a jövőben belefussak egy spermabank marketing akciójába, ahol Magyarország legszebb hímivarsejtjére szavazhatnak az ismerősök és rokonok...

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock