A női önkielégítés még mindig tabu téma. - De miért?

Évek óta, minden hónap első szombatján 4 nő éjszakába nyúlóan beszélget. Az úgynevezett csajos estén szó van pasiról, gyerekről, családról, munkáról és megannyi világmegváltó és arcpirító témáról.

És hogy pár pohár bátorságszérum után mit gondolhatnak az önkielégítésről?

Márti, 31 éves

"Hogy milyen gyakran kényeztetem magam? Mióta egyedül vagyok, átlagban hetente egyszer-kétszer biztosan. Nem tehetek róla, de vannak napok, amikor megbolondulok a szexért, és ilyenkor nem tudom és nem is akarom megállni, hogy magamhoz érjek. Ha otthon tör rám a vágy, akkor megnézek egy laza pornó videót, és pikk-pakk kész is a nyugtató orgazmus, de persze videó nélkül is tökéletes a technikám" - nevet, majd kortyol egyet a koktéljából.

"Vagyok már annyira öreg, hogy tudjam mit és hogyan szeretek, ismerem a testem" - folytatja határozottan.

"Tisztában vagyok vele, hogy önmagam - helyesebben az ujjaim - lecserélhetném alkalmi kapcsolatokra is, de - a látszat ellenére - az egy éjszakák helyett továbbra is inkább az ezeregy éjszakákban hiszek. Persze a Nagy Ővel."

Viola, 28 éves

"Ha elfelejtettétek volna, mi még csak 5 hónapja vagyunk együtt Ádámmal, szóval, nekem nincs ilyenre szükségem" - kezdi Viola fennhangon, bár a magabiztossága a welcome drinkek számával függ össze.

"És minimum heti 3-4 alkalommal szexelünk. A születésnapomra pedig a közös utazás mellé egy gésa golyót is kaptam. Életem első gésa golyója" - folytatja kettejük történetét lelkendezve.

"Persze először én is meglepődtem, de most együtt tanuljuk a használatát. A kérdésre visszatérve, jelenleg nem csinálok ilyesmit, de ha épp úgy jön ki a lépés, szex közben simogatom, izgatom magam - ha ez számít. Ez nekem tök természetes, és panaszkodni sem panaszkodott még senki. Sőt, azt vettem észre, hogy nézni kimondottan szeretik a férfiak. Mondjuk, én is szeretem nézni, mikor néha szex közben ők csinálják maguknak - mocskosul felizgat. De ha egyedül vagyok - ami lássuk be, ritkán fordul elő - akkor nem jellemző, hogy magamhoz nyúlok. Egyszer-egyszer talán, de nekem nincsenek olyan szexrohamaim, mint Mártinak" - teszi hozzá viccesen.

Forrás: Shutterstock

Anikó, 32

"Még a fiatalságom elején ismerkedtem magammal - tükör, zuhanyrózsa, de kb. ennyi. Meglepő módon nem szoktam önkielégítést sem végezni. Bár így elhallgatva benneteket lehet, nekilátok" - viccelődik még mindig pironkodva Anikó a harmadik vodkanarancs után.

"A férjemmel szerintem okés a szex, orgazmusok jönnek-mennek. Én nem nagyon nyúlok bele a dolgokba, inkább szóban adok némi instrukciót, ha valamit másként szeretnék. Az ujjaimat pedig magam helyett a páromon és az ő szerszámán szeretem pihentetni. Bár több, mint 10 év után már nagy meglepetések nincsenek. A magam részéről a téma lezárva."

Niki, 35

"Párkapcsolatban élek, és önkielégítést végzek. Van még kérdés?" - kérdezi nevetve Niki, mindazonáltal érzi kijelentése komolyságát.

"Előfordul, hogy Peti fáradt, vagy munka miatt elutazik, ilyenkor lelkiismeret-furdalás nélkül eljátszom magammal, persze ezekről őt is szoktam értesíteni - hadd egye a penész. Ilyenkor legtöbbször kiakad, miért nem várom meg amíg hazaér. Én pedig hiába mondom, hogy az orgazmuséhség nem válogat, nekem akkor és ott van rá szükségem - nem tudom meggyőzni az igazamról. Mondjuk, amikor itthon van, és valami miatt éppen nem viszonozza a közeledésem, akkor megvárom, amíg elalszik. És csak utána leszek boldog az ujjaimmal. Ez mondjuk, nem gyakori, de volt már rá példa."

És hogy négy barátnő valóban mit gondolhat az önkielégítésről? Ezt csak ők maguk tudják. Állítólag a szótlan szex ideje lejárt, és önmagunk megismerése természetes dologgá változott. Mégis, ez valamiért még a mai napig tabunak számít.

Pedig számtalan olyan nő van, aki ilyen téren problémával küzd, és sem egy szakembernek, sem a barátainak nem mer beszélni róla. Mennyivel könnyebb lenne, ha olyan fesztelenül tudnánk tapasztalatot cserélni, mint ahogy a recepteket szokás - persze csak egészséges mértékben, hiszen tény és való, hogy nem tartozik minden a külvilágra.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?