Csak akkor légy influencer, ha tudsz valami újat is mondani!

Influencer... Mit is takar ez a szó? Sokak számára még mindig ködbe burkolózik, pedig valójában nagyon is hétköznapi jelentéssel bír: hatással vagyunk másokra. És minél nagyobb tömeghez ér el a szavunk, annál nagyobb a felelősségünk is.

A közösségi média által egy pillanat alatt felkaphatjuk a fonalat, és akár fél éven belül is már emberek százaihoz szólhatunk. A probléma itt az, hogy sok esetben túlnő rajtunk a népszerűség, gyorsabb ütemben növekszik a követőtábor, mint ahogy mi felkészülhetnénk az ezzel járó, egyre növekvő felelősségre.

Azoknak a sztároknak, akik gyerekként csöppentek bele a show businessbe, éveik voltak arra, hogy megtanulják jól használni az ismertségüket - így mire felnőttek, már tudták, hogyan kezeljék a rajongást. Nem úgy, mint a hirtelen felkapott közszereplők, vagy az Instagramon híressé vált tinilányok, akik csak belecsöppennek ebbe a világba - de lövésük sincs, hogy az "influencerkedést" eszik-e vagy isszák. Ma már úgy is lehetsz "valaki", hogy az égvilágon semmit nem kell letenned az asztalra. Elég kivillantanod a kocka hasad vagy megcsillogtatnod a highlightered, és máris példakép vagy.

Nem meglepő talán, hogy a most felnövő generáció önként és dalolva választja a könnyebbik utat ahelyett, hogy évekig dolgozna mások elismeréséért. Hiszen így is több százan rajonganak érte, nem? Elég hozzá egy műszempilla, egy kis csücsörítés vagy egy vakító mosoly, és máris kész a tökéletes "Insta celeb".

De ez a cikk most nem róluk szól, hanem azokról az influencerekről, akik szellemi termékeiken keresztül valódi üzenetet szeretnének közvetíteni - mindemellett pedig igyekszenek pozitívan befolyásolni a környezetüket. Hiszen igenis meg kell válogatni, hogy mi kerül ki az éterbe: egy tökéletesnek tűnő képpel például irigységet vagy kisebbségi komplexust válhatsz ki másokban.

Forrás: Shutterstock

Míg ha tanácsot adsz vagy felfeded a saját hibáidat, azzal hozzájárulhatsz mások fejlődéséhez is. Tudnod kell, hogy akár néhány posztoddal is elérheted, hogy a követőid jól vagy rosszul érezzék magukat. Ez óriási hatalom, így bőven van felelősség is rajtad. Éppen ezért kérlek, mindig gondold át, hogy mit szeretnél kiváltani az emberekből! Számomra ezek azok a fő elemek, amelyekkel nagy eséllyel pozitívan tudok hatni az olvasóimra:

Őszinteség

Az őszinteség a legbátrabb dolog a világon, igazi erő kell hozzá. Hiszen ha belegondolsz, amint meglátsz valakit, aki őszintén felvállalja a gyengeségeit, mit gondolsz róla? Én a magam részéről azt érzem, hogy "Ejha! Milyen bátor, milyen belevaló az illető!" Szóval, az őszinteség menő!

Motiváció

Ha túlteng benned az életöröm, a tenni akarás és a lelkesedés, ne tartsd vissza! Ugyanis ezek olyan pozitív energiák, amiket nyugodtan rázúdíthatsz a világra, mert mások is építkezhetnek belőle.

Humor

Nincs az az élethelyzet, az a szomorúság, az a balul elsült nap, amit egy kis nevetés ne tudna orvosolni. A humor a legnehezebb időkben is simogatja a lelket. Nyugodtan nevettesd meg az embereket!

Produktum

Ez nagyon fontos. Úgy kivívni az elismerést, hogy tudod: kőkeményen megdolgoztál érte. Ennél nincs nagyobb sikerélmény - nem beszélve arról, hogy sokkal édesebb, mert a te erőfeszítéseidből született. Siker számodra, mert büszke lehetsz magadra, és siker mások számára is, mert elképesztően inspiráló tud lenni, hogy igenis összejöhet! Sőt, ha a kemény munkán és a szorgalmon múlik, az azt jelenti, hogy te is meg tudod csinálni.

Szeretet

Igen, klisének hangzik, DE! Amíg szeretetből, örömből posztolsz, nincs hiba. Amíg csak annyi a szándékod, hogy megoszd a boldogságodat a követőiddel, hogy példát mutatss és motiválj, addig pozitív energiákat küldesz a virtuális térbe. Viszont amint ez átcsap bizonyítási vágyba és magamutogatásba, onnantól kezdve csak bánatot fogsz okozni másoknak. Tudatosan negatív irányba befolyásolod őket, mert azt akarod, hogy lássák: neked milyen jó, amíg nekik szar.

Légy hiteles influencer! És gondold át, hogy "amit mondani akarsz, értékesebb-e, mint a csend, amit meg akarsz törni". Ha nem, inkább ne oszd meg velünk, hogy "mi jár a fejedben"!

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek