Magyar sorozatgyilkosok, akik filmbe illő kegyetlenséggel öltek! +18

Mindannyian szeretünk borzongani, mégis szívesebben ijedezünk a biztonságos moziteremben vagy otthon, zárt ajtók mögött, egy vödör popcorn mögé bújva. Hiszen ha túl ijesztő fordulatot vesz a film, bármikor kikapcsolhatjuk, nem kell tovább néznünk.

Bár sok film megtörtént eseményeken alapul, a valóság sajnos sokszor hátborzongatóbb és iszonyatosabb, mint a kitalált történetek. Bár a sorozatgyilkos "műfaj" a köztudatban inkább Amerikához kötődik, de azért kis hazánknak is megvannak a saját, külön bejáratú pszichopatái.

A cinkotai bádogos

Kiss Béla amerikai horrorfilmeket megszégyenítő brutalitással írta be magát a magyar kriminalisztika történelmébe. 1905-ben nyitott bádogosműhelyt Cinkotán. Az ismerősei kellemes embernek, jó társaságnak tartották. Senkinek sem jutott volna eszébe, hogy az egyre szaporodó bádogos hordók női holttesteket rejtenek...

Miután a felesége elhagyta, egyre gyakrabban kereste hölgyek társaságát. Újsághirdetést adott fel, gondosan ügyelve arra, hogy olyan magányos lelkekkel ismerkedjen meg, akiket eltűnés esetén senki nem keres. Több száz nővel levelezett, ám akiket meghívott az otthonába, sajnos nem jutottak ki élve a lakásból.

Az első világháború aztán a frontra szólította a gyilkost, a ház gondnoka pedig felújítási munkákat tervezett - ekkor bukkantak rá a fáskamrában elrejtett holttestekre. Kiss Bélának nyoma veszett az első világháború alatt. Hogy ott érte-e a halál, vagy esetleg külföldre szökött, azt a mai napig nem tudni...

Forrás: Shutterstock

A martfűi rém

Az egyszerre izgalmas és gyomorforgató magyar thriller megtörtént eseményeket dolgoz fel. A teherautó-sofőrként dolgozó Kovács Péter első gyilkosságát úgy úszta meg, hogy mást tartóztattak le helyette. Áldozatát hátulról fejbe verte, megerőszakolta és megfojtotta, ám a hölgy pont előtte különbözött össze az udvarlójával, aki - máig érthetetlen okból - beismerte a gyilkosság elkövetését. Pár hónap pihenő után a valódi gyilkos újra támadt, ám hiába sújtott le a kalapáccsal: a második áldozatának sikerült elszökni.

Végül két folyóban talált női holttest vezette nyomra a nyomozókat, akik addig abban a hitben voltak, hogy a gyilkos már a börtönben van. Tíz évvel az első eset után az egyik áldozat körme alatt üvegdarabokat találtak - ez juttatta a martfűi rémet a rácsok mögé.

Hiába volt a felesége által biztosított alibi, a teherautójában talált üvegszilánkok megegyeztek az áldozat körme alatt talált darabokkal.Kovács Pétert 1968-ban akasztották fel a szegedi Csillag börtönben. Az ártatlanul elítélt Kirják János tizenegy évet töltött a rácsok mögött...

Pándy András

A magyar származású sorozatgyilkos lelkipásztor nevét mindenki ismeri. Bizarr módon több, mint három évtizeden keresztül élt a saját lányával, Ágnessel beteges élettársi kapcsolatban, aki bűntársa lett a családi gyilkosságok elkövetésénél.

Amikor másodszorra megházasodott, többször megerőszakolta második felesége lányát is. Ágnes féltékenységében egy kalapáccsal ölte meg Pándy feleségét, majd a lelkész ugyanezzel a kalapáccsal végzett a nő lányával is. A holttesteket együtt tüntették el: először savban áztatták, majd a maradványoktól megszabadultak a vágóhídon.

Később az első feleséggel kialakult vita miatt Pándy András megkereste és megölte annak fiait, majd Ágnes végzett magával az asszonnyal is. Gyakorlatilag "kézen fogva" irtották ki az egész családot. Érdekes, hogy végül mégis Pándy lánya tett feljelentést az eltűnt családtagok miatt. A nyomozás lezárásakor a férfi életfogytiglant kapott, a lánya viszont 2010-ben szabadult, és bevonult egy apácazárdába.

A hurkos rém

Ember Zoltán a különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságairól lett ismert Szentkirályszabadján. A gyermekkora tipikus sorozatgyilkos múlt: alkoholizmusban elhunyt, bántalmazó apa, majd szintén iszákos nevelőapa, szeretet nélküli légkör. A férfi huszonöt éves korára már többször megjárta a börtönt, szabadon töltött éveiben alkalmi munkákból élt.

Első gyilkosságát a bosszúvágy vezérelte: bántalmazó nevelőapját egy csavarkulccsal gyilkolta meg, majd kirabolta, hogy legyen pénze elmenni a szüreti bálra. Amikor később a testvére nem volt hajlandó eladni a közösen örökölt házat, a férfi puszta kézzel fojtotta meg.

Anyagi problémáira a falu idős embereinek megölésében és kirablásában látta a megoldást. Áldozatai hosszú kínhalált haltak: a nyakukra kötött hurok hátul össze volt kötve a bokájukkal, így szerencsétlenek gyakorlatilag saját magukat fojtották meg. Több nyolcvan év feletti embert és asszonyt gyilkolt meg így, míg végül az egyik alkalommal hibázott, és nyomott hagyott maga után a helyszínen. Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, ám 2015-ben öngyilkos lett: felakasztotta magát a cellájában.

Forrás: Shutterstock

A százhalombattai rém

Balogh Lajos állítása szerint nincs mindenkinek joga az élethez - ezért négy embert ölt meg, különféle kegyetlen módszerekkel. Első áldozata egy tizenhat éves kislány volt, akinek azért kellett meghalnia, mert a gyilkos szerint tiszteletlenül viselkedett a szüleivel. Elcsalta a lányt az erdőbe, ahol fojtogatta, megverte, meztelenre vetkőztette, ollóval szurkálta, miközben gondosan figyelte az életjeleket. Később a tárgyaláson azt nyilatkozta, hogy élvezte az egészet, és csak azt sajnálta, hogy hamar vége lett.

A gyilkosság után eldicsekedett a történtekkel az öccsének, majd bandát szerveztek, a tagság feltétele pedig egy fiatal lány meggyilkolása volt. Dühödten látta, hogy két társa erre nem képes, így végül ő maga ölte meg a kiszemelt áldozatot, akit haláltusája közepette tovább kínzott és megerőszakolt.

Testvérével együtt újabb kegyetlen gyilkosságokat követtek el: meglőttek, leszúrtak és megerőszakoltak két kocogó lányt. A kegyetlen gyilkos még többször visszatért az erdőbe a holttestekhez.

Feleségét és gyermekeit állítólag azért hagyta el, mert félt, hogy az áldozatává válnak. A rendőrségen a hazugságvizsgáló készülék buktatta le, huszonöt évet kapott. Kiemelten veszélyes rabnak minősül, jelenleg a szegedi Csillag börtön falai közt tartják fogva. Eredetileg 2020-ban szabadult volna ki, a börtönben elkövetett bűncselekményei miatt azonban öt évvel kitolták a feltételes szabadlábra helyezését...

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek