3 szabály, ami garantálja a sikert!

Mind álmodozunk a sikerről - bár ez a fogalom mindenkinek mást jelent. Van, akinek sok pénzt, van, akinek csúcskarriert, és van, akinek családot. De valamit mindenki szeretne elérni az életében.

Ha nem, akkor legelőször ezen érdemes dolgozni - hiszen cél nélkül nincs igazán iránya az életednek, és csak sodródsz. De mi kell vajon a sikerhez? Az alábbi három dolog mindenképpen.

1. Hit

Higgy magadban! Higgy abban, hogy elérheted, amit szeretnél! Ha nem hiszed el, ha még csak elképzelni sem tudod, akkor eleve kudarcra van ítélve a dolog. Nem mondom, hogy hinni könnyű, pláne, ha az ember nehéz helyzetben van.

Ám ez az első lépés. Ne mondd rögtön azt, hogy "Ez nekem úgysem sikerül!" Inkább képzeld el, mit érzel majd, ha igen! Nem baj, ha még nem látod az odavezető utat. Álmodozz a végeredményről! Mit éreznél? Mi lenne más az életedben? Milyen lenne egy reggeled, ha megtörténne a csoda, és tiéd lenne, amire vágysz?

Forrás: Shutterstock

Az agyunk fura szerkezet: ha sokszor elképzelünk valamit, automatikusan keresni fogja a hozzá vezető utat és lehetőségeket. Akár jó ez az elképzelt valami, akár rossz - szóval, érdemes vigyázni, mit vizualizálunk gyakran!

2. Legyen vonzó a cél!

Csak azt fogod elérni, amit tényleg szeretnél, amire igazán vágysz. Ami megmozgat, érzelmeket vált ki belőled, és úgy érzed, ezért bármit megtennél. Ha nem érzed ezt, akkor nem jó a cél. Vizsgáld meg újra: tényleg akarod? Akarod, vagy csak szeretnéd? Nagyon nem mindegy. Az, hogy "szeretnéd", annyit jelent, hogy jó lenne, de nem teszel érte erőfeszítéseket.

Jó lenne lefogyni, de csak, ha megtörténne varázsütésre. Ettől még nem mész el sportolni, és nem fogsz kevesebbet enni. Ha "akarod", akkor viszont hajlandó vagy áldozatot vállalni, és tudod, hogy rajtad múlik az eredmény. Megteszel érte mindent. Kanapén fetrengés helyett elmész sportolni, csoki helyett zöldséget eszel.

3. Ne add fel!

"A születési anyakönyvi kivonatunkban sem írják azt, hogy az élet könnyű lesz" - mondta Edith Eva Eger. Kudarcok mindig vannak, az élet már csak ilyen. Ám nagyon nem mindegy, mit teszel egy-egy kudarc után. Abbahagyod a próbálkozást, mert elsőre nem jártál sikerrel? Vagy nekiugrasz még egyszer, tanulva a hibáidból - akkor is, ha a tizedik pofára esés után kell újrakezdened? Ezen múlik szinte minden.

Hogy tényleg működnek-e a fenti tanácsok? Csak gondold végig, hogyan tanul meg egy gyerek járni! Hisz a "céljában"? Persze. Eszébe sem jut, hogy nem sikerülhet. Vonzó a cél? Naná. Ott az a sok érdekes tárgy az asztalon meg a piros terítő, amit le akar rántani. Feladja? Nem. Megy és csinálja, hiszen akarja azt a piros terítőt. Hát így van ez minden olyan dologgal, ami rajtad múlik. Akár el is érheted!

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek