Menthetetlenül munkamániás vagyok!

Te vagy az első, aki beér a munkába, és nap végén az utolsó, aki távozik? Nos, akkor van egy jó (vagy rossz) hírem számodra: több mint valószínű, hogy munkamániás vagy! Hidd el, tudom, miről beszélek. Én is így nyomtam - amíg volt értelme.

Hamar eljön ugyanis az a pont, amikor ez a hozzáállás a magánéleted rovására mehet - az pedig nagyon nem frankó... Jó dolog, ha szereted a munkádat, ám ha úgy érzed, már semmi más nem számít, lépj a fékre, és gondolkodj el! Ne várd meg, míg kiégsz, vagy esetleg rámegy a családod!

Találnod kell egy egészséges egyensúlyt, máskülönben a szakmai sikerek ára válság és depresszió lehet. Ha viszont sikerül meghúzni a határokat, akkor munkamániásnak lenni egész jó. Meg is mondom, miért!

1. A cégek kapkodnak utánad

Hiszen mindig számíthatnak rád: bármikor megkérhetnek egy feladat elvégzésére, és te meg fogod csinálni. Legyen kora reggel, éjszaka vagy hétvége, nem számít: a meló készen lesz, és pont. Mi lehetne egy vezető számára ennél vonzóbb tulajdonság?

2. Hamar feljebb jutsz a ranglétrán

Elszánt és kitartó vagy, tudod, mit akarsz, és ezért képes vagy a végsőkig elmenni. A tanulás sem jelent problémát számodra, ha netán hiányosságot érzel a tudásodban. Így szakértővé válsz a területeden, ez pedig egyenes út a személyes és szakmai siker felé.

Forrás: Shutterstock

3. Nem állsz le, amíg el nem éred a célodat

Ez nem könnyű: kitartani, bármilyen nehézség is kerül az utadba. Ám, mivel te munkamániás vagy, a fent említett tulajdonságok mellett a türelem erényével is bírsz. Legyen az út bármilyen hosszú és akadályokkal teli, nem fogsz nyugodni, amíg el nem éred a célod.

4. Felelősség? No problem!

Sosem fog gondot okozni, hogy felelősséget vállalj - akár egy nagyobb volumenű feladatról, akár egy hibád elismeréséről legyen szó. Számodra ez természetes, így nem riadsz vissza tőle.

5. A munka a szenvedélyed

Új feladat a láthatáron? Nemhogy lesújtana a hír (mint egy átlagos munkavállalót), ellenkezőleg: a lelkesedésed egyszerűen lenyűgöző. Akkora elánnal veted bele magad az új kihívásba, hogy a kollégáid csak pislognak, és tátott szájjal figyelik, mit csinálsz...

Szóval, nehogy sértésnek vedd, ha mások munkamániásnak titulálnak! Lehet, hogy ők nem pozitív jelzőnek szánták, de tudd: ez sokkal többet jelent, mint látástól vakulásig húzni az igát! Persze, ennek is csak akkor van értelme, ha az élet más területeit is megbecsülöd és élvezed! ;)

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek