Sztárok, akik nem kapták meg méltó büntetésüket!

Az, hogy még a sztárok is szembekerülnek a törvénnyel, senkit nem lep meg: egy kis gyorshajtás vagy kábítószer-birtoklás lassan mindennaposnak számít. Ám vannak olyanok, akik nem elégedtek meg ennyivel: ellenük szexuális zaklatás, vagy éppen gyilkosság a vád.

O. J. Simpson és a valóságshow tárgyalássorozat

Ha a botrány, bíróság és sztár szavakat emlegetjük, akkor sokaknak O. J. Simpson neve ugrik be elsőre. A sportolót azzal vádolták, hogy megölte exfeleségét, Nicole Brown Simpsont és párját, Ron Goldmant.Az ügy hatalmas felháborodást keltett a kilencvenes években, így a tárgyalás jobban hasonlított egy komplett Való Világ évadra, mint egy gyilkossági perre.

Forrás: AFPforum

Jóformán az egész világ nyomon követte, hogyan is alakul az ügy. Habár Simpson ellen több bizonyíték is volt, a sportolót - sztár ügyvédeinek köszönhetően - felmentették. (Védői között megtalálható volt minden influencerek ősatyja, Kim Kardashian édesapja is.) A polgári peren azonban már nem volt ekkora szerencséje, ott felelősnek találták Nicole haláláért, és 33,5 millió dollár megfizetésére kötelezték.

A sors iróniája, hogy O. J. végül csak nem úszta meg a börtönt. Ahelyett, hogy csendben örült volna, 2007-ben ismét bajba került, és ezúttal pechje volt. Fegyveres rablást követett el Las Vegasban, amiért 33 évre ítélték. Végül 9 után szabadult.

Roman Polanski, aki legalább beismerte tettét

A híres rendező nemcsak zseniális filmjei, hanem botrányai miatt is az újságok rendszeres szereplője. Már több nő is megvádolta szexuális zaklatással, közülük az 1977-es Samantha Geimer ügy a leghíresebb. A vádak szerint a lány 13 éves volt, amikor a sztár megerőszakoltaJack Nicholson házában. Polanskit letartóztatták, és beismerő vallomást tett.

Forrás: AFPforum/Anne-Christine Poujoulat

Amikor azonban az előzetes letartóztatást megszüntették, és a rendezőt óvadék ellenében elengedték, megszökött az Egyesült Államokból. Barátai szerint azért, mert még a gondolattól is rosszul volt, hogy ismét bezárhatják, mint gyermekkorában a krakkói gettóba. Franciaországba menekült, és ott folytatta életét.

A történet több, mint 30 évvel később Svájcban folytatódott, ahol Polanskit az ügy kapcsán ismét letartóztatták. Fél év huzavona után azonban mégis elengedték. Az áldozata, Samantha már rég megbocsátott Polanskinak, és állítja, a média felhajtás sokkal jobban megviselte, mint maga az erőszak.

Az Oscar-díjas művész azonban még ma is ki tudja akasztani az embereket. Nemrég ugyanis egyszerű hisztériának titulálta a komplett #metoo mozgalmat. Nem semmi ez egy olyan férfitól, aki saját bevallása szerint is megerőszakolt egy kislányt...

R. Kelly és a szexrabszolgaság

A legfrissebb sztár ügy R. Kelly nevéhez fűződik. Az eddig is nyílt titok volt, hogy az énekes erőteljesen vonzódik a fiatal lányokhoz, de ezidáig megúszta büntetés nélkül. Köztudott, hogy a kilencvenes években feleségül vett egy 15 éves kezdő énekesnőt, akivel egy közös munka során ismerkedett meg producerként. A lány (aki 2001-ben életét vesztette) hivatalos papírjait meghamisították, hogy a frigy létrejöhessen - ami érthető módon sokaknak szúrta a szemét.

A történet azonban tovább folytatódott: a kétezres években megvádolták gyermekpornográfiával, ami nem holmi feltételezés volt. Létezett egy szexvideó, amelyben a híresség egy 14 éves lánnyal szerepelt - de a maratoni ügy végén, dacára a bizonyítékoknak, felmentették.

Forrás: AFPforum/usage worldwide, Verwendung weltweit/Hubert Boesl

2017-ben pedig napvilágra került egy olyan feltételezés, miszerint az énekes fiatal lányokat tart rabszolgaként luxuslakásokban - de ennek az ügynek sem került pont a végére.

Most pedig egy 6 részes dokumentumsorozat miatt került reflektorfénybe - melynek címe: Surviving R. Kelly, azaz Túlélni R. Kelly-t -, amiben a zaklatásainak áldozatai adnak interjút. Ennek köszönhetően most ismét nyomozni kezdtek utána - ugyanis annyiféle szexuális bűncselekmény merült fel, hogy még felsorolni is nehéz.

Az biztos: most nehezebb dolga lesz az ügyvédeinek, mint 10 évvel ezelőtt. A botrány hatására a hírességek versenyt futnak, hogy ki tud gyorsabban elhatárolódni R. Kellytől.Nem beszélve a lányáról, Buku Abiról, aki szintén nyilatkozott arról, hogy édesapját szörnyetegnek tartja.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: AFPforum

    Ezek is érdekelhetnek