Szakadj ki a pelenka-büfi-visítás háromszögéből!

Multis alkalmazottként viszolyogtam a kötélhúzós-piálós csapatépítő tréningektől. Szabadúszóként viszont már szinte bármilyen szakmai network lehetőségre igent mondtam volna.

Ezért is örültem annyira a Womenspirationnek, ami - ahogy a neve is mutatja - inspiráló programsorozat, főként húszas-harmincas nőknek.

A hiányzó láncszem

Mániám, hogy támogató női közösségekre márpedig szükség van. Arról is határozott elképzelés él bennem, mi a fő csapásirány: az önismeret, az anyaság és a szakmai kiteljesedéshez vezető eszköztár bővítése. Azok a témák, ahol a leginkább tudjuk kamatoztatni az egymással megosztott tapasztalatokat és a sok pozitív energiát.

A szakmai vonalhoz kapcsolódóan létezik egy rakat előadás és workshop, de ezeken nincs igazán lehetőség a beszélgetésre és a kapcsolatépítésre. Aztán ott vannak az üzleti reggelik, amik épp a közösségi vonalat erősítenék - de mindig akad valaki, aki el akar adni neked (a mögötted álló cégnek) valamit... Ráadásul közös munka híján amúgy is nehéz egymáshoz kapcsolódni.

A Womenspiration amolyan hiányzó láncszem a workshop és az üzleti reggeli között: mindig van egy téma, amit reggeli vagy egész napos workshop keretében, kreatív és játékos formában feldolgoz a csapat. Változáskezelés, kreatív problémamegoldás, személyes márkaépítés, tudatos évtervezés.

Én a hatásgyakorlás reggelin vettem részt, ahol megnéztük: hogyan oszthatjuk meg a történetünket úgy, hogy az a leginkább megragadja a közönséget. Tudjátok, ahogyan a TedX-előadásokra is készülnek a szpíkerek.

Szorongva érkeztem, megújulva távoztam!

Van egy izgága, kíváncsi egyévesem, aki naponta többször is átrendezi a fiókjaim tartalmát. Így a legnagyobb kihívást az első Womenspiration reggelimen az jelentette, hogy találjak egy szettet, aminek egyik darabja sem foltos, lyukas vagy kicsi. Már a többieket hallgattam kávéval a kezemben, amikor rájöttem: ez nem igazán sikerült. A bemutatkozások azonban úgy magukkal ragadtak, hogy hamar félretettem a szorongásomat.

Érdekes arcok gyűltek össze: zömében 25-35 közötti nők, de a képet egy-két szenior és gyakornok is színesítette. A top rendezvényszervezőtől a virágkötőn át a coach-masszőrig mindenféle ember megjelent, és mindenkinek volt egy érdekes sztorija arról: hogyan "találta ki" magát. Azt, hogy mivel foglalkozzon, és hogy legyen még jobb, még több.

Forrás: Shutterstock

A korábbról megszokott "panaszkodó verseny" után kész felüdülés volt olyan hús-vér nőket látni, akik tele vannak lelkesedéssel, tudásvággyal, és féltékenykedés helyett örömmel hallgatják egymás sikerének történetét.

Az esemény két házigazdájával, Barta Nikivel és Szlafkai Évivel átbeszéltük a téma főbb pontjait, majd kiscsoportos foglalkozások következtek. Láttam, hogy a többiek közül sokan régebbről ismerik egymást, de szerencsére pillanatok alatt megtaláltam a csajokkal a közös hangot.

Olyannyira, hogy a három órás reggeli végén (csak pislogtam, hogy ilyen gyorsan elrepült az idő!) néhányukkal még útban hazafelé is eldumálgattunk... De ami a legjobb: kiszakadtam kicsit a pelenka-büfi-visítás háromszögből, újra tele voltam ötletekkel és inspirációkkal.

Rengeteg nőnek van igénye rá!

Az esemény után lehetőségem nyílt beszélgetni egy kicsit Évivel és Nikivel, akik a szervezés mellett a szakmai keretet is adják. Évi amolyan kíváncsi kreatív szakember: szövegíró, marketinges, weboldalkészítő, kiadványtervező, tartalomgyártó, blogger (Szikra Magazinblog) egy személyben. Tíz évig dolgozott a marketingkommunikáció számos területén, mielőtt a saját útjára lépett.

Niki főként szervezésben és közösségépítésben erős: corvinusos diákként valaha az Effemine Egyesület a Fiatal Nőkért diákszervezet elnöke volt. Majd a KAPTÁR közösségi iroda operatív vezetőjeként digitális nomádokból épített közösséget. Szenvedélye az oktatásfejlesztés, a másik nagy projektje pedig a Bridge Bizniscool, ami egy élményalapú vállalkozási műhely gyerekeknek.

Mindketten lelkesek, elkötelezettek, és óriási lehetőséget látnak az erős, egymást segítő női közösségekben, melyre - úgy látszik - komoly igény van. Hiszen a két fiatal szervezőnek már az első reggelije teltházas volt...

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock