adakozás segítség jótékonyság Tolvaj Vica boldogság segítségnyújtás
Imádok jótékonykodni! Nézz körbe a világban, mennyi rászoruló él mindenfelé! Persze nem az életerős fiatalemberre gondolok az aluljáróban, aki leginkább brahiból vagy lustaságból ül ott, hanem a valódi rászorulókra.

Tudom, megosztó a téma, hiszen nincs jogunk - se nekem, se másnak - eldönteni, hogy ki az, akinek valóban szüksége van segítségre. Ám hiszek az összefogás erejében, és hiszek abban, hogy ha átutaljuk azt a bizonyos egy százalékot (és nem a nemtörődömséget választjuk), már tettünk valamit a világért. Tettünk valamit azokért, akiknek megy a pénz - legyenek azok kutyák, cicák vagy gyerekek. Hiszek a jóságban. Lehet, hogy naiv dolog, de így van.

Egyesek kezében olyan erő van, amit észre sem vesznek. Szolgáltatóként például sok-sok emberrel vagyunk napi szinten kapcsolatban, akiket érdemes megmozgatni egy jó ügy érdekében. Én oktatásokat tartok, ennek köszönhetően pedig negyedévente egész szép összegekkel és adományokkal tudunk egy-egy szervezetet támogatni. Minden alkalommal mást választunk.

A döntés persze mindig nehéz, hiszen legszívesebben a világ összes rászorulóján segítenénk, de ami késik, nem múlik... Elmondhatatlanul jó érzés, mikor látod, mennyi ember mozdul meg azért, hogy adjon, mennyi ember jön el a rendezvényedre, hogy az összegyűjtött pénzt továbbíthasd a kiválasztott alapítványnak.

Manapság már trendi adni, és ennek a trendnek nem szabad az útjába állni. Számos megmozdulás, gyűjtés van körülöttünk. Ha éppen költözünk, vagy csak selejtezünk, nézzük meg, hogy kinek adhatnánk a megunt vagy kinőtt ruhadarabokat - ne a kukában landoljanak! Valahol valaki várja azt a pulcsit, amit mi csupán a "nem tetsző" színe miatt dobnánk ki. Számos gyűjtőpont létezik, vagy olyan rendezvények, workshopok, amik a jótékonyság jegyében szerveződnek.

Forrás: Shutterstock

Ha pedig biztosra akarunk menni és kikerülni azt a lehetőséget, hogy valamelyik second hand üzletben lássuk viszont a gyűjtőhelyekre leadott nadrágunkat, akkor mi magunk is megkereshetjük az adott intézményt, amelyiknek segíteni szeretnénk. Mindegyiknek kint van a weboldalán az elérhetősége. Viszont mielőtt gyűjtésbe kezdünk, érdemes tájékozódni, hogy mire van szükség.

Az emberek sok esetben olyan dolgokban szenvednek hiányt, ami még csak eszünkbe sem jut: hiszen nemcsak ruházkodni vagy enni kell, hanem például fogat mosni is. Ha állatotthonoknak segítenénk: legutóbbi ilyen akciómkor hihetetlen örömmel fogadta az adott kutyás szervezet a plédeket és a pelenkákat. Nagyon fontos, hogy akkor se legyen sértődés, ha a kapcsolattartó azt mondja, hogy most éppen pénz kellene nekik. Nem azért mondja, mert zsebre akarja tenni.

Több, mint egy éve az egyik oktatásom során befolyó pénzt egy nagyobb állatmenhelynek adományoztuk. Néhány héttel később jött egy levél, melyben leírták, hogy egy kiscica életmentő műtétjét finanszírozták belőle. Leírhatatlan érzés, hogy hozzájárultunk egy kis élet megmentéséhez - azóta is könnyes szemmel gondolok Bíbor cicára, aki boldogan és egészségesen él az új családjával.

Persze az adakozásnak mindig van egy önző oldala is - hiszen én is azzal kezdtem, hogy "Imádok jótékonykodni." Ha adunk, akkor úgy érezhetjük, jó emberek vagyunk, és máris szebb a napunk. Ám erre én azt mondom: teljesen mindegy, hogy valódi jóságból vagy az egód legyezgetése miatt adsz, a lényeg, hogy segíts!

Ha kedvet kaptál az adakozáshoz, ajánlom a YourDreamDesign mini oktatását május 11-én, ahol a befolyt összeg egy részét a Tündérpakk Alapítvány felé továbbítják.
Kórházban felejtett kisbabák, akiket a szüleik ítéltek magányra!http://www.she.hu/nofilter/20190423-korhazban-felejtett-kisbabak-akiket-a-szuleik-iteltek-maganyra-radakovics-viki.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.