szabadság gyanta lázadás Dósa Eszter JanuHAIRY szőrtelenítés szőr mozgalom borotva
Most, hogy javában dúl már a JanuHairy, a közösségi média megtelt olyan csajok fotóival, akik szőrös testrészek villantásával tüntetnek a kötelező szőrtelenítési procedúra, és ezáltal a megfelelési kényszer ellen.

Állítólag Julia Roberts lett a mozgalom példaképe. Pedig utólag bevallotta: amikor sok-sok évvel ezelőtt hónaljszőrt villantott valamelyik díjátadón, az nem szándékos provokációnak indult, csak azt hitte, el fogja takarni a ruha a hónalját.

Persze az tényleg baromi fontos, hogy ne érezze úgy az ember lánya: kitaszítja magából a társadalom, ha nem tökéletes a külsője. Hiszen senki nem nézhet ki fullosan a nap minden percében. De átesni a másik végletbe, és büszkén mutogatni, hogy Csubakka elbújhat mögötted, ugyanannyira értelmetlen és erőltetett, mint a tökéletességet hajszolni.

Persze elég nehéz a nőknek, hiszen több havi szőrtelenítés nélkül bármelyikünk nyugodtan elvállalhatná a havasi Yeti testdublőrének szerepét egy filmben. És azt is meg merem kockáztatni, hogy az egyedülálló nők többsége nemcsak januárban tart szőrös napokat, hanem ősztől tavaszig - kivéve ha bulizni, úszni vagy randizni megy.

Persze kivétel erősíti a szabályt. Mindenesetre az tény, hogy sokan ilyenkor lényegesen ritkábban szőrtelenítenek. Ám nemcsak a szinglik életében, hanem akár egy tartós kapcsolatban is ugyanúgy felbukkanhat néha egy-egy borostás láb vagy hónalj. És ezzel a világon semmi baj nincsen, sőt, a férfiak többségét sem zavarja. De valahogy a direkt módon kinövesztett teljes testet fedő bozont mégiscsak férfias dolog. Tudod, férfierő, izmok, szőr, meg minden.

Forrás: Shutterstock

A nőkben az ősidőktől kezdve benne van a csábítási ösztön, és ezáltal a szépítkezési hajlam. Nem véletlen, hogy nem a férfiak, hanem a nők viselnek csillogó ékszereket, gondosan elkészített frizurákat, színes körömlakkokat, furcsa ruhadarabokat vagy tűsarkú cipőket.

Hiszen mi vagyunk azok, akik szépnek és csinosnak szeretnénk érezni magunkat. A szőrtelenítés pedig mostanra már ugyanúgy a szépítkezős procedúra része lett, de attól még nem kötelező elvárás senki felé. Éppen ezért az erőltetett ellenreklámozás sem szükséges. Olyan sok ennél fontosabb ügy van a világban!

Egyébként totál könnyű a tél közepén szőrösen lázadni, hiszen ha nem készülne róla szelfi, az égvilágon senki sem látná a három réteg harisnya és pulóver alatt. Vállaljátok be nyár közepén: a tömött buszon ujjatlan topban, a strandon vagy egy romantikus nyáresti randin!

De én szívem szerint inkább a természetes tökéletlenségről indítanék mozgalmat, mint a végletekről. Például arról, hogy a nő, ugyan ápolt és szép, de mégsem tökéletes. Mert pattanása van, narancsbőre, és a borotválás harmadik napján már bizony borostás a lába.

Vagy arról, hogy vannak olyan dolgok, amiken nem tudunk változtatni: mert van, aki X vagy Ó lábbal születik, vagy akármennyit is edz, soha nem lesz karcsú, míg más túl nagynak vagy éppen túl kicsinek tartja a mellét. Amit dob a gép, abból is ki tudsz hozni valami jót, egy alapvető ápoltsággal, egy dögös rúzzsal és egy mosollyal! A januHairyt viszont meghagynám inkább a férfiaknak, mert nekik legalább tényleg jól áll.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.