Szexelnél azért cserébe, hogy legyen hol laknod?

Szexelnék azért cserébe, hogy legyen hol laknom? - Tettem fel magamnak a kérdést, mikor nemrégiben megjelent egy hír ebben a témában. Természetesen nem...

"Lakrész kiadó munkahellyel rendelkező lány vagy hölgy számára, maximum 50 éves korig. A bérleti díj igen kedvező: fix 20 ezer forint, ami tartalmazza a rezsit - plusz heti egy alkalom természetben."

A hirdetés hitelessége eléggé vitatott, de az nyilvánvaló tény, hogy - sajnos - nem elrugaszkodott a valóságtól. Nincs kétségem afelől, hogy léteznek ilyesfajta íratlan szövetségek a nagyvilágban. Én szerencsére sosem voltam rákényszerülve ilyesmire, hiszen már 20 évesen volt saját lakásom. Viszont olyan helyzetben már voltam, hogy néhány szem krumpli volt az összes ehető dolog a kamrámban. Szexeltem volna idegen férfival azért, hogy legyen mit ennem? Nem! És a gyerekemnek? Lehet - de nem tettem!

Hiszen ha szexből akarnék hasznot húzni, akkor nem kicsiben csinálnám. Ha lenne hozzá gyomrom, nagyban űzném az ipart - amíg meg nem gazdagszom. Ha eladnám a testem, akkor azért tenném, mert a testem pénzt ér - és nem azért, hogy olcsóbban jussak hozzá valamihez.

Viszont ha "törlesztőnek" használnám saját magam, azzal még annál is jobban lealacsonyítanám önmagam értékét, mintha árulnám. Persze ez mind csak elméleti fejtegetés, mert a valóságban egyáltalán nem tudnék belemenni semmi ilyesmibe.

Mégis foglalkoztat a kérdés: mitől lenne win-win helyzet, ha szexszel fizetnék a lakhatásomért? Azt nyilatkozta az állítólagos hirdető, hogy a nála jelentkező albérlőnek garantáltan nem lenne anyagi gondja - oké, de mi van az erkölcsi részével?

Forrás: Shutterstock

Eljátszottam a gondolattal, hogy jelentkezem egy ilyen hirdetésre. Kiválasztanak. Tegyük fel, nem egy pocakos, kopaszodó 70-es bácsi, hanem ráadásul egy jóképű, vonzó, 40-es férfi a hirdető. Tetszik. Érzem, nem lenne gond a heti egy alkalommal. Mi történhet ilyenkor?

1. Szerelmes leszek, ő meg nem.

Az én helyzetem kiszolgáltatott, az övé nem. Anyagilag támogat, majd mikor már nem kellek neki, kíméletlenül emlékeztet arra, hogy köztünk csak üzleti megállapodás volt - és kirak az albérletből. Én meg ott maradok fedél, pénz és pasi nélkül - kihasználva, összetört szívvel.

2. Ő lesz szerelmes.

Belém zúg, én meg nem. Zaklatni fog, zsarolni, többször akar szexet - esetleg akkor is, amikor én nem... Egyre durvább a viselkedése, féltékenykedik, agresszív. Költöznöm kell. Magam miatt.

3. Egyikünkben sem alakulnak ki érzelmek.

Egyszerű érdekkapcsolatban maradunk. De mi van, ha aztán lesz valakim, és színt kell vallanom neki? Überciki. Magyarázkodnom kell - vagy nem mondom el, és máris hazugsággal indítok egy párkapcsolatot...

Akárhogy is nézem, sehogy sem találok mentséget egy ilyen hirdetésre. A legfelháborítóbb az egészben, hogy egy ilyen kiszolgáltatottságon alapuló üzlet egyáltalán felmerülhet reális lehetőségként.

Nem értem, hogyan lehet egy ilyen hirdetést nyilvánosan elérhetővé tenni, és mi történik mondjuk akkor, ha véletlenül egy fiatalkorú lány jelentkezik rá - mert természetesen az alsó korhatár nem volt olyan markánsan megjelölve, mint a felső 50-es... Tudom, mindenki azt kezd a testével, amit akar, de miért nem lehet ezt úgy csinálni, hogy másokat ne veszélyeztessen?

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shuttertsock

    Ezt olvastad már?