Tévéműsorok, amiket azért nézel, mert szeretsz szenvedni...

Nem tudom, hogy más országokban is ilyen széleskörű-e a trash imádat, de, hogy mi az élmezőnyben lehetünk, az biztos.

Olyan ez, mint a káromkodás: kicsit még büszke is vagy rá, hogy ékes anyanyelveden olyan válogatott szörnyűségek hagyhatják el a szádat, ami más nyelven esélytelen. Ugyanilyenek a trash műsorokból származó idézetek. Ha egy új társaságban ellövöd, hogy "idegállapotba jöttem", 10-ből 7 ember érteni fogja a poént. Ássunk is le a szemét legmélyebb bugyraiba, és művelődjünk közösen a magyar média legszebb pillanataiból!

1. Mulatós

Kezdjünk rögtön egy klasszikussal! Népzene és örökzöld slágerek feltuccosítva - vérzik a füled, mégis hallgatod. Kissé nehezen ugyan, de végül elhiszed, hogy valóban létezik ilyen: hiszen az előadó mellett táncos lányokra is jutott pénz, ráadásul a közönség sem statisztákból áll, tényleg élvezik a műsort. Személyes kedvencem a népviselet ribancosítva - kalocsai mintás miniszoknya és földig érő dekoltázs.

2. Jósok és guruk

Bizonyára veled is megesett, hogy mikor kapcsolgattál a csatornák közt, egy efféle műsor - valamilyen rejtélyes oknál fogva - pár percre a képernyőhöz szegezett. Nagymamák hívják potom 8500 Ft-os percdíjért a főpap mestert, hogy át fog-e menni az unokájuk az érettségin - esetleg látja-e a harmadik szemével, hol hagyta a kérdező a gyógyszeres dobozt.

Nem tudom, miért engedik meg, hogy egy ilyen műsoradásba kerüljön. Mindenesetre legalább a trollokon jól lehet szórakozni, akik nem sajnálják kifizetni az emelt díjas hívást csak azért, hogy élő adásban küldjék melegebb éghajlatra a nagy mágusokat.

3. "Valóság"show-k

Legszívesebben a show kifejezést is idézőjelbe tenném, mert az, hogy kapunk némi háttér sztorit a pornó mellé, nem nagy szenzáció. Kicsit olyan ez, mint némelyik beszélgetős műsor, csak épp hosszabb műsoridő áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy kiröhögjük a szerencsétleneket. Persze a tehetségkutatóknál is így megy: egy csomóan égetik szénné magukat egy ország előtt...

Forrás: Shutterstock

4. "Beszélgetős" show-k

Sokat elárul a magyar emberről, mennyire szereti nézni a nála egyszerűbb emberek nyomorát. Innen tudjuk, hogy igenis, van igény a verekedésre - hiszen röhögünk rajta, ha Marcsi nekimegy a Gazsitól várandós Julcsának. A műsor végül egy Disney-mese szintű tanulsággal szolgál: az erőszak nem old meg semmit, ellenben az értelmes kommunikáció igen - csak arra a sok-sok év alatt valahogy nem került sor.

5. Fantasztikus "élő" koncertek

A kép eltűnik, mert az operatőr elaludt a kamera mögött. A playback új értelmet nyer: a zenészek minden egyes szám alkalmával hangszereket cserélnek, mintha egyszerre lennének dobosok, zongoristák és énekesek. A legszebb, amikor elfelejtik, hogy el kéne kezdeni a kamu játékota hangszerükön, a felvételen pedig már fél perce szól a zene. A 3 fős közönség ettől függetlenül lelkesen tapsol...

Szerencsénkre a YouTube legmélyebb bugyraiban megannyi "csodás" szemét van csokorba szedve - kikapcsolódásnak tökéletes, dekomolyan venni szigorúan tilos!

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock