Egy nőt csak egy másik nő tud igazán hátba döfni...

"Csak a kutyák játszanak csonttal, a férfiak a formás nőket szeretik." "A vékony nők jól néznek ki ruhában, ám a dundi társaik meztelenül is." "Jó csaj lennél, ha ledobnál néhány kilót." - Ismerős?

Ezernyi olyan idézetes kép terjeng a közösségi oldalakon, amelyek a nők külsejét becsmérlik - teltebbeket és karcsúbbakat egyaránt. A fotók alatt sorakozó kommentek pedig a kiírásoknál is borzasztóbbak: a vékony lányok harcolnak a teltebbekkel - és fordítva -, mintha ennek lenne bármi értelme is.

Nem meglepő ezek után, hogy bizony mind a nádszálkarcsú, mind a ducibb lányok elégedetlenek az alakjukkal, úgy érzik, nem elég jók, és emiatt nem szerethetőek. Arról nem is beszélve, hogy a plázák plakátjain pózoló szuperszexi csajok szintén nem tesznek jót a testképzavaros lányoknak. Ám ami még ezeknél is ártalmasabb, az az egymáshoz való viszonyulásunk.

Egy nőt csak egy másik nő tud igazán hátba döfni...

Kritizáljuk a rengő combokat vagy épp a csont-bőr alkatot, mintha bármilyen jogunk lenne véleményt formálni egy másik emberről. Mást sem csinálunk, mint kivetítjük egymásra a saját elégedetlenségünket, és utáljuk azt a másik nőt, akinek szebb az arcbőre vagy szépen sminkel - ahelyett, hogy feloldanánk a magunk belső feszültségeit.

Ugye megvan az a helyzet, amikor meglátsz egy csinos lányt a boltban vagy egy bárban, és bár nem ismered, azonnal megutálod? Nem tudod mihez kötni igazából az érzést, nincs konkrét oka a negativitásodnak, mégis kapaszkodsz belé.

Pontosan miért is? Azért, mert zörög a csontja? Mert három mérettel nagyobb farmert hord? Mert szilikon melle van, vagy hyaluronnal töltött ajkai? A saját jogainkat és szabadságunkat fennhangon hirdetjük a világnak: minket ne állítson meg senki, mit számít, mit gondolnak a többiek - ám ha másról van szó, olyan egyszerűen bíráskodunk, mintha ő nem is lenne ember.

Forrás: Shutterstock

A női agy női aggyal is kifürkészhetetlen. Nem értem magunkat, de mivel nő vagyok, így valahogy mégis. Viszont szerintem fontos lenne változtatni ezen a negatív hullámon, ezért meginvitállak egy kihívásra.

Ahogy elolvasod ezt a cikket, fogadd meg magadnak - nekem, a többi nőtársadnak -, hogy egy hónapon keresztül bárki is jön veled szembe, megállod, hogy leszóld a háta mögött. Nincs kibeszélés a csajokkal, rosszindulatú pletykálkodás, felesleges közös utálkozás. Ehelyett inkább próbálj valami jóra gondolni: vedd észre, ha annak a másik nőnek szép a szeme, jó a stílusa, vagy ha barátságos a mosolya - függetlenül attól, hogy hány kiló.

Próbáld ki: ha rossz gondolat vagy érzés szalad végig rajtad, hunyd be a szemed egy pillanatra, vegyél egy mély levegőt, és lassan fújd ki - ezzel egyidőben pedig engedd ki magadból a bántó gondolatokat is! Mert hidd el, senki sem érdemli meg, hogy ismeretlenül csúnyát gondolj róla, és neked sem tesz jót, ha ilyenekkel mérgezed magad.

Mikor jutunk el odáig, hogy hagyjuk egymást boldogan élni? Mikor lesz az egyértelmű, hogy a saját sikertelenségünket nem éri meg máson levezetni? - Hiszen a lelki szennyezés ugyanúgy visszahat ránk is...

Harminc nap: tisztán, kedvesen, pártolva egymást. Nők vagyunk, ne hagyjuk magunkat lehúzni egy olyan szintre, ahol minden értelem és érzelem kipusztul az irigység miatt!

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek