Szerelmesen is a saját életed éld - ne a párodét!

A társkeresés egy nehéz és hosszú út, ahol csak a legritkább esetben sikerül elsőre megtalálni az Igazit. Ez néha csorbát ejthet a legegészségesebb önbizalmon is.

Sok nő annyira szeretne megfelelni a vágyott férfinak, hogy képes teljesen átvenni az életmódját - akkor is, ha az amúgy teljesen idegen a számára. És olyan mesteri szinten űzik az átlényegülést, hogy közben teljesen elfeledkeznek róla, milyenek is valójában. Nem arról van szó, hogy egy egészségtelen kapcsolatba kerülnek bele, ahol a másik megszabja nekik, hogyan öltözzenek, kivel barátkozzanak, hogyan viselkedjenek

Hanem önként - sokszor nem is szándékosan, hanem tudattalanul - lesznek olyanok, mint az aktuális partnerük. Így válik egy-két randi hatására a húsevőből harcos vegán, a lusta nőből mániákus fitneszbajnok, vagy éppen a korábban foci iránt teljesen érdektelen csajból futballrajongó.

Aztán, amikor a barátnőik rákérdeznek, úgy csinálnak, mintha világéletükben vonzotta volna őket a vegán konyha. Azt mondják, amúgy is sportolni akartak. És felháborodnak: hát ennyire sem ismered őket, hogy tudd, mindig is érdeklődtek a foci iránt?! Kifelé olyan, mintha örömmel élnék meg az új dolgokat, de legbelül szenvednek - csak saját maguknak sem képesek bevallani.

Persze az teljesen egészséges és követendő dolog, ha kíváncsi vagy a párod érdeklődési körére, munkájára, hobbijára. Hiszen így nemcsak őt ismered meg jobban, hanem sokkal közelebb kerülhettek egymáshoz, és több mindenről beszélgethettek. Tök jó, ha elmesélheti, hogy milyen volt a munkanapja, vagy a horgászós hétvége - sőt, valamelyest értesz is a témához, és tudtok beszélgetni róla.

Forrás: Shutterstock

Ráadásul a párod eltérő érdeklődési köre számodra is nyithat egy új kaput a világra. Megismertethet veled olyan dolgokat, amelyeknek a létezéséről sem tudtál - jó hatással lehet mondjuk, a műveltségedre vagy az egészségi állapotodra. Lehet, hogy miatta kapsz kedvet a hegymászáshoz, vagy elmélyülsz a kortárs orosz szépirodalomban, és lesz egy közös hobbitok. De ha valami egyáltalán nem a te világod, akkor - csak ezért - ne erőltesd magadra!

Mindenki egy kialakult világképpel rendelkező társat szeretne maga mellé - olyat, akinek saját véleménye és önálló gondolatai vannak. Senki nem fog jobban megbecsülni vagy szeretni, ha átveszed az életmódját, ami tőled teljesen idegen - hiszen csak szenvedni fogsz közben. Vállald fel magad olyannak, amilyen vagy!

Nem kell három órát töltened naponta a fitneszőrült pároddal, ha amúgy heti egy futással is elvagy. És nem kell még az irodában is kényszeredetten Mozart D-dúr koncertrondóját hallgatnod, ha amúgy jobban bejön a Guns N' Roses.

Ha mindig csak a másikhoz idomulsz, és nem tudsz felsorolni legalább pár olyan dolgot, ami őszintén, szívből érdekel téged, akkor érdemes megállni egy picit és megkeresni saját magad - mert időközben lehet, hogy elvesztetted... Biztos vagyok benne, hogy nemcsak számodra érdekes dolgokat fogsz felfedezni - hanem a pároddal együtt is találtok olyan újdonságot, amibe ketten együtt vágtok majd bele.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek