Egy gerinces pasi története...

Karesznek bizony van gerince. Azt hinnéd, ez természetes, pedig nem így van: a helyében sok pasas úgy menekült volna el, mintha kolerajárvány tombolna körülötte...

De ő megtartotta a gerincét, még ki is húzta magát, és vállalta, hogy huszonöt évesen apa legyen - úgy, hogy alig ismeri a gyermeke anyját. Világéletében egy életvidám, optimista, mának élő és humoros természet volt. Tipikus nők bálványa a gyöngyházfényű fogsorával, ami majdnem 0-24-ben kivillan, mert szeret nevetni.

De még jobban szeret virágról virágra repkedni és szórni a magvait... Ám sosem árul zsákbamacskát, és legalább elismeri ezt. Amúgy meg romantikus, szenvedélyes fajta, aki képes egyetlen alkalomra is beleszeretni egy nőbe, hogy aztán a hatása - és persze maga - alá vonja... Amolyan modernkori Casanova.

Azért nem csak egyéjszakás kalandokból állt az élete: szerette hangoztatni, hogy aktívan keresi élete szerelmét, aki majd a felesége és leendő gyermekei anyja lesz. És amelyik nőben meglátta a potenciális álmai asszonyát, annak adott pár hét lehetőséget a bizonyításra. Az utóbbi ilyen feleségtesztelős, magszórós eset aztán túl jól sikerült. Mikor a huszonhárom éves lány kimondta a mágikus három szót: "Karesz, terhes vagyok", Karesszal megfordult a világ.

Utóbb őszintén bevallotta, hogy kétségbe esett. Valami ilyesmi járt az eszében: "Bassza meg, csak huszonöt vagyok. Nem állok készen arra, hogy apa legyek. Még annyi minden vár rám. Még alig éltem. Nincs rendes állásom, lakásom, kocsim. Azt sem tudom, mi lesz holnap. Még csak nem is vagyok igazán szerelmes ebbe a lányba - nem ő kellene a gyerekem anya legyen, és főleg nem most!"

A lány felajánlotta, hogy elveteti a kicsit. Casanovánkkal pedig még egyet fordult a világ, mert nem volt az abortusz híve, és nem akarta, hogy miatta oltsanak ki egy életet. Azt is felajánlotta a csaj, hogy felneveli egyedül a gyereket, majd segítenek a szülei. Karesszal harmadszorra is megfordult a világ - a szemei jojóztak, az agya breakelt, majd meghozta a döntését: szépen összeköltöznek, és felnevelik együtt a gyereket. Nem fog elmenekülni. Bár akkor még lehetetlennek, hihetetlennek tűnt, de úgy döntött: apa lesz.

Forrás: Shutterstock

A következő három év alatt Karesz élete gyökeresen megváltozott. Amíg a lány terhes volt, eljárt külföldre dolgozni, hogy megszedje magát. Minden létező kuli munkát elvállalt azért, hogy pénzük legyen. Dolgozott Németországban egy húsüzemben, majd zöldséget pakolt, azután a gipszkarton szakmába kóstolt bele.

Miután pedig megszületett a gyereke, itthon keresett munkát, hogy a kislányával lehessen, és ne kelljen kimaradnia az életéből. Végül annyira összeszedték magukat anyagilag, hogy elmehettek albérletbe, és vehetett egy kocsit. Ma már mindent meg tud venni a lányának, amit csak szeretne - nem kell hiányt szenvedniük semmiben.

A lányának szentelte az életét - egyenesen szerelmes belé. A gyerek anyjával viszont sosem látni, még a közösségi oldalakon sincs fenn közös képük - de a gyerkőccel annál több. Mind, akik ismerjük Kareszt, le vagyunk döbbenve a pálfordulásán: hogy a suhanc, "élj a mának" gondolkodású, nőfaló Casanovából egy igazi, felelősségteljes apa lett, aki nemsokára saját üzletet nyit. Az eszünk megáll rajta.

De azért nem kell félteni a szerelmi életét. A gyermeke anyjával megállapodtak abban, hogy - mivel csak a gyerek tartja össze őket - nyitott kapcsolatban élnek. Ez mindkettejük számára elfogadható. Így legalább megmaradt valami Karesz fényes múltjából, és továbbra is szórhatja a magvait - de, hogy a történtek után már semmit sem bíz a véletlenre, az biztos. Kérdés, hogy meddig tart ez az idill: mert mi lesz, ha egyszer csak valamelyikük megtalálja a Nagy Őt? Véget ér az álom, vagy akkor fog csak igazán beteljesülni?

De talán nem is az a lényeg, hogy az anyával miként alakul a kapcsolata, hanem, hogy a gyerek irányába minden körülmények közt vállalja a felelősséget - akár betoppan a Nagy Ő, akár nem. Mindenesetre Karesznak nagy respect meg kalapemelés, amiért a gerinces férfiak táborát erősíti...

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek