A nudizmusnak nincs köze a szexualitáshoz!

Csak annyit írok le, hogy Gábor magas, kisportolt testalkatú, enyhén borostás, napbarnított pasas. Aki szeret meleg nyári estéken - főleg szeretkezés után - ádámkosztümben borospohárral a kezében a teraszán időzni.

Valószínűleg most egy érzéki, jó intellektusú, szabados fickó képe jelent meg lelki szemeid előtt. Nagyot nem is tévedtél - a valóság csupán annyiban más, hogy a kidolgozott izomzatot már nem feszes bőr, hanem itt-ott petyhüdt fedi. Ugyanis Gábor betöltötte a hatvanötöt. És, mint mondja, ő még az a generáció, akinek esze ágában sincs letagadni a korát.

Marha jól érzi magát a bőrében, és örül, hogy hatvan felett is teljes életet élhet. Mozog keze-lába (jó, hát néha már sajog is), de még bőven van életereje, hogy hódoljon a szenvedélyének, a  naturizmusnak.

Bár szerinte ez a megfogalmazás nem helyes, mert ez valójában életforma, ami komoly gyökerekkel bír. Sőt, ha valami dühíti, akkor az, hogy a mai "nagyon modern" társadalom teljes prüdériával kezeli a jelenséget.

Sőt, az unokái egyenesen szégyellik (bár ők kamaszok), hogy a nagypapa megmaradt hippinek, és elfelejtett felnőni. Mondjuk, azért azt bevallja, hogy soha nem tartozott az igazán "formális üzletemberek" közé. Mégis elérte, hogy van gyönyörű tanyája, magas, dús növényzettel, ahol úgy és akkor pucérkodik, ahogy csak jólesik.

Csak azon nem tudja túltenni magát, hogy ha az oké, hogy a csapból is a szexuálitás folyik, miért maradt az "elítélendő" kategóriában a nudizmus és a naturalizmus. Sokak számára talán még megvetendő is.

Pedig egyáltalán nem új keletű a kezdeményezés, és csak áttételesen van köze a 20. századi szexuális forradalomhoz. Az egész dolog a 19. században indult egyfajta "vissza a természetbe" mozgalomként. Főként az egyre növekvő elvárosiasodás elleni küzdelem jegyében. Követői azt a nézetet vallották, hogy amit az akkor még gyerekcipőben járó orvostudomány nem képes meggyógyítani, az a természet ősi elemeivel kikúrálható.

Forrás: Shutterstock

Gábor ezen a ponton határozottan rám szól, hogy mindenképpen írjam le, hogy ez azért nyilván ostobaság. Ő sem élne már, ha nem szedne vérhígítót, de azzal egyetért, hogy a meztelenség természetes állapot. És mivel a mai korban kénytelenek vagyunk akarva-akaratlanul elfedni a testünk, felszabadító, ha néha textilmentesen hűsölhetünk a tengerben, fekhetünk ki a napra.

Persze tudja - az unokái is ezt hajtogatják - , hogy a csajok falatnyi bikinije majdnem ugyanezt az érzést garantálja, de nem ért ezzel egyet. Teljesen más állapot, ha tényleg semmi nem fedi a tested. Arról nem is beszélve, hogy szerinte a fürdőruhás strandoknak sokkal inkább húspiac jellegük van, mint bármely nudista partszakasznak. Ráadásul világ életében élvezte, hogy ezt a fajta lemeztelenítést nem képesek elviselni a felszínes emberek. Így aztán könnyen szanálódnak, akik nem odavalók.

Ezek után nagyon össze kellett szednem minden bátorságomat, hogy feltegyem a nagy kérdést: de azért csak bír valamilyen jellegű szexuális töltettel, hogy férfiak, nők egy szál semmiben jönnek-mennek, nem? Elég kellemetlen, kioktató hangsúllyal közli velem, hogy ezek szerint fogalmam sincs, miről beszélgetünk. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tényleg soha nem jártam még nudista strandon.)

A meztelenség ezen formája nem bír szexuális töltettel. Semmi ilyen jellegű mozgatórugója nincsen. A naturizmus a szabadságról, a természetesség szeretetéről szól. Arról, hogy a ruha nélküliség felszabadít.

Egyébként komoly szabályrendszer szerint működnek a hivatalos naturista strandok. Ha nem tartod be őket, hamar kipenderítenek. A törzsközönség sem kukkolni jár, hanem szabadon átadni magát a szélnek, a víz érintésének, a napsütésnek.

Gábor szerint ez férfiaknak és nőknek egyaránt kiváló gyógyszer az önbizalomhiány leküzdésére. Egy szempillantás alatt eltűnnek a testeddel kapcsolatban kialakult görcsök, amikor látod a két mázsához közelítő nyugdíjas német mamákat önfeledten jönni-menni.

A naturizmus nem egyenlő a nudizmussal. Ugyanis a nudista csak időnként hódol a meztelen fürdőzésnek. Míg a naturista filozófia alkalmi meztelenségnél többet foglal magába. Beleértve a környezettudatosságot, olykor a vegetarianizmust, a természettel való szorosabb viszonyt.
Forrás: Shutterstock
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek