munkahely pénz álom karrier siker kényelem munka Fehérvári Varga Judit
Sokan vannak, akik nem érzik jól magukat egy munkahelyen, de mégsem változtatnak. Arra hivatkoznak: nem tehetik meg, hogy olyan munkát válasszanak, amit szeretnének ugyan, de kevesebbet fizet...

És nem hajlandóak lemondani a megszokott életstílusról - még akkor sem, ha az álmaik megvalósítása a cél. Nem fogok hazudni: amikor meg akarod valósítani az álmaidat, előfordul, hogy le kell mondani dolgokról egy időre. Például egy nyaralásról, hogy befizethesd azt a tanfolyamot, ami hozzásegít a terved eléréséhez. Vagy a szabadidőd egy részéről, hogy helyette tervezz, lépéseket tegyél. Viszont te döntöd el, melyik fontosabb: a nyaralás vagy a célod? A pillanatnyi boldogság vagy a hosszú távú?

Erőfeszítések és (gyakran) áldozatok nélkül nem valósítod meg életed nagy álmát! Sokan ezért nem érik el soha - mert nem tudják feláldozni a pillanatnyi kényelmüket a hosszú távú boldogságukért. Nyilván értem, hogy kellemesebb nyaralni egy jó helyen, mint számolgatni, mit tudsz megvenni és mit nem. De ha van egy cél, egy terv, és tudod, miért teszed, akkor talán egész más megvilágításba kerül a dolog...

Hidd el, azoknak sem volt mindig könnyű, akikre esetleg felnézel, mert sikeres vállalkozást visznek, vagy pályát módosítottak. Csak azt látod, hogy befutottak: azt csinálják, amit szeretnek, jól keresnek, sikeresek, boldogok.

De azt tudod, milyen lépések vezettek ahhoz, hogy eljussanak idáig? Mióta is küzdenek érte? Mennyi erőfeszítést tettek pontosan? Miről mondtak le a cél érdekében? Érték-e vajon közben kudarcok is őket? (Biztosan... Csak nem adták fel.) Az egész utat irigyled, amit bejártak - vagy csak az eredményt, amit elértek?

Forrás: Shutterstock

Te milyen erőfeszítéseket teszel hozzájuk képest - vagy úgy egyáltalán - az álmaidért? Megteszel minden tőled telhetőt? Dolgozol a terveden minden nap? Igazán? A másik eredményét irigyelni nagyon könnyű, de hidd el: ha te is ugyanannyi energiát szánnál a saját célodra, hasonló sikerekkel büszkélkedhetnél.

Persze könnyebb legyinteni és azt mondani: "Á, neki könnyű, mert..." Így letolod a saját válladról a felelősséget. Mégis irigység helyett inkább lásd meg az eredmények mögötti munkát, és te is tegyél a saját sikereidért!

"Amikor irigyelsz valakit, sohasem az egész életét irigyled, csupán néhány kedvező részletét. Megrettennél, ha az egész életedet el kéne cserélni vele." (Müller Péter)

Gondolj erre legközelebb, amikor valakit irigyelsz! Aztán vedd le a fókuszt másról - foglalkozz magaddal és a saját céljaiddal! Persze, mindenkinek a saját döntése, mi fontosabb neki - szíve joga úgy élni az életét, ahogy szeretné. De ha mindig a pillanatnyi kényelmet választod, ne csodálkozz, ha nem éred el a célodat! Mert a célok már csak ilyenek: tenni kell értük.

És még egyszer mondom: azzal sincs az égvilágon semmi baj, ha nem teszel érte, csak legyél tudatában, hogy te döntöttél így! Bárhogy is gondolod, ne feledd: ha neked jó így, jól érzed magad a bőrödben, akkor minden rendben. Ha viszont ez már nem felel meg neked, bármikor dönthetsz másképp - sosem késő. Nem, akkor sem, ha elmúltál 40...

Hírességek, akik 40 felett építettek karrierthttp://www.she.hu/kultur-mi/20180528-hiressegek-akik-40-felett-epitettek-karriert-fehervari-varga-judit.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.