szex egyéjszakás kaland élvezet bűntudat Császár Zsanett
A nőknek kevésbé van bűntudatuk az alkalmi szex miatt, ha ők a kezdeményezők, és a férfi jól teljesít az ágyban - derült ki egy friss vizsgálatból.

Az eredmények rávilágítottak arra is, hogy azok a nők, akik kézbe veszik az irányítást, a társaikhoz képest egészségesebb szexuális énképpel rendelkeznek. A Trondheimben lévő Norvég Tudomány- és Technológiai Egyetem megállapítása némileg szembe megy a korábbi felmérésekkel. Ezek főként arról szóltak, hogy a nők gyakrabban éreznek csalódottságot és szégyent az érzelemmentes együttlét után, mint a férfiak.

Forrás: Shutterstock

Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy az erősebbik nem tagjai máshogy viszonyulnak a testiséghez, és alapvetően nyitottabbak a kalandokra. Erre remek platform a Tinder és az ahhoz hasonló appok, amik a randizási szokásokat alapjaiban változtatták meg. (Erre most nem térnék ki részletesebben.)

Ám a nők többségének csak látszólag megy könnyen az instant szex. Elhitetik önmagukkal, hogy ők igenis lazák, bevállalósak, de valójában abban reménykednek, hogy akár komoly kapcsolat is lehet belőle. És amikor a rákövetkező napokban nem csörög a telefon, és nem jönnek újabb üzenetek, szinte borítékolható a keserű csalódás.

A norvég tanulmány ezzel szemben újszerű megállapítása, hogy a bűntudat és megbánás esélye a nők esetében jelentősen csökken, ha kielégítő az együttlét. Illetve kutatást végző amerikai és norvég szakemberek szerint a nők igényesebbek az alkalmi partner kiválasztásában (testalkat, képességek, érdeklődés stb.), a férfiak nem fektetnek erre különösebb hangsúlyt.

Ez nálam is így működik. Sokszor éreztem haragot és csalódottságot, amikor nem azt kaptam, amit vártam. Magamat hibáztattam, amiért ilyen bénán választottam. És elkezdtem verni a fejem a képzeletbeli falba, hogy minek kellett lefeküdnöm az illetővel.

Persze az ellenkezőjét is átéltem: többször volt részem olyan izgalmas éjszakában, hogy alig tudtam magamhoz térni a mámorból. Másnap fél méterrel a föld felett lebegtem. Érdekes, hogy néhány kedvenc szexélményem azokkal a férfiakkal történt, akiket soha többé nem akartam látni. Nem azért, mert nem voltak elég jóképűek, viccesek vagy intelligensek. Egyszerűen nem láttam bennük a potenciált, a testiséget leszámítva persze.

Forrás: Shutterstock

Sokáig teljesen kielégített az "ismeretlen" érintés, a futó ölelkezés. Az elmúlt évek viszont megtanítottak arra, hogy az egyéjszakás kalandok nyújtotta örömöket csak mértékkel szabad habzsolni. Nem tanácsos átbillenni a ló túloldalára, mert könnyen sérülhet az ember lelke. Ezt tapasztalatból mondom. Egészséges nő vagyok, egészséges vágyakkal és szükségletekkel.

Szükségem van a szexre, de ez nem elég a boldogsághoz.

Összességében úgy gondolom, hogy alapvetően semmi rossz nincs a kötöttségmentes együttlétben. Néha-néha így is lehet csillapítani a vágyakat, de nagyobb érték vagyok, mint a szexhiányom.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.