Szexuális perverziók - best of gyűjtemény a szexuálpszichológustól

A legtöbb ember izgatónak találja egy kivillanó mellbimbó, egy izmos fenék, egy a kelleténél kicsit rövidebb miniszoknya vagy egy izmos felsőtest látványát.

Persze vannak olyanok is, akiknek ez nem üti meg az ingerküszöbét, és valamilyen speciálisabb látványra vágynak. A parafíliák - vagyis becenevükön hívva perverziók - száma végtelen, és nagyon különbözőek is lehetnek. 

Forrás: Getty Images/#Ms Yapr
Mellékszeretet
Az antik görög 'philia' szó hangsúlya az emberek közti kapcsolat jelentőségén, az egyén és a közösség viszonyán van. Tágabb értelemben a szeretet fogalmát jelenti. A 'para' szó pedig mellékest jelent - vagyis nem a hagyományos, elfogadható, hanem a "mellékes szeretetet" jelenti.

A pszichológiában a parafília alatt a nem szokványos tárgyak, szituációk vagy személyek iránti szexuális vonzalmat értik. Gyakorlatilag akármilyen szexuális perverzióra kitalálhatsz egy nevet, ha hozzáteszed a végére a -fília szót. Például, a joghurtofília azt jelenti, ha valaki szexuálisan vonzódik a joghurthoz. A szexuális perverziókra kiemelten érvényes az internetnek azon szabálya, hogy ha valami létezik, akkor valaki, valahol biztosan csinált belőle pornót. Úgyhogy óvatosan a parafíliák leguglizásával! És akkor most a teljesség igénye nélkül megismertetnék veletek pár nem túl hétköznapi szexuális perverziót.

1. Akusztikofília

Aki látta az Addams Family című filmet, biztosan emlékszik arra, hogy Gomez Addams teljesen oda meg vissza volt attól, akárhányszor Morticia franciául beszélt. Gomez akusztikofíliás, vagyis szexuális vágyat és vonzalmat érez bizonyos hangok iránt. Az ő esetében ez a francia nyelv, de extrémebb esetekben vannak, akik bizonyos állathangokhoz vagy Mozart zenéjéhez vonzódnak.

Forrás: Katarzyna Bialasiewicz Photographee.eu

2. Anasztimafília

Ez a parafília a szexuális partnerek közötti nagy magasság- vagy súlykülönbség iránt érzett szexuális vonzalmat jelenti. Az anasztimafília művészi megjelenítésének pedig kifejezetten sok rajongói oldalt, Youtube csatornát és animéket gyűjtő Tumblr oldalt szenteltek, és úgy tűnik, főleg a spanyoloknál örvend nagy népszerűségnek. Talán, mert a spanyol nők olyan vékonyak? Ki tudja...

3. Vorarefília

Katy Perry 'Bon appétit' című videóklipje eléggé kannibalisztikusra sikerült, és valóban létezik olyan, akinek ez jön be.

Vannak, akiket más emberek megevésének a képzete hoz lázba. Ehhez nagyon gazdag képanyagot lehet találni az interneten, olyanokat, ahol emberek zöldségekkel és gyümölcsökkel díszítve, olajjal leöntve várnak arra, hogy a sütőbe tegyék vagy megfőzzék őket. Jó étvágyat!

4. Harpaxofília

Képzeld el azt az esetet, hogy késő este egy tolvaj kiszemeli áldozatát! Megvárja, míg a férfi egy elhagyatott részre ér, és ráordít, hogy azonnal adja oda minden értékét. Majd egyszer csak azt veszi észre, hogy a férfi nadrágjában valami dudorodik. Joggal teheti fel a kérdést: "Az egy pisztoly a zsebedben, vagy csak örülsz, hogy látsz?" Hát nem tudom, melyik válasz esetében jár jobban. Mindenesetre valóban létezik olyan, hogy valaki attól érez szexuális izgalmat, ha rablás áldozatává válik.

Forrás: iStockphoto

5. Retifizmus

Ez a perverzió nevében eltér az eddigiektől, de muszáj volt beletennem a felsorolásba, hiszen talán ez az a parafília, amit a legtöbb nő valószínűleg minimum egy kicsit megért. Ez nem más, mint a cipőfetisizmus. A cipőfetisiszták hasonlóan reagálnak a gyönyörű és extravagáns lábbelikre, mint mások a nemi szervek látványára.

A retifizmus gyorsan bekerült a popkultúrába is, megjelenik többek között a Szex és New York című sorozat egyik részében, amikor Charlotte York cipőt vásárol, vagy a Family Guy című sorozatban, ahol Glenn Quagmire-nek láb- és cipőfétise van.

Nyitókép: iStockphoto

    Ezek is érdekelhetnek