Katinkaaa, Katinkaaaaa, Katinkaaaaaaaaaaa!

Sokszor elképzeltem, milyen lesz a Duna Arénában a magyaroknak szurkolni, de erre nem lehetett felkészülni. A valóság felülmúlta minden elképzelésemet.

Több ezer ember állva tombolta végig Hosszú Katinka 200 vegyesét. Soha nem fogom elfelejteni ezt az élményt, az biztos. Az Iron Lady tegnap óta hatszoros világbajnok. 

Forrás: Jónás Attila

Mindenki elmondta már sokszor, mennyire fontos a sportolóknak ez a hazai VB. De ezt tegnap a saját szemünkkel is láthattuk:

Évek óta szurkolok Katkának, de ennyire meghatódva még sohasem láttam, mint a mostani győzelme után. A dobogón majdnem elsírta magát. Az úszás utáni gyors riportban pedig azt mondta, ez a világbajnoki cím többet jelent neki, mint az olimpiai arany.

Kijőve a medencéből azonnal férje, Shane nyakába ugrott. Ez volt a legszebb jelenet, amit valaha uszodában láttam. Sokan sok mindent mondanak róluk. De egy biztos: meghalnának egymásért. Én kívánom mindenkinek, hogy életében legalább egyszer megtapasztalja, hogy milyen, amikor ennyire szeretik.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Nem Katinka volt az egyetlen, akinek járt a hatalmas ováció. Kozma Dominik is óriási szurkolás kíséretében jutott be a 200 gyors döntőjébe. A tegnapi férfi váltó sikere pedig bebizonyította, mekkora erőt ad a hazai közönség a sportolóknak.

Fotó: Mudra László - Origo

De nemcsak a versenyzők kapták meg a nekik járó éljenzést. Dr. Gyarmati Andrea - egykori olimpikonunk - érem átadóként akkora tapsot kapott, hogy nem lehetett hallani a nevét a bemutatásakor. Nem számított, hogy világbajnok vagy "csupán" az érem átadója: minden magyar megkapta azt a hatalmas szeretet, amit megérdemelt.

Forrás: Jónás Attila

Lehet, hogy nem mi nyerünk meg minden számot. Sőt, tuti, hogy nem. De az biztos, hogy ezalatt a két hét alatt bebizonyítjuk: senki sem szurkol úgy, mint mi, magyarok!

A cikk megjelenését a Bp2017 Nonprofit Kft támogatta.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

    Ezek is érdekelhetnek