Dizájnerpuncik, Barbie-vaginák és más rémtörténetek

Azon már meg sem lepődöm, ha olyat hallok: valaki vazelint injekciózott a péniszébe. Vagy ráhúzott egy fémgyűrűt, hogy tovább tartson az erekciója. Vagy 3 hónapja szed egy gyógyszert, mert állítólag attól majd 10 centit megnő. De ez a nagyajakplasztika, kisajakplasztika, vénuszdomb-kisebbítés, vaginaszűkítés, G-pont-erősítés mizéria már nekem is sok.

Ezért úgy döntöttem: beleásom magam a témába, hogy jobban megértsem, miért ilyen gyakoriak az ilyen típusú intimműtétek, és mi motiválja a nőket.

Miért akarnak intimplasztikát a nők?

"Mivel sosem voltam elégedett a testrészeimmel – különösen ott lent –, soha nem tudtam felszabadultan kimutatni az érzéseimet vagy a szenvedélyt."

"A férjemet sosem zavarta, de én mindig azt gondoltam, hogy »pfúj«. Annyit tudok, hogy egyszerűen nem tetszik úgy, ahogy kinéz, és kész."

Forrás: iStockphoto/golubovy

A jelenlegi kutatások és szakirodalom egyértelműen azt mondja, hogy ez a kérdés pszichoszexuális alapokon fekszik. Az, hogy valaki mennyire elégedett a testével (ezen belül kiemelten a nemi szerveivel) nagyon nagy befolyással van arra, hogy milyen a szexuális élete.

Genitális önkép

Nemrég egy kutatás a genitális önkép, a szexuális jóllét, a szexuális működés és a szorongás összefüggéseit vizsgálta. Arra voltak kíváncsiak: milyen típusú nemi szerv tetszik a nőknek és a férfiaknak, illetve hogy a műtéten átesett női nemi szervet vonzóbbnak tartják-e, mint a természeteset.


Egyértelműen azt találták, hogy a genitális önkép pozitív irányban függ össze az izgalom szintjével, a nedvesedés mértékével, az orgazmuskészséggel és a szexuális elégedettséggel.


Az átélt szorongás mértékével viszont fordított irányú összefüggést találtak: tehát minél elégedetlenebb valaki a nemi szervével, annál nagyobb fokú szorongást él át szexualitásában. A műtéten átesett genitáliákat pedig vonzóbbnak találták, függetlenül a nemtől és életkortól.

Miért gondolják úgy a nők, hogy az ő vaginájuk nem szép?

Anna azt állítja: régebben nagyon sok időt töltött azzal, hogy megpróbált hasonló kinézetű vaginát találni, mint az övé.

"Órákig lapozgattam az erotikus újságokat, orvosi könyveket, és megszállottan pörgettem végig pornófilmeket. De mindenhol csak szőrtelen, rózsaszín és kisajak nélküli puncikat találtam."

Emiatt abnormálisnak tartotta saját vagináját, mivel az ő kisajkai sötétek, nagyok és ráncosak voltak. Ez a gondolat annyira nagy hatással volt rá, hogy még álmaiban is ez kísértette...

"Többször álmodtam azt, hogy meztelen vagyok, sok ember áll körülöttem, és kinevetnek ujjal mutogatva a puncimra. Ilyenkor pánikban ébredtem, és órákig nem tudtam visszaaludni. Végül megelégeltem, hogy ennek ilyen negatív hatása van a mindennapjaimra, és megműttettem a kisajkaimat."

Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy a kislányok fiatal felnőtt nővé érnek úgy, hogy közben nem látnak egyetlenegy normális, átlagos, természetes női nemi szervet sem. Csak és kizárólag az interneten és a pornófilmeken felbukkanó egyenpuncikkal szembesülnek. A kisfiúk pedig az okostelefonok és mindenféle kütyük segítségével szintén nagyon hamar találkoznak erotikus ingerekkel. A kislányos, szőrtelen és pengevékony "Barbie-vaginákon" nőnek fel, és emiatt fiatal felnőttként is ezt fogják előnyben részesíteni.

Milyen a normális női nemi szerv?

Nincs ilyen. Ugyanúgy, mint minden más testrészünk, ebből sincs két egyforma. Különböznek méretben, színben és alakban.

Forrás: iStockphoto/iascic

Egy angol művész, Jamie McCartney egy projekt keretén belül kiöntötte gipszből a neki modellt álló nők vagináit, majd elkészítette belőle a "Vagina Nagy Falát" (Great Wall of Vagina). A projekt célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a női nemi szerv sokszínűségére, és csökkentse a nőkben az ezzel kapcsolatos félelmeket.

A művész szerint a 400 gipszszoborból csak 5% néz ki "rendezetten", tehát ezek felelnek meg az internet által sugallt normának. Akkor most a nők 95%-ának abnormális a vaginája?

Mit lehet ez ellen tenni?

Sajnos azt kell, hogy mondjam: nagyon nagy a felelősségük a plasztikai sebészeknek. Nekik kellene meggyőződniük arról, hogy a páciens a megfelelő eljárásmódot választja, és a megfelelő okokból teszi ezt. Nincs az az intimplasztika, ami gyógyír lenne a testképzavarra vagy egy szexuális diszfunkcióra. Ha egy evés- vagy orgazmuszavaros nőn plasztikai műtétet végeznek, az csak további károkat fog okozni.

Nem mindig a műtét a megoldás. Természetesen most nem arról beszélek, amikor valaki 60 évesen úgy dönt, hogy a megereszkedett bőrét szépészeti beavatkozásnak veti alá. Illetve vannak nagyon extrém és orvosilag indokolt esetek is, amikor én sem beszélnék le senkit a műtétről.

De sajnos az intimplasztikán átesett nők többsége nem a felsorolt okokból veti alá magát a műtétnek. Egy amerikai plasztikai sebész arról számolt be, hogy egyre több olyan páciense van, akinél még be sem fejeződött a nemi érés, és már 14-15 évesen plasztikáztatná magát.

Forrás: iStockphoto/AdamGregor

Gondold meg: egy plasztikát akármikor megcsináltathatsz, de visszacsinálni nem leszel képes.

  • Próbálj meg túllépni a komfortzónádon, és kérdezd meg a hozzád közel állókat, a párodat, hogy mit gondolnak a döntésedről!
  • Tedd fel kérdéseidet, és vitasd meg aggodalmaidat több orvossal is, és ne dönts hirtelen!

A legtöbb esetben pedig önmagad és szexualitásod megismerése és megértése a megoldás, a testmódosítás pedig csak egy tüneti kezelés lenne. Ne felejtsd el, hogy a legfontosabb szexuális szervünk a két fülünk között van! :)

Nyitókép: iStockphoto

    Ezt olvastad már?