Néha az álmok valóra válnak - interjú Elek Ferenccel

Ritka az olyan ember, aki kitart az álmai mellett - Elek Ferenc, a Katona József színház színésze azonban ilyen! Elmondása szerint soha nem tudta volna elképzelni, hogy mással foglalkozzon: gyermekkori nagy álma vált valóra ezzel a pályával.

Állítása szerint - bár keményen dolgozik, és mindig felkészül - előfordult, hogy inkább szerencséje volt. Harmadik próbálkozásra sikerült bejutnia a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahol Zsámbéki Gábor osztályába került, és többek között Törőcsik Mari is tanította. Az első két visszautasítás legfeljebb csak elszomorította, de nem törte meg - ő már akkor elkötelezte magát a színészi pálya mellett.

Nem csoda, hogy rajongva beszél színházi alakításairól és filmszerepeiről is, hiszen mindkettőt maga a színészet köti össze. Nincs olyan szerep, amit ne szeretne eljátszani, legfeljebb csak olyan, amiért kifejezetten rajong! Szerinte a "színészet egy életforma", ez tölti ki a mindennapjait.

Forrás: Origo

Jelenleg játszik még a Scallabouche Társulat meghívott színészeként - ennek különlegessége, hogy előadásaik során improvizálnak, a színjáték során elmosódik a határ nézők és az előadás között.

Magát a színészetet azért imádja, mert lehet dühöngeni és finomnak lenni is, az össze érzelmet végig lehet vinni egy adott szerepen. Gesztusokat, színészi fogásokat nem vesz át kollégáitól - hozzáállást azonban már annál inkább! Sokszor izgul még egy-egy új, eljátszatlan szerep előtt - ez azonban az összes színésznél természetes.

Persze kamera előtt játszani kicsit más, hiszen "ott élesen megjelenik, amire gondolsz". Kedvenc filmjének a Köntörfalakat vallja. Itt egy olyan szerepet kapott meg, amit szerinte egy színész csak egyszer játszhat el az életben - meg is kapta a legjobb férfi alakításért járó díjat a Magyar Filmszemlétől.

Aki pedig nem akar külön rákeresni: szinte az összes híresebb magyar filmben szerepelt már, a Rokonoktól kezdve az Állítsátok meg Terézanyut!-on át egészen a Szomszédok vagy a Kisváros sorozatig - lehetetlen nem belefutni munkásságába!

Forrás: Tékasztorik című film

Hétvégén ráadásul legújabb filmje - a Tékasztorik - is látható lesz az összes Cinema City moziban. Remek program lehet azoknak, akik inkább egy romantikus, sírva nevetős vígjátékot néznének meg, némi magyar valósággal fűszerezve, semmint egy unalmas és mainstream Sötét Ötven Árnyalatát.

    Ezek is érdekelhetnek