Hogyan lesz egy szlovén call girlből First Lady?

A héten meghatározó eseménynek voltunk tanúi: az amerikai elnökválasztás győztese Donald Trump lett. De kit érdekel egy 70 éves business mogul? Inkább beszéljünk a feleségéről! Mrs.Trump, született Melanija Knavs, Michelle Obamát követi majd mint First Lady. Vigyázat, meglepő tények következnek!

Melania (mivel így amerikaiasabb) a régi Jugoszláviában (ma: Szlovénia) látta meg a napvilágot 1970-ben. Habár gyermekéveit szerényebb körülmények között töltötte, tinédzserkorára Knavsék már a módosabb családok sorát erősítették az országban. Érdekesség, hogy édesapja előző kapcsolatából van egy bátyja, akivel soha nem találkozott.

Hát eddig elég uncsi.

Gimnáziumban és egyetemen a művészeti vonal érdekelte, fotózást és designt tanult, felsőfokú tanulmányait azonban 1 év után abbahagyta. És milyen jól tette! Hiszen így most egy világot meghatározó hatalom vezetőjének legfőbb támasza lehet. No, de ne szaladjunk ennyire előre.

Rendkívüli tehetség, na de miben?

Tehát, Mrs.Trump az iskolapadot igen hamar - 16 évesen - a kamerák kereszttüzére cserélte. 18 évesen aláírta első komoly modellszerződését, minekután főleg Milánóban és Párizsban tevékenykedett. Ezek a dolgos évek később visszaköszönnek még, de megint csak előre futottam.

Forrás: GettyImages/Gilbert Carrasquillo

 

Az Atlanti Óceánt 1996-ban szelte át először, innentől kezdve évente megújított vízummal dolgozott kint, hiszen fontos a legális munkavégzés!2001-ben sikeresen igényelt zöld kártyát, mely kérelemben kiemelték rendkívüli tehetségét, amire még Amerika sem mondhat nemet. Ezt egy befolyásos üzletember is tanusítani tudta.

Igen, jól tippeltetek, Donald Trump volt ez az üzletember, akinek kétségei sem voltak

Melania rendkívüli tehetségéről.

Melania és Donald 1999-ben ismerkedtek meg egy divathét alatt rendezett partyn. Az eset pikantériája, hogy Trump ekkor többszörösen is "foglalt" volt. Egyrészt kísérővel érkezett a partyra, másrész házas volt. De ne aggódjatok a felesége és a kísérője még véletlenül sem ugyanazt a személyt jelenti! Na, van ilyen - élni tudni kell.

Nem csoda hát, hogy a fiatal Melania először ódzkodott attól, hogy telefonszámot cseréljenek, végül mégsem tudott ellenállni a nők bálványának is tartott úriembernek.

Amerikai álom a javából!

A romantikus tündérmese 2005-ben tartott esküvővel folytatódott, melyen nem akármilyen vendéglistával találkozhattunk.

A násznépet alkotta többek között  a Clinton házaspár is - azt hiszem Hillary most visszakérné a nászajándékot.

Egy évre rá szerelmük gyümölcse is meglátta a napvilágot, a kis Barron - házasságuk demokratikus voltát erősíti hogy a fiuk első nevét édesapjának, másodikat pedig édesanyjának köszönheti. Mrs. Trump nyilatkozatai szerint az alma nem esett messze a fájától: Mini-Donald ugyanis öltönyben jár, golfozik, és saját emelettel rendelkezik a családi rezidencián.

Forrás: GettyImages/Larry Marano

Kedvenc tevékenysége a takarító személyzet és dadái rendszeres kirúgása - még mielőtt bárki kiakadna, anyja azonnal visszaveszi az elbocsátott munkaerőt. Mi ez ha nem empátia?

A Fehér Ház új asszonya

Melania már a kezdetektől - mint minden rendes feleség - kiállt a férje mellett és támogatta az elnökválasztási kampány alatt.

Néha azonban sikerült mellényúlnia.

Az angolt amúgy is erős akcentussal beszélő - legalábbis ezzel magyarázzák, hogy ritkán szólalt fel - asszony tartott egy igen megható és emlékezetes beszédet.

A probléma csak annyi volt, hogy egy része szinte egy az egyben megegyezett, egy korábban Michelle Obama által tartott beszéddel.

Aucs/1.

Forrás:GettyImages/Joe Raedle

Ezt később a sajtóstáb egyik tagja igyekezett megmagyarázni, kevés sikerrel.

Később nyilvánosságra kerültek róla képek, melyeken megcsodálhattuk úgy, ahogy Isten megteremtette.

Aucs/2.

Ezt a szerető férj természetesen nem hagyta kommentár nélkül, egyrészt kihangsúlyozta, hogy akkoriban még nem ismerték egymást. Másrészt felvilágosította az amerikai népet, hogy

Európában divat és mindennapos lenge ruhában pózolni a kamera előtt!

 Ezt mi, mint európai nők se cáfolni, se megerősíteni nem szeretnénk...

Végül de nem utolsó sorban, meggyanúsították, hogy Olaszországban escortként dolgozott egy férfiaknak szánt exkluzív klubban. Ezt a vádat azonban visszavonták, miután a család jogászai elbeszélgettek az érintettekkel.

Aucs/3.

Mindezek ellenére Mrs. Trump hallatta a hangját, manapság igen fontos témában is, pontosabban nyíltan elítélte a "cyberbullying"-ot, vagyis a különböző közösségi oldalakról érkező érzelmi bántalmazást. Kifejezte, hogy szívén viseli a témát, és tervei között van, hogy First Ladyként aktívan foglalkozzon vele.

Forrás:GettyImages/Jeff Swensen

Szerintem mindannyian egyetérthetünk abban, hogy Melania Trump nincs egyszerű helyzetben. Már most az egyik legnépszerűtlenebb First Ladynek tartják, ami tekintve hogy beiktatásra még nem került sor, nem semmi kezdet!

Férje sem örvend egyöntetű népszerűségnek, annak ellenére, hogy választást nyert. De ez akár meg is erősítheti házasságukat, hiszen sok tekintetben hasonló problémákkal kell megküzdeniük a közvéleménnyel szemben, így egymás megértésében biztos nem lesz hiány.

És ne feledjük, Amerika a lehetőségek hazája, így belőle is válhat még Jackie Kennedy, ahogy ezt a vágyát egy 1999-es interjúban meg is fogalmazta.

Nyitókép: GettyImages

    Ezt olvastad már?