királyi család Fülöp kibeszélő II Erzsébet Anna
Bár Anna, brit királyi hercegnővel keveset foglalkozik a média, ő egy izgalmas és rendhagyó személyiség, akinek nem volt éppen átlagos és unalmas élete.

Anna hercegnő II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg második gyermekeként és első lányaként jött a világra. Mivel édesanyja 18 hónapos korában lett királynő, így a legtöbb időt édesapjával és a dadákkal töltötte. Ő volt Fülöp herceg kedvenc gyermeke, imádta a lány vagányságát, vadságát és temperamentumát. Anna hercegnő egy meglehetősen makacs teremtés volt, aki mindent úgy csinált, ahogy jónak tartotta.

Szenvedélyesen szerette a lovakat és a lovaglást, így a pletykák szerint az első szerelme egy kiemelkedően jóképű lovas volt, akivel a románc nem tartott sokáig. Ezután következett Andrew Parker Bowles a lány életében, aki Camilla későbbi férje volt.

Pikáns kis négyes alakult itt ki: Andrew épp szakított Camillával és Annával kezdett el randizni, miközben Camilla Károllyal ismerkedett. Végül Anna kikerült a képből, a királyi család pedig elszakította Károlyt Camillától, így Camilla és Andrew még pár évre újra egymásra talált.

Anna hercegnő sem búslakodott sokáig, megismerkedett Mark Philips kapitánnyal, akihez feleségül is ment. Bár a férfinek nem volt nemesi rangja – Annának ez még tetszett is -, s osztozott a lovak iránti szeretetében. Ahogy Fülöp herceg fogalmazott: ha Anna nem mehetett feleségül egy lóhoz, hozzáment egy lovashoz. Az esküvőt 500 millióan nézték az egész világról, a hercegnő II. Erzsébet tiaráját viselte. Két gyermekük született, de maga a házasság nem volt túl sikeres. A végén már mindketten félreléptek és amikor kiderült, hogy Mark teherbe ejtette az egyik szeretőjét, a pár elvált.

Anna a válása után pár hónappal újra férjhez ment, de immáron már Skóciában, mivel Angliában nem volt megengedett az újraházasodás. Új férje a jóképű Timothy Lawrence volt, aki bár nem egy lóimádó ember, mégis 25 éve boldog házasságban él a hercegnővel.

Forrás: AFP

Anna hercegnő többször is bebizonyította, hogy ő a királyi család egyik legvagányabb tagja. 1974-ben, az akkor 24 éves hercegnőt megpróbálta egy férfi elrabolni. Autójával megállásra kényszerítette Anna autóját, majd megsebesítette sofőrjét, testőrét és egy segítségére siető járókelőt is.

Anna hercegnő azonban higgadt maradt és közölte az emberrablóval, hogy esze ágában sincs kiszállni az autóból. Végül addig szóval tartotta, amíg meg nem érkezett a rendőrség, akik agyon dicsérték a bátor hercegnőt, hogy mennyire jól kezelte a helyzetet.

Anna hercegnő sportolóként is nagyon sikeres volt. Ő volt az első királyi családtag, aki részt vett az olimpián. 26 éves volt és profi lovaglóként, a királynő egyik lovával szállt versenybe. Néhány évvel később lánya, Zara is indult a 2012-es olimpiai játékokon és ezüstérmes lett.

A hercegnő a munkát sem veti meg, azt mondják, ő a királyi család legdolgosabb tagja. 2019-ben pl. 500 hivatalos rendezvényeken jelent meg és itt most nem kerti partikra vagy délutáni teázásra gondolunk. Némi viszonyítási alap, hogy 2019-ben Vilmos herceg 230 eseményen, míg Meghan Markle, - aki akkor még a királyi család szolgálatában állt – 80 rendezvényen jelent meg. Anna, aki idén betöltötte 72. életévét, királyi kötelességei mellett vidéki birtokán unokáinak és lovainak szenteli a legtöbb időt.

Nyitókép: AFP

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.