szellem kastély kibeszélő magazin kísérlet
Teljesen mindegy, hogy hiszel-e a szellemekben, vagy nem, a világ legkísértetiesebb helyeit egyik útikönyv sem javasolja jó szívvel. Mégis több ezren keresik fel ezeket kalandvágyból, vagy csak azért, hogy megfejtsék a titkokat.

Ha igazán bátor vagy, az alábbi helyszínek nincsenek is messze. A borzongás és a megmagyarázhatatlan jelenségek felbukkanása garantált.

A legkísértetiesebb erdő: Hoia-Baciu erdő, Románia

Ezen a helyen 1968-ban egy katonai technikus egy repülő csészealjról készített fényképet. Ám aki nem hisz a földönkívüliekben, annak sem könnyed nyári séta az erő látogatása. A helyiek szerint akik behatolnak a fák közé, eltűnhetnek az erdő közepén lévő kerek tisztáson - emiatt az erdélyi Bermuda-háromszögként is emlegetik a helyet.

Aki kijut anélkül, hogy beszippantotta volna egy időkapu egy másik dimenzióba, rendszerint szédülésre, fejfájásra, hányingerre panaszkodik. Bár ezt, a tudósok szerint, egyszerű elektromágneses jelenség okozza. Mindenesetre a girbegurba, megcsavart fák mindenképpen szokatlan, hátborzongató látványt nyújtanak. Olyannyira, hogy a BBC szerint ez az öt legijesztőbb erdő egyike.

Forrás: Shutterstock

A legkísértetiesebb sziget: Poveglia, Olaszország

Nincs messze Velencétől ez a parányi sziget, ami közel kétszázezer pestises beteg nyughelye lett a középkori járványok idején. Ekkor a sziget karanténként funkcionált, majd 1922-ben elmegyógyintézetet építettek fel rajta. A lakók állítólag gyakran hallották az elhunytak jajveszékelését, de állapotukon az sem javított, hogy az intézetet vezető orvos kegyetlenül bánt a betegeivel. Gyakran kísérletezett rajtuk, és gyógyítás gyanánt darabokat műtött ki az agyukból, egészen 1968-ig.

Forrás: Shutterstock

A hely azóta lakatlan. A szigetet nappal rendőrök őrzik, ám éjszaka ők sem mernek ott maradni a kísérteties hangok és a sikolyok miatt. Többször is terveztek már ide wellness hotelt, de az ötletet többször is elvetették. Amíg fel nem épül, a kis sziget csak különleges engedéllyel látogatható.

Forrás: Shutterstock

A legkísértetiesebb partszakasz: Boszorkánysziget, Szeged

Ezen a félszigeten 1728. július 23-án tartották az utolsó boszorkánypert, és a kivégzettek szelleme azóta is az ártéri erdőben kísért. Akkoriban a kétségbeesett emberek felelősöket kerestek a térséget sújtó árvizek, éhínség és aszály miatt, és a boszorkánysággal megvádolt személyeket okolták minden természeti csapásért. A csonttörés, a vízpróba és egyéb kínzások meghozták a kívánt eredményt: aki túlélte a kínvallatást, általában mindent beismert.

Még olyan képtelenségeket is, hogy a saját gyermekeiket áldozták fel a Sátánnak. A hat férfi és hat nő állítólag némán tűrte a máglyahalált. Aki az évfordulón a Boszorkányszigetre látogat, állítólag hallhatja a kivégzettek suttogását a fák között.

Forrás: Shutterstock

A legkísértetiesebb kastély: Leap Castle, Írország

A várak és várromok érdekesek és gyönyörűek, és mindegyikhez tartozik legalább egy szellemhistória is. Ez az építmény kiérdemelte a világ leginkább kísértetjárta kastélya címet. Az épület az O'Carroll család tulajdonában állt, ahol az egyik fiú megölte a saját bátyját, aki történetesen pap volt, és éppen misét tartott. Sok-sok évszázaddal később, a kastély renoválása közben a munkások egy csapóajtót fedeztek fel, mely mögött egy várbörtön-kínzókamra lapult.

Forrás: Shutterstock

Úgy tűnik, hogy a látogatókat, vagy aki útban volt nekik, bedobták egy kétméteres tüskékkel teli pincébe, ahol a szerencsétlenek egész egyszerűen elvéreztek. Az épület lakatlan, mégis gyakori a gyertyaláng pislákolása a kápolnában, és lépések zaját lehet hallani. Gyakran látni ugyanazokat a szellemeket: az egyikük egy hordót görget felfelé a lépcsőn, majd legurítja, kislányok kergetőznek, egy vörös ruhás asszony mozdulatlanul áll egy tőrrel a kezében, egy torz alak pedig rothadó hús szagot áraszt. A kastély magántulajdonban van, de alkalmanként beengednek kíváncsi látogatókat is.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.