nyaralás kibeszélő félelem magazin gyilkosság utazás halál
Szinte nincs olyan ember, aki még sose álmodozott volna egy egzotikus, távoli nyaralásról. Ám az azúrkék óceán, a fehér homokos tengerpart pálmafákkal és romantikus napnyugtával olykor igencsak csalóka tud lenni...

Az érintetlenek szigete

Az Északi-Szentinel-szigethez egy kicsit kevesebbet kell utazni, mintha Thaiföldre mennél. Gyönyörű strand, türkizkék víz és sűrű dzsungel. Ez az egyetlen hely a világon, ami a mai napig is érintetlen. Az ott élők vadászó-gyűjtögető életmódot folytatnak. Az ókor óta próbáltak kapcsolatba lépni velük, de minden ilyen kísérletetre támadással reagálnak. 2006-ban megöltek két halászt, és a mentőhelikoptert is sűrű nyílzáporral üldözték el.

Forrás: Origo

A pilóták látták, hogy az áldozatokat eltemették a tengerparton. Tavalyelőtt egy fiatal amerikai misszionárius illegálisan átevezett téríteni, ám a helyiek azonnal bevonszolták a dzsungelbe. Soha nem tért vissza.

A sziget lakóinak India autonómiát adott, hogy senki se zaklassa őket. Így ez a hely megmarad ősinek, ahová nem érhet el a globalizáció vagy a környezetszennyezés.

Kalózok szigete

A Csendes-óceán déli részén fekvő Pitcairn-szigetek sem túl idilli hely. A szigetet a Bounty lázadói és az elrabolt polinéz őslakosok népesítették be két évszázaddal ezelőtt. Csak pár havonta jár oda hajó Aucklandből, hogy megtegye az 5300 kilométeres utat, de inkább Google-utcaképpel fedezd fel a környéket. A 2004-es pedofilbotrány során - az ötven lakosból - a polgármestert és hat másik férfit is letartóztatták.

Forrás: Shutterstock

Ha itt szeretnél letelepedni, akkor fél év próbaidő után kapsz egy kis földet és brit útlevelet, de közel sem lesz annyi jogod, mintha igazi brit állampolgár lennél. Fiatal párok kisgyerekkel előnyt élveznek a kiválasztás során, noha a pedofil esetek miatt a 16 év alattiak csak speciális engedéllyel léphetnek a szigetre...

A bűn szigete

West Point, Monrovia (Libéria) sem a kilométeres hosszú homokos tengerpartról ismert, hanem az irdatlan mennyiségű bűncselekményről. A tiszta víz és az áram luxuscikknek számít, a wc pedig olyan ritka jelenség, hogy kisebb vagyonba kerül használni valakiét. A helyiek az utcán és a strandon végzik a dolgukat. A kolera, a TBC, a drogok, az erőszak vagy a gyermekprostitúció annyira természetesek, mint nálunk a vasárnapi húsleves. A szállodák sem biztonságosak, és a taxisofőrt is hiába jelented fel, ha kirabol. A rendőrök téged tartóztatnak le, és kenőpénz fejében engednek csak el.

Forrás: Shutterstock

A leghíresebb helyi General Butt Naked (Pucérsegg Tábornok), akinek húszezer gyilkosság és kannibalizmus szárad a lelkén. A hetvenes években pucéran, egy AK-47-essel indult harcba a gyerekkatonáival. Amióta megtért és megbánta bűneit, papként és miniszterként dolgozik.

A kígyók földje

A parányi Kígyósziget 25 mérföldre található Brazília partjaitól. Körülbelül ugyanannyi esélyed lenne a túlélésre, mint a Szentinel-szigeten - vagyis nulla. Ugyanis itt él a világ legveszélyesebb viperája, az arany lándzsakígyó. Négyzetméterenként úgy öt darab. A véralvadást gátló, bénító hatású harapása szétmarja a húst, és a sérült általában nem él olyan hosszú ideig, hogy megérje az orvosi segítséget.

Forrás: Shutterstock

A legenda szerint a szigetet üzemeltető világítótorony gazdájához bemásztak az ablakon, és halálra marták. A brazil kormány automatizálta tornyot és megtiltotta a sziget látogatását.

A bombák szigete

A Bikini Atoll első ránézésre valódi földi paradicsom: gyönyörű pálmafás, homokos tengerparti csoda, mint bármely más sziget Mikronéziában. Ráadásul a fürdőruha is innen kapta a nevét. Korábban lakott hely volt, ám a bennszülötteket kénytelenek voltak 800 kilométerrel odébb költöztetni, amikor 1946-ban elindult a kísérleti atomrobbantás program. Itt végezték a világ első atomfegyver vizsgálatát levegőben és víz alatt, amit 1956-ban hidrogénbombával fokoztak.

Forrás: Shutterstock

Az üzemanyaggal és lőszerrel teli próba hajók elsüllyedtek, és azóta is szennyezik a tengert. Így a Bikini Atoll lényegében nem más, mint egy radioaktív szennytelep. Ma már látogatható, lehet búvárkodni is, de még mindig nem javasolt enni a szigeten termő gyümölcsökből.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.