házasság kibeszélő tökéletes élet párkacsolat Törőcsik Edit szerető
Szép pár. Meg szép család. És a gyerekek is milyen szépek - mondta rájuk mindenki. Annyira tökéletes volt az egész, mint a nagykönyvben.

Gimnazista korukban találkoztak, és igen, azonnal egy irányba haladt a kapcsolatuk. Mert ez a lényeg, hogy menjen. Akkor azt hitte, tudja, hogy mi felé: házasság, család. Úgy tudta, hogy egy embernek ez a boldogság. Meg neki amúgy sem volt része ilyenben sosem. Persze volt apja és anyja, meg testvérei is, de azok nem olyanok voltak, mint amiről ő álmodott.

A szülei sokat vitatkoztak, a testvérei piszkálódósak voltak, mindenki élte a saját életét. Hangosan beszéltek, teli szájjal röhögtek, képesek voltak papírból megenni a felvágottat! És nemcsak a testvérei, hanem a szülei is! Ahelyett, hogy szépen megterített asztalnál falatoztak volna, csak rohantak. Iskola, edzés, különórák, a szülők meg az egyik állásból a másikba. És nem haladtak semmi felé, csak túl akarták élni a hónapot - úgy, hogy mindent ki tudjanak fizetni.

Ő nem így akarta. Hanem, mint a magazinokban vagy a filmekben! Úgy! Klassz a sok gyerek, de akkor nem lehet mindegyikre figyelni, ezért neki csak kettő lett. Ahogyan a már említett nagykönyvben meg van írva: egy fiú és egy lány. Tökéletesen időzítve, diploma után, hogy a munkából ne essen ki, hiszen el sem kezdte. De pont fiatalon, hogy aztán három év múlva, mielőtt letelt volna a GYES, jöjjön a fia.

Amíg otthon volt, kitalálta, hogy mit szeretne majd a két gyerek mellet dolgozni, mert ugye valami felé kell haladni. Mindig valami felé! Ez volt a mantrája. Céltalan lógás, semmit nem csinálás nála nincs! Az A terv mellett mindig volt B vagy C, esetleg D is. Ennél tovább nem volt szükség terveznie, mindig összejött valahogy, amit akart.

Volt egy lista a fejében, hogy mi kell a boldogsághoz, és amikor teljesült egy dolog a listából, gondolatban kipipálta. Nem merte bevallani senkinek, de ez a lista papíron is létezett. Amikor a férjével megismerkedett, megírta. Néha még kellett hozzáírnia, de csak azért, mert felülteljesítették. Ekkor nagyon büszke volt magára. Hogy van ilyen listája, amin sok-sok pipa van. Szerette nézegetni.

A férje is tökéletesen passzolt a képbe. Jóképű, okos, magas, sportos, nála 7 évvel idősebb. Itt azért volt egy kis bizonytalanság benne, mert úgy olvasta, hogy a feleségnek a férj életkorának a fele plusz hét évesnek kell lennie. Na, ez itt nem volt meg. De magasabb, mint ő, tizenöt centivel, nem hajlamos a kopaszodásra, és a fogai is épek. Tökéletes egyed arra, hogy közösen szaporodjanak. Szóval tudatos kiválasztás, tervezés és útvonal az ő tökéletes családja és élete.

Forrás: Shutterstock

Télen síeltek, nyáron nyaraltak. Alaposan dokumentálták ezeket. A fényképeket, amiken a tengerben pancsoltak a gyerekek, vagy ők a férjével vitorlás hajón, vagy valami igazán egzotikus tájban álltak, feltette a Facebookra. Azért tett rá egy kis filtert az Instagramon, hogy még szebbek legyenek a színek.

A fotókat a számítógépen mappákba rendezte, időrendben. De a jobban sikerült képeket máshogyan is rendszerezte. Volt egy teljes sorozat a gyerekekről, ahol nyomon lehetett követni őket az ultrahangtól az éppen aktuális történelmi romnál ácsorgásig. Voltak művészien beállított képek a helyekről, ahol jártak a világban - természetesen ábécé sorrendben. Voltak különleges optikával készült képek, és persze egy mappa kettejükről az egyetemi buliktól a világ minden tájáig. Ezeken mindig bizalmasan egymáshoz értek, vagy szerelmesen néztek. A lényeg, hogy a bensőséges kapcsolatuk érzékelhető volt. És persze teli szájjal mosolyogtak.

Amikor néha rossz kedve volt, nézegette ezeket a képeket, és minden ki tudott egyenesedni. Mint ahogy egy szuper anyukához illik, pendrájvon magánál hordta a gyerekes képeit, hogy bárkinek bármikor azonnal tudjon mutatni róluk képet. Lássák csak, hogy ezek a gyerekek igazán szépek, és milyen szerencsések! Tényleg mindenük megvan.

Egyik este, amikor pakolta be a mosógépet, fordítgatta ki a nadrágokat és nézte át a zsebeket, hogy nehogy benne maradjon valami, egy pendrájvot talált. Megnézte, kié a ruha, és a szívét melegség öntötte el. A férje nadrágja volt. Annyira jólesett fogni a kütyüt. Tudta, hogy képek vannak rajta, róluk, a családról. Na, ezért szeretem őt - gondolta, és pakolta a tovább a ruhákat a gépbe. Fáradt volt, már reggel óta pakolt, úgy gondolta, bemegy a mosókonyhából a nappaliba, bedugja a gépbe a pendrájvot, és végignézi a képeket egy jó teával a kezében, pihenésképpen.

Leült a gép elé, bedugta a laptopba, és várt. Már előre mosolygott. Kíváncsi volt, hogy a gyerekekről, a mesés utazások helyszíneiről vagy róluk lesz több közös kép. A lelke mélyén a közös képekben bízott. És tényleg csak fényképek voltak rajta, ráment az elsőre, a diavetítést választotta. És igaza lett. Idei síelés: szerelmesen fogják egymás kezét, és nevetnek. Az új, egyforma síruhában, szemüvegben, sisakban - nagyon jól néztek ki. Aztán a múlt havi párizsi hétvége.

Igen, ebben a kávézóban ücsörögtek, jééé, ezt a képet nem is látta, nem emlékszik erre a kalapra. Meg ilyen kabátja sincs. Meg nem ilyenre volt lakkozva a körme. Meg... A következő képnél esett le, hogy az nem ő. Végignézte a képeket. Ez eddig nem volt a listán. Mély lélegzetet vett, tudta mit kell tennie. Felírta a papírra: Szerető. Pipa...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.