gyilkosság kibeszélő magazin fekete özvegy
Bár a gyilkosok túlnyomó többsége férfi, azért szép számmal akadnak olyan nők is, akik elvették mások életét. A fekete özvegyek ravaszok, és elnevezésük tökéletesen passzol azokhoz a nősténypókokhoz, amelyek párzás után megölik a partnereiket.

Jill Coit, aki tizenegyszer ment férjhez

Áldozatok száma: 3

Jill Lonita Billiot 1943-ban született. Feltűnő szemöldöke, göndör haja és szellemessége miatt igen csábító jelenség volt. Fiatalon modellkedett, így nem okozott nehézséget számára az, hogy férfiakkal vegye körül magát. Tizenegyszer házasodott, ám néhány férjének az életébe került a házasságkötés.

Jill minden házasságából pénzt nyert, ráadásul egyszer meggyőzött egy idős, de gazdag férfit, fogadja örökbe, hogy ő örökölhesse a vagyonát. 16 különböző álneve volt, és hatalmas hazugsághálót szőtt maga köré.

Az első és a harmadik férjét nem sokkal a válásuk után gyanús körülmények között meggyilkolták és kirabolták. Coit volt az első számú gyanúsított, de a rendőrök bizonyíték híján kénytelenek voltak elengedni. Miután a kilencedik (ex)férj is meghalt, a rendőrség már össze tudta rakni a történetet (ehhez hatalmas segítség volt Jill egyik fiának a vallomása), a nő pedig azóta is a nagyon hosszú börtönbüntetését tölti.

Forrás: Murderpedia

Belle Gunness, aki megúszta

Áldozatok száma: 25-40

Belle Sorenson Gunness nagy termetű nő volt, ráadásul erős is. Nemcsak az udvarlóit, de több gyermekét is megölte, áldozatainak száma valahol 25 és 40 között van. Általában pénzbeli haszonszerzés, szemtanúk elhallgattatása, vagy az élvezet miatt gyilkolt.

1859-ben született Norvégiában, majd 1881-ben emigrált az Egyesült Államokba. A feltételezések szerint azután kezdett gyilkolni, hogy begyűjtötte a biztosítási pénzt, amikor leégett a férjével közös vállalkozása. Miután biztosította két lánya életét, megmérgezte őket, és a férjét is megölte, így még több biztosítási pénzhez juthatott, amit egy farm megvásárlásához használt fel.

Belle az összes újság házassági hasábján hirdette, hogy férjet keres, a férfiak pedig szép számmal kopogtattak nála, ám szinte senki sem hagyta el élve a farmot. A fekete özvegy végül egy nap eltűnt, hátrahagyva áldozatainak a maradványait a farm egész területén eltemetve.

Forrás: Wikipedia

Marjorie Ann Orbin, az igazi showgirl

Áldozatok száma: 1

A gyönyörű showgirl 1961-ben született, és az egész életét annak szentelte, hogy bulizzon és férjhez menjen. Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy 35 éves kora előtt hétszer házasodott. Ezután egy gazdag ékszerkereskedőhöz ment feleségül, akit a férfi 45. születésnapján meggyilkolt abban a reményben, hogy ő fogja örökölni a pénzét. Először agyonlőtte, majd egy motoros fűrésszel feldarabolta, a darabokat pedig szétszórta Phoenix városában.

Majdnem megúszta a gyilkosságot, de néhány héttel a férje halála után a rendőrség felfedezte az áldozat megcsonkított törzsét egy kádban (a többi részét sosem találták meg). Miután Marjorie-t letartóztatták és elítélték, Arizona történetének leghírhedtebb gyilkosaihoz hasonlították. Ő mindvégig ártatlannak vallotta magát, és megpróbárta férje testvérére kenni a gyilkosságot, de nem sikerült neki. Jelenleg is életfogytiglani börtönbüntetését tölti.

Forrás: Murderpedia

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.