film hűtlenség kibeszélő megcsalás filmajánló
A hűtlenség egy olyan téma, ami így vagy úgy, de mindenkit érint. Vagy azért, mert megtették veled, vagy mert te tetted meg, esetleg már eljátszottál a gondolattal. Ha egyik sem, akkor szerencsés vagy.

De biztosan ismersz olyat, aki átélte és mesélt róla. Az emberi kapcsolatok nagyon bonyolultak, különösen a párkapcsolatok, ezért ne ítélkezzünk rögtön! Az persze tény, hogy csalni nem szép dolog, mert leginkább az tud bezavarni két ember viszonyába, ha felbukkan egy harmadik szereplő. Váratlan dolgok történhetnek ilyenkor, így nem csoda, hogy a filmrendezők is kedvelik a témát, és rengetegszer dolgozták fel különböző módokon.

Íme, 6 szuper film és egy sorozat, aminek a központi témája a megcsalás.

1. Tegnap éjjel

Michael és Joanna szeretik egymást, de kapcsolatukban éppen egy hullámvölgy van. A férj üzleti út miatt elutazik egy éjszakára a városból egy csinos kolléganővel, akivel szemmel látható módon vonzódnak egymáshoz. Joanna ugyanezen a napon egy régi nagy szerelmével fut össze véletlenül. A film párhuzamosan mutatja be mindkettőjük éjszakáját - vajon ki mit tesz egy olyan helyzetben, amikor a lebukás esélye viszonylag kicsi, a kísértés viszont nagy?

2. Kisiklottak

Charles és Lucinda a vonaton ismerkednek meg. Mindketten családosak, de nagyon vonzódnak egymáshoz. A kaland azonban rosszul sül el: a titkos légyott közben egy férfi rájuk tör a szállodában, és fegyvert fog rájuk, aminek nem várt következményei lesznek...

3. Tisztességtelen ajánlat

David és Diana nagyon szeretik egymást, de anyagilag kilátástalan helyzetbe kerülnek. Ekkor egy milliomos felajánl nekik 1 millió dollárt, mindössze egyetlen éjszakáért, amit a lánnyal tölthet. Vajon kibír-e egy szerelem egy ilyen törést? Lehet-e folytatni, mintha mi sem történt volna, és lehet-e a szex csak szex?

4. Végzetes vonzerő

Dan boldogan él feleségével és tündéri kislányával, amikor találkozik a szexi Alexszel. Csak egyetlen éjszakára csábul el, de Alexnek esze ágában sincs annyiban hagyni a dolgot, és elkezdi üldözni a férfit. Egyre ijesztőbb dolgokat tesz, és Dan attól tart, hogy a feleségének is elárulja, mi történt közöttük...

5. A hűtlen

Edwardnak és Connie-nak mindene megvan, ami a boldogsághoz kell: szép ház a külvárosban, aranyos kisfiú, jól menő vállalkozás. Egy nap azonban a feleség véletlenül megismerkedik egy vonzó fiatal könyvkereskedővel, és szenvedélyes viszonyba bonyolódik vele. Edward észreveszi az aggasztó jeleket, és magánnyomozót bérel fel, hogy bizonyosságot szerezzen...

6. Veszedelmes viszonyok

Egy igazi klasszikus regény alapján készült kosztümös film, ami azt mutatja be, mi történik, ha egy nőcsábász fogadásból el akar csábítani egy nagyon tisztességes, hűséges feleséget. És mi a következménye, ha szerelem lesz az ügyből, ezért pedig mindkettejük hírneve és szíve kockán forog? Már csak a szereplőgárda miatt is érdemes megnézni, mert csupa nagy név játszik a filmben (Glenn Close, John Malkovich, Michelle Pfeiffer, Keanu Reeves, Uma Thurman).

7. A viszony (sorozat)

A sorozat két házasságot mutat be, amit teljesen felforgat és tönkretesz egy viszony. Semmi sem lesz már ugyanaz, mint előtte, minden szereplő élete gyökeresen megváltozik. Az élet és az érzelmek viszont sokkal bonyolultabbak annál, semhogy kapásból ítélkezhetnénk a szereplők felett... A sorozat már az ötödik évadnál tart, és a legnépszerűbbek között van - érthető módon, hiszen nagyon komplexen és izgalmasan mutatja be azt, hogy milyen lavinát indíthat el, ha két házasságban élő ember nem tud ellenállni a kísértésnek.

Fehérvári-Varga Judit

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.