Brad Pitt kibeszélő szülinap magazin
Brad, te még 58 évesen is szívdöglesztő vagy, gondolom magamban miközben ezeket a sorokat írom. S miközben körmölök, nem fér a fejembe, hogy már közelebb vagy a hatvanhoz. De tudod mit? Teljesen mindegy, nekem örökre a zsivány, szőke herceg maradsz. Isten Éltessen!

Hosszú arany loknik, széles mosoly és világító kék szemek. Igen, gyönyörű ember, de most le kell állnom, hiszen nem csak erről szeretnék beszélni. Brad te vagy az, kinek neve eggyé forrt Hollywooddal, egy ikon, akinek karrierje a mai napig töretlen. A világ egyik legnagyobb sztárja, Brad Pitt 57 éves, ennek apropóján pedig összegyűjtöttem néhány érdekes és emlékezetes pillanatot az életéből.

Mindent a szerepért
1991-ben robbant be a köztudatba, amikor szerepet vállalt a nagysikerű Thelma és Louise című filmben, innentől kezdve pedig nem volt megállás, sorra követte egymást számtalan kasszasikerű produkció, mint az Interjú a vámpírral, a 12 dühös majom, Hetedik és a már kultfilmnek számító Harcosok klubja. Igazi A-listás sztárrá vált és mindent megtett azért, hogy tökéletesen alakítsa szerepeit. A 12 majom hozta meg élete első Arany Glóbuszát és Oscar-jelölését is. Az elmegyógyintézetben ápolt figura szerepére, egy magyar orvos Dr. Gyulai László, a Pennsylvaniai Orvosi Egyetem egyik professzora készítette fel, a szorongó, hadaró beszéd elsajátításához pedig egy beszédtanár segített neki. Ám a rendező szerint az jobban bevállt, amikor nemes egyszerűséggel csak elvette tőle a cigarettáját.

Ám nem ez volt az első alkotás, ahol minden megtett annak érdekében, hogy hitelesen játsza a karakterét. A Harcosok klubja forgatása előtt elment egy fogorvoshoz,

akit megkért, hogy tegye tönkre a fogait.

Így akarta élethűbbé varázsolni az összképet. A forgatások után természetesen visszakapta gyönyörű hófehér mosolyát. Ezzel az alázatos gesztussal pedig örökre belopta magát a rendező, David Fincher szívébe, akivel ez után még leforgatta a Benjamin Button különös élete című filmet.

Ekkor még mindenki azt hihette, hogy mindenét feláldozza a filmezésért. Ám a napokban szembe jött velem az Instagramon egy interjú részlet – és természetesen őrülten szexi fotók Bradről - ami elgondolkodtatott.

Még mindig élvezem a színészkedést, de már nem ez áll az életem középpontjában. Leo(Leonardo DiCaprio) és én a minap beszélgettünk egy nagyot. A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején folyamatosan üldöztem, hogy különleges és érdekes szerepeket kapjak, ezzel párhuzamosan pedig mégsem sikerült olyan érdekes életet élnem, mint gondoltam" – mondta GQ magazinnak.

Kína megharagudott rá

Az 1997-ben készült Hét év Tibetben cím film miatt húsz évre kitiltották Kínából. De nem csak őt, hanem az összes alkotót eltiltották az országtól, mert nem tetszett nekik, hogy a film úgy mutatja be a kínai kormányt, mint a Tibetet elnyomó hatalmat.

Forrás: AFP

Beszédes sérülés

A 2004-es Trója az egyik legikonikusabb szerepe. Pittre szinte ráöntötték Akhilleusz szerepét, csak úgy tündököl a filmben, ám azt kevesen tudják, hogy a forgatás közben Achilles-ín sérülése volt. Ez pedig nem vicc. Valóban így volt, csak bicegni tudott akkoriban.

Angelina Jolie

Nem lehet elmenni szó nélkül a gyönyörű színésznő mellett, hiszen Pitt életében igencsak meghatározó szerepet játszott. A két sztár még a Mr. és Mrs.Smith forgatásán találkoztak, ekkor pedig a színész még jócskán Jennifer Aniston férje volt. Amikor a Jóbarátok sztárja megtudta, hogy Brad filmbéli partnere a furcsa és akkor még késgyűjteménnyel rendelkező, ám gyönyörű Jolie lesz, egyáltalán nem volt féltékeny. Pár hónappal később azonban fordult a kocka. Semmi mást nem tett Jennifer, mint féltékenykedett. Sőt, egyesek azt rebesgetik, hogy telefonszexen kapta a "Smith" párt. Ebből pedig nem tudták kimagyarázni magukat, de valószínűleg nem is akarták, hiszen közel 10 évig alkottak egy párt. Azóta viszont már az ő házasságuk is zátonyra futott, végül 2019-ben váltak el.

Mert az őrültködés sem maradhat el..

Rajongott a 2000-ben indult Jackass reality-sorozatért, így mindenáron szeretett volna valahogy részt venni az agyament hülyülésben. 2002-ben pedig teljesülhetett az "álma", hiszen a harmadik évadban szerepelhetett. Az egyik részben gorillajelmezben majomkodott a srácokkal. A másikban pedig saját magát játszva éppen mozijegyért állt sorba, amikor hirtelen lefékezett mellette egy furgon, majd betuszkolták a kocsiba és elhajtottak vele. Őszintén bevallom, nem értem ezt miért élvezte annyira, nem vagyok egy hatalmas Jackass rajongó.

A megmentő

Nem csak a filmvásznon játszik hőst, hanem a való életben is az. 2007-ben létrehozta a Make It Right alapítványt, mely aktívan részt vett a Katrina hurrikán áldozatai segítésében. Rengeteg család házát építették újra, ezeket a tevékenységeket pedig a továbbiakban is folytatták. Számtalan rászorulónak varázsoltak új otthont. És még ebben az évben a Time magazin megválasztotta a világ 10 legbefolyásosabb embere közé.

VÉGRE!

Sóhajtott fel a fél világ, amikor közel 30 éves pályafutása után először díjazták a színészi teljesítményét az áhított Oscar-díjjal, 2020 februárjában. Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodjában Brad Pitt annyira menő és zseniális, hogy arra szavak nincsenek. Ezt pedig a szakma is hasonlóan láthatta, habár sokak szerint akárcsak Leonak, neki is inkább egy életműdíjként szánhatták. Hiszen megannyi isteni alakítás után, ez volt az első Oscar-díja, amit a játékára kapott. Igen, amit a játékára,ugyanis büszkélkedhet már egy aranyszobrocskával, amit producerként tudhatott magáénak, ugyanis a 12 év rabszolgaság 2014-ben az év filmje lett.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.