magazin kibeszélő Axl Rose Guns N Roses
Amikor a November Rain klipjét bámultuk tátott szájjal a Music tévén, és elképzeltük, hogy majd egyszer mi is egy rövid esküvői ruhában megyünk hozzá egy Axl Rose hasonmáshoz, még nem sejtettük, hogy a jóképű, izmos szőke herceggel nincs is minden annyira rendben. Az idő azóta elszaladt, és már nem bánjuk, hogy a gyerekeink apja egy kicsit sem hasonlít rá.

Nem mind arany, ami fénylik - kislány korunk óta erre is rá kellett jönnünk, amikor is a világ legszexibb rockerének gondoltuk Axl Rose-t. Sejtettük, hogy nem jó fiú, de amivel később szembesültünk, arra egyáltalán nem számítottunk. Az évek alatt ámulatból ámulatba estünk, eleinte a kezdeti sikerek miatt, aztán sajnos a balhéktól és botrányoktól lett hangos a sajtó.

Axl Rose híres volt arról, hogy órákat késett a koncertekről, és képes volt megállítani a showt neki nem tetsző nézői reakciók miatt. A színpadról irányította a biztonsági embereket, hogy kit intézzenek el a nézők soraiban. Később azt mondta, ezt azért csinálta, hogy olyan baleseteket előzzön meg, mint amikor 1988-ban az egyik koncertjükön két rajongót halálra taposott a tömeg.

Volt olyan is, hogy koncert közben leugrott a közönséghez, és elvette az egyik rajongó kameráját, mert az filmezte őt. A koncert félbemaradt, mert Rose sértetten elvonult, a többi tag meg ment utána. Az üres színpadot és a zenekar felszerelését a rajongók mérgükben teljesen szétverték. Egy évvel később eljátszotta még egyszer ugyanezt Montreaban. Akkor 50 perc után távozott a színpadról, azt állította, gondok vannak a hangjával. A közönségnek megígérte, hogy visszakapják a pénzüket, ám ennek ellenére zavargás tört ki.

2006-ban szintén behisztizett Angliában, a Download Fesztiválon, ahol megint gondok akadtak a hangjával. Ráadásul elcsúszott a színpadon, és majdnem a színpad előtti árokba zuhant.

Mérgében eldobta a mikrofon és elsétált, a többiek azonban elkezdték játszani a Don't Cry-t, amitől Axl lenyugodott és visszatért a színpadra.

Szintén ebben az évben, Newcastle-ban is levonult a színpadról, mert azt állította, hogy megdobták egy 1 fontossal, majd Svédországban egy koncert után megharapta egy szállodai biztonsági őr lábát.

Forrás: Getty Images/Paul Kane

A magánélete sem volt egyszerűbb...

1990-ben feleségül kényszerítette magához Erin Everlyt. Megjelent a lány házánál, és azt mondta, fegyver van nála és öngyilkos lesz, ha nem megy hozzá. Kevesebb, mint egy hónapig voltak házasok. Erin a hírek szerint terhes lett, ám sajnos elvetélt. Rose többé nem házasodott meg, és gyermeke sem született. Erin később beperelte Rose-t, azt állította, hogy az énekes a kapcsolatuk alatt folyamatosan bántalmazta. Erin miatt Axl megverte David Bowiet, mert úgy vélte, egy klipforgatáson túl közel került a feleségéhez.

A cikkünk bevezetőjében említett modell, aki végigvonult abban a csodálatos, rövid menyasszonyi ruhában a klipben, végül tényleg összejött Rose-zal. Ő volt Stephanie Seymour modell, aki két évig volt együtt az énekessel. Ennek a kapcsolatnak is csúnya vége lett, a szakítás után Rose depressziós lett.

Természetesen egyetlen balhé vagy ballépés sem ok arra, hogy megkérdőjelezzük Axl Rose zenei zsenialitását, és valószínűleg magánéleti bukásaiért és alkoholproblémáiért is a gyerekkorában elszenvedett traumák tehetők felelőssé. De azért az is tény, hogy nem neki volt egyedül nehéz gyermekkora, mégis toronymagasan ő az egyik legbalhésabb sztár.

Biológiai apja 2 éves korában elhagyta a családot. Édesanyja később hozzáment egy mélyen vallásos, pünkösdista férfihoz, Stephen L. Bailey-hez, aki ok nélkül, rendszeresen bántalmazta őt is és édesanyját is.

Egy interjúban azt nyilatkozta, ezek a sérülések vezettek ahhoz, hogy felnőttként egy ideig azt gondolta, hogy a családon belüli erőszak normális dolog.

Még fiatalon diagnosztizálták mániákus depresszióval. Lítiumot írtak fel neki, de nem volt hajlandó beszedni. Azt mondta, a homeopátiás orvoslásban hisz és a hipnózisban, aminek segítségével fel tudta idézni, mit tette vele a nevelőapja.

Axl Rose és a Guns N' Roses 2021 nyarán több európai nagyvárosba is ellátogat - ha a koronavírus is úgy akarja. Jó lenne megnézni, mi maradt abból a velejéig vad, biciklis nadrágban ugrándozó bálványból. Valószínűleg, újra beleszeretni nem fogunk (a friss fotók alapján nem öregszik szépen), de iszonyat hálásak lennénk azért, ha visszacsempészné pár pillantra a tinikorunkat. Boldog szülinapot, Axl Rose!

Nyitókép: Getty Images

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.