Nyáltenger nélküli romantikus filmek - Összebújós, fájdalmasan pityergős estére fel!

magazin romantikus összebújás filmajánló film
Bevallom, én az összebújós filmezős estéket egy jó krimi, thriller vagy épp horror társaságában tudom elképzelni, de vannak olyan romantikusnak titulált mozik, amiket szívesen fogadok, mint harmadik felet.

Te sem bírod azokat a filmeket, melyek abba a bizonyos nyálasan csöpögős műfajba tartoznak? Ugyanakkor időnként nagy kedved lenne megnézni egy szerelmes történetet, akár a pároddal együtt? Akkor jó helyen jársz!

Bújj bele egy kényelmes otthoni ruciba, vedd magad elé a popcornt és készítsd be a zsebkendőt. A következő filmek ugyanis nem tartogatnak happy endet.

Romantikus filmek, csöpögés és spoiler nélkül!

Szólíts a neveden - 2017

A 17 éves Elio és családja a nyarakat rendszeresen egy olaszországi nyaralóban töltik. Az egyetemi tanár apa idén meghívja egy diákját is, hogy segítsen neki a kutatásában. A fiatal férfi és a tinédzser között különleges kapcsolat veszi kezdetét, ami túlmutat a nemeken, lehetőségeken és a valóságon. Csodálatos film, kizárólag nyitott szemléletűek számára.

A szív hídjai - 1995

Egy középkorú nő, akinek férje és gyerekei vannak, találkozik egy idegen, nála idősebb férfival. A köztük lévő szerelmi kapcsolat kibontakozása és utóhatása annyira megindító és szenvedélyes, hogy az ember komolyan elgondolkodik, létezik-e jó döntés, ha érzelmekről van szó.

A homár - 2015

A párkeresés és párra találás érdekes koncepcióját láthatjuk, melyben a tét komoly, nagyon komoly. Vannak azonban, akik nem akarnak részt venni a kötelező szerelmi játékokban, de a lázadó oldalnak is megvannak a maga szabályai. Mit érdemel az, aki megszegi őket? A sorsunk talán elkerülhetetlen, vagy mégis van remény? A művészfilm jellegű alkotás igen elgondolkodtató és egyben veszélyesen romantikus is.

Szenvedélyek viharában - 1994

Három testvér, egy nő, háború és végtelen mennyiségű szenvedély. Röviden így lehetne összefoglalni ezt filmet. A szerelem három – sőt, négy – típusát ismerhetjük meg, ami olykor rajongó, oltalmazó, pusztító, de mindig őszinte és mindig fájdalommal jár.

Íme, pár képkocka a filmből és egy kis ízelítő zene hozzá:

Idő - 2006

Mit tennél, ha éreznéd, a párkapcsolatod ellaposodott, a kezdeti szenvedélynek már nyoma sem maradt? Provokálnál, félrelépnél, megváltoznál? Bármilyen válaszod is van, egészen biztos, hogy nem fog megegyezni azzal, amibe a női főszereplő kezd, aki féltékeny és fojtogatóan szeret, mégis hatalmas áldozatot hoz.

Az előzetes ugyan eredeti nyelven van, de a képsorok remekül érzékeltetik a film atmoszféráját.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock.com

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.