emlékezés élete színésznő életút Grace Kelly szerető születésnap
Ma ünnepelné 90. születésnapját Grace Kelly. A bombázó színésznő sajnos 53 évesen életét vesztette egy autóbalesetben, ám ez idő alatt is rengeteg emlékezetes filmet tett le az asztalra - nem beszélve a viharos szerelmi viszonyairól.

Szűzies külső mögött valóságos férfifaló!

A bársonyos bőrű, csillogó tekintetű szőke lány mindenkit elbűvölt - akár a kecsesség és elegancia megtestesítője is lehetett volna. De nem volt az, sőt, kifejezetten nagy férfifaló hírében állt. Az első nagy botrányt Ray Milland színésszel folytatott viszonya robbantotta ki, akivel a Gyilkosság telefonhívásra című film forgatása alatt habarodtak egymásba.

Forrás: AFPforum

A férfi jóval idősebb volt nála, és nem mellesleg házas is - ezért az eset nagy felháborodást okozott. Még újságcikk is íródott a viszonyról, hiszen a titok hamar kiszivárgott, a média pedig egyértelműen ráharapott.

Kellyt fehérmájú skalpvadásznak, házasságrombolónak és minden egyébnek állították be. Ray ennek hatására visszatért a feleségéhez, Grace pedig egy időre eltűnt a nyilvánosság elől. Ám nem ez volt az egyetlen kirívó eset: Gábor Zsazsa egyszer azt mondta, hogy a szexi szőkeségnek több szeretője volt egy hónapban, mint neki egész életében. Persze, hogy ennek mennyi az igazságtartalma, azt csak a színésznő tudta.

A mindent megbonyolító fűszer: az apakomplexus

A futó kalandokat és különféle viszonyokat tarkította a tény, hogy imádta az idősebb férfiakat. Kimondhatjuk, hogy apakomplexussal küzdött. Ez valahol érthető, hisz egész életében arra vágyott, hogy az apja elismerje őt. Így történhetett meg, hogy első vőlegénye egy nála 16 évvel idősebb divattervező, Oleg Cassini volt - aki akkoriban már igen sikeresnek számított. Ő tervezte például az ikonikussá vált "The Jackie Look" kollekciót, személyesen az akkori First Lady,Jackie Kennedy számára.

Forrás: AFPforum

Találkozás a herceggel

Azt mindenki tudja, hogy mesebeli módon vált belőle hercegnő. Ám a háttértörténetet kevesen ismerik. Nem sokon múlt, hogy a találkozó meghiúsuljon, ugyanis Grace-t felkérték, hogy egy riport erejéig találkozzon a monacói herceggel. A sors fintora, hogy a mindig tökéletes külsővel rendelkező, elegánsan öltöző színésznő nem tudta kihozni magából a maximumot, mert a hotelben, amelyben megszállt, épp áramkimaradás volt. Nem tudta megszárítani a haját, a szobalány pedig nem tudta kivasalni az alkalomra előkészített ruhakölteményt.

Forrás: AFPforum

Grace pánikolt, és le akarta mondani a találkozót, a riporterek azonban meggyőzték, hogy mégis maradjon. A hangulatot az is fokozta, hogy bejelentették, a herceg késni fog. Végül két óra elteltével jelent meg, mikor a színésznő már valóban azon a ponton volt, hogy sarkon fordul és elsétál. Azonban ahogy megpillantotta a herceget, el is felejtette a bosszantó körülményeket.

Hitchcock múzsája

Hitchcock valósággal rajongott a fiatal szépségért. Ha lett volna rá lehetőség, minden létező szerepet neki adott volna. Ám az ő kettejük kapcsolata kizárólag a barátságra és a munkára korlátozódott - ami óriási sikereket hozott mindkettejük életébe. A Gyilkosság telefonhívásra, a Hátsó ablak és a Fogjunk tolvajt! című filmek mellett a rendező a Marnie főszerepét is neki adta, amit Grace örömmel fogadott. Ám Monaco népe igencsak felhördült a hír hallatán, ugyanis nem akarták látni, ahogy a hercegné Sean Conneryvel enyeleg, így végül visszaadta a szerepet.

Egy fényképnyi boldogság...

Az esküvőjük valódi médiaszenzáció volt. Hatalmas parádé, méregdrága ruhák, ahogy az egy herceghez és hercegnéhez illik. A kezdeti adrenalinlöket azonban hamar alábbhagyott. A ceremónia véget ért, és az életük visszatért a rendes kerékvágásba. Szürke hétköznapok - már ha beszélhetünk ilyenről egy hercegné esetében. Grace pedig nem találta a helyét. Egy hatalmas palotában dekkolt, mely ismeretlen emberekkel volt tele. A férje rengeteget dolgozott, ő pedig mély depresszióba esett. Gyermekeik születése után el is akart válni.

Forrás: AFPforum

Egyetlen dolog tartotta vissza, mégpedig egy szerződés. Az esküvő előtt aláírtak egy dokumentumot, mely szerint válás esetén a gyermekeket egyértelműen a hercegnél helyezik el, kizárólagos nevelési joggal. Így hát nem volt mit tenni, vett egy mély levegőt, és ha ugyan boldogtalanul is, de eljátszotta élete szerepét III. Rainier herceg feleségeként.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.