Grace Kelly nők Katalin hercegnő bálvány hercegnő példakép Diana hercegnő
Nők, akik mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Nők, akik mindig is a világ és a sajtó kedvencei voltak, és ez a mai napig nem változott, még akkor sem, ha már évtizedek óta nincsenek közöttünk. Nők, akikért odavagyunk, akiktől mindig tanulhatunk.

Diana hercegné

Az első emlékem a hercegnéről - ironokius módon - az az addig soha nem tapasztalt médiavisszhang, amit a tragikus kimenetelű autóbalesete idézett. 6 éves sem voltam még akkor, és ez volt az első olyan élményem, amikor a világ egy emberként kapta fel a fejét egy eseményre, jelen esetben egy halálesetre.

Tisztán emlékszem, ahogy álltam a gyerekszobám közepén a lila padlószőnyegen, és közöltem a szüleimmel, hogy mi elmegyünk Lady D temetésére.

Persze nem mentünk, de hűen tükrözi, hogy kislányként, anélkül, hogy bármit tudtam volna a szívek hercegnőjéről, azt éreztem, valami megváltozott. Egy mindenki által szeretett és csodált nővel lett kevesebb a világ. Ezzel pedig a jelek szerint mindenki így volt, Dianát a mai napig valamilyen megmagyarázhatatlan misztikum övezi, nincs olyan hír róla, ami ne érdekelné az embereket. Szép volt, okos volt, és emberi - mint mi magunk.

Forrás: Europress/Getty Images

Ő is csalódott, szenvedett, és egyáltalán nem volt olyan tökéletes az élete, mint amilyet egy hercegnőnek elképzelünk.

Néhány érdekesség, amit eddig talán te sem tudtál Dianáról

- Nővére is randizott Károly herceggel.

- Sosem volt kiemelkedően jó tanuló, de számos úszóversenyt megnyert. Az volt az álma, hogy balerina váljék belőle, de túl magas volt. Cserébe viszont vagyonokkal támogatott balett-társulatokat.

- A híres eljegyzési gyűrűjét, mely ma már Katalin hercegné ujján díszeleg (spoiler alert: Katalin a következő nő az alábbi listán), egy katalógusból rendelte. A gyűrű hozzávetőlegesen 500 ezer dolllárt, azaz 138,5 millió forintot ér napjainkban.

- Diana tiszteletére ugyan tartottak egy formális temetést a Westminster apátságban, de Diana fivére úgy rendelkezett, hogy húgát az Althorp Parkban helyezzék örök nyugalomra, szülőházától mindössze 2 kilométerre, egy olyan kertben, melyet még a hercegnő ültetett tele fákkal imádott fiaival.

Katalin hercegné

Nagy nyomás nehezedhetett Vilmosra (Harry aligha küzd megfelelési kényszerrel) és a leendő menyre, hogy olyan hercegné kerüljön be a királyi családba, aki méltó utódja lehet a mindenki által csodált Diana hercegnének.

A jelek szerint azonban Vilmos tökéletesen választott, hiszen Kate Middletonért rajong a világ.

Forrás: Europress/Getty Images

Gyönyörű, okos, és olyan természetfeletti báj és kedvesség sugárzik belőle, amelynek hála mindenki úgy érezheti, hogy ismeri és kedveli. Arról nem is beszélve, hogy György és Sarolta megszületése óta végképp nem lehet nem imádni őket.

Egy egyszerű, nemesi háttér nélküli egyetmesita lány, aki elvarázsolta a herceget, és azóta is boldogan élnek, remélhetőleg valóban addig, míg meg nem halnak.

Katalin teljesítette be mindannyiunk gyermekkori - felnőttként naivnak hitt - álmait.

Néhány érdekesség Katalin hercegnéről:

- A már korábban emlegetett eljegyzési gyűrű valójában Harry herceg öröksége volt, de bátyájnak ajándékozta, mikor tudomást szerzett róla, hogy Vilmos az eljegyzést tervezi.

- Katalin hercegné szeret szilvalekvárt és eperdzsemet készíteni ajándékba. Hogyan lehet valaki lehet egyszerre ennyire hétköznapi ugyanakkor különleges?

- A nászéjszakájukat Vilmossal a Buckingham-palotában töltötték, szakítva a hagyományokkal, hogy a királyi pár elhagyja Londont az esküvő után.

- Imádja a sorozatokat, a Downton Abbey és a Gyilkosság a kedvencei.

- Állítólag képes az asztal alá inni férjét, aki sokkal rosszabbul bírja az alkoholt, mint a hercegné.

Grace Kelly

És ha már hercegnékkel kezdtük a listát, ne feledkezzünk meg Monaco csillagáról, a színésznőből lett uralkodónőről, Grace Kellyről sem, aki mindannyiunk példaképe lehet, hiszen saját családjának lekicsinylő véleményére fittyet hányva lett ünnepelt világsztár, és vált a csillagok máig egyik legizgalmasabb jelenségévé.

Forrás: Europress/Getty Images

Apja és bátyja is olimpiai bajnokok voltak evezésben, Grace-ből pedig nem sokat néztek ki vézna testalkata miatt, többnyire csak rút kiskacsának vagy kis vakaréknak nevezték.

A lány ennek ellenére modell lett, majd világhírű színésznő, aki nagy férfifaló hírében állt, végül III. Rainer herceg oldalán állapodott meg, és vált Monaco hercegnéjévé.

Összetett személyiség volt, igazi díva, utánozhatatlan szépség, minden női szeszély megtestesítője.

Amit talán te sem tudtál róla:

- Olyan hírességek ágyában fordult meg, mint Frank Siantra, Cary Grant, Gary Cooper, Paul Newman. Gábor Zsazsa egyszer azt nyilatkozta, hogy Grace Kellynek egy hónap alatt több szeretője volt, mint neki egész életében. A herceggel kötött házassága után azonban halálig hűséges maradt.

- Közeli bartáságban volt a Kennedy családdal, olyannyira, hogy egy alkalommal, mikor John F. Kennedy kórházba került, neje, Jackie Kennedy szerzett Grace-nek nővérruhát, hogy be tudjon osonni barátjához, látogatóba.

- Halála előtt állítólag meglátogatott egy híres médiumot, akinek beszámolt arról, hogy rossz előérzete van, és rákérdezett kereken, hogy valóban autóbalesetben fog-e meghalni. 1982. Szeptember 13-án valóban autóbalesetet szenvedett, másnap belehalt sérüléseibe.

- 1959-ben Ausztria kitüntetéssel jutalmazta, amiért segítséget nyújtott a Magyarországról orosz megszállás elől menekülőknek.

- Az élete csak kívülről tűnt tündérmesének, valójában sosem tudta feldolgozni, hogy a szerelmet választotta a színészet helyett, egyes források szerint élete végéig depresszióval küzdött.

Nyitókép: Gettyimages

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.