Jön a Tippmix Minifoci Magyar Kupa-döntő: a BL-csapat és a sötét ló

Vasárnap Csepelen rendezik meg Tippmix Minifoci Magyar Kupa nagydöntőjét, ahova a sorozat eddigi négy selejtezőjéből - Hajdúszoboszló, Csepel, Tápiószentmárton és Balatonfűzfő - nyolc csapat jutott be. A történelmi kupasorozat harmadik, tápiószentmártoni állomásáról a Todor Pet Bau Team Kft. és a Futottak Még együttese kvalifikálta a fináléba. 3. rész:

 Todor Pet Bau Team Kft. - évek óta BL-szereplők

2015-ben alakult a csapat, amely azóta többször is teljesen átalakult. Az együttes jelenlegi magját főként futsal játékosok - volt NB1-es és jelenlegi NB2-es focisták - alkotják.Jelenleg is megújulás történik a csapatnál, reményeik szerint sikerrel.

„Gyakorlatilag a szövetség megalakulás óta majdnem minden jelentős eseményen jelen voltunk. Évek óta ott vagyunk a legjobb négyben, többször voltunk másodikok, és egyszer (2021) sikerült elsőnek is lennünk.A BL-ben is évek óta résztvevők vagyunk, ahol eddig még a negyeddöntőn nem sikerült túljutnunk"– mondta az egyik csapatvezető, Závodszky Ádám. Hozzátette, az egyetlen állandó szponzoruk, a Todor-PET Bau Team Kft. Ez a másik csapatvezető, Adochiti Petru építőipari vállalkozása.

A Todor mindig jó erőkből állFotó: Ladóczki Balázs - Origo

„Bizakodóak vagyunk, mert azt gondoljuk, hogy végre sikerült egy stabil és ütőképes keretet összeraknunk. Ennek ellenére nem lesz egyszerű, ugyanis jelenleg nagyon kiegyenlített a mezőny, és gyakorlatilag bárki képes lehet megnyerni, vagy éppen elveszíteni a tornát" – zárta a szavait Závodszky.

Futottak Még – a sötét ló meglepetést okozhat

A csapat a 2000-es évek közepén alakult, de komolyan 2010-től, a Kaminokupa keretein belül méretették meg magukat és azóta is stabil, erős csapatnak számítanak. A játékosok nagy része amatőr labdarúgó, vagy hobbiként tekint a sportra.Így inkább egy jó baráti társaságról van szó, akiknek a labdarúgás a kedvenc időtöltése. A tavalyi Hungarian Open-döntőn elért második hely eddig a legnagyobb sikerük.

„A csapatunkat főleg a csapatvezetőnk Szlebi szponzorálja, illetve megemlíteném még a Budafok Autómosót is, akiknek szintén köszönjük a segítséget" – mondta Szlebárszky Péter, aki a közelgő MK-döntőről is beszélt.

A Futottak még nagy meglepetést okozhatFotó: Ladóczki Balázs - Origo

„Miután megtekintettem a sorsolást,picit megkönnyebbültem, hogy a kevésbé erős csoportba kerültünk. Viccet félretéve, nagyon erős a mezőny, a minifoci elitje, krémje vonultatja fel magát. Kimondottan örülök, hogy mi is a részese lehetünk ennek.Szeretnénk a döntőig eljutni, ami iszonyatosan nehéz lesz, kőkemény munkát, akaratot és koncentrációt fog igényelni. Úgyhogy senki nem számíthat arra, hogy feltartott kézzel fogunk érkezni."

07.16. vasárnap: Döntő, Csepel
A finálé résztvevői:
- SZPCDSE-ECECE
- H-Terasz
- Szilasi és Barátai
- Lázár Lovaspark
- Todor Pet Bau Team Kft.
- Futottak Még
- Airnergy
- H.O.P.E.

A csoportbeosztások:
A-csoport:
H-Terasz
Lázár Lovaspark
Szilasi és Barátai
SZPCDSE-ECECE
B-csoport:
H.O.P.E.
Futottak Még
Todor Pet Bau Team KFT
Airnergy FC

A Tippmix Minifoci Magyar Kupa-döntőre (Csepel Hungary Club 94 SE pálya, 1213, Budapest, Szentmiklósi út 1.) minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, az egész napos eseményre a belépés ingyenes!

Májusban elindult a minifoci teljesen új versenysorozata, a Tippmix Minifoci Magyar Kupa, amelynek minden állomásával kiemelten foglalkozik majd az Origo! A kupasorozat nagydöntőjét élőben követhetik majd nyomon az Origón!

A Magyar Minifutball Kupa támogatója a TIPPMIX!