horrorfilm kibeszélő igaz történet magazin
Bár a horrorfilmek önmagukban is rémisztőek, ezt még tovább lehet fokozni azzal, ha a film végére odaírják, hogy "igaz történeten alapul". Mindig az élet írja a legrémisztőbb történeteket, a filmgyártóknak már csak ki kell válogatniuk közülük a legérdekesebbeket.

Rémálom az Elm utcában (1984)

Wes Craven 1984-es slasher filmje, amelyben Freddy Krueger az álmaikban végzi ki áldozatait, valószínűleg mindenkinek ismerős. A film 30. évfordulóján az azóta már elhunyt Wes Craven elárulta, a filmet a Los Angeles Times újságcikkei ihlették, amelyek olyan délkelet-ázsiai férfi menekültekről szóltak, akik álmukban haltak meg. A hírek arról szóltak, hogy sok férfi nem volt hajlandó elaludni a rémálmaik miatt, mivel attól féltek, hogy álmukban fognak meghalni. 1981-ben összesen 26 férfiról írtak, akik álmukban haltak meg.

Annabelle (2014)

Az Annabelle névre hallgató (rongy)babát először a 2013-as Démonok között című filmben láthattuk, de később három önálló filmet is kapott. Az eredeti történet szerint a babát egy fiatal ápolónőnek ajándékozták, de miután egymást követték a furcsa és rémisztő események, egy médiumot hívtak segítségül, aki kijelentette, hogy a babában a 7 éves korában elhunyt Annabelle Higgins szelleme lakik. A babát erőszakos támadásokkal és legalább hét halálközeli élménnyel hozták összefüggésbe. Jelenleg az Ed és Lorraine Warren paranormális nyomozók múzeumában őrzik egy üvegvitrinben, amire az van írva, hogy ne nyisd ki.

Forrás: New Line Cinema

Sikoly (1996)

Az eredeti, 1996-os slasher filmet a Florida állambeli Gainesville-ben történt gyilkosságok ihlették, amelyek során öt fiatalt ölt meg egy sorozatgyilkos 1990-ben. Kevin Williamsont 1994-ben megihlette a történet, ezután nem sokkal pedig megszületett a ma már alapműnek számító film.

Az ördögűző (1973)

A film a mai napig képes hatással lenni a nézőkre, pedig idén ötven éve, hogy megjelent. A filmet egy 14 éves fiú, álnevén Roland Doe ihlette, aki 1949-ben, három hónap alatt húsz ördögűzésen esett át. Állítólag az egyik alkalmat le kellett állítani, mert Doe kitépett egy matracrugót és megdobta vele a papot. Néhány nappal később piros karcolások jelentek meg a fiún, "Louis" felirattal. Évtizedekig titok volt, hogy az ő esete ihlette az 1973-ban megjelent filmet, és Roland rettegett attól, hogy egyszer mégis kitudódik. 2020-ban halt meg.

A madarak (1963)

Daphne du Maurier azonos című novellája inspirálhatta Alfred Hitchcock 1963-as, A madarak című filmjét, de valós eseményekből is merített. A film középpontjában egy kaliforniai tengerparti város áll, amelyet egy madárraj tartott rettegésben.

1961-ben a Monterey-öböl környékén a madarak állítólag zavartan viselkedtek, és ismeretlen okból lakóházakban csapódtak. 2011-ben derült ki a különös jelenség oka: a kutatók mérgező algát találtak a madarak szervezetében, ami tájékozódási zavart és görcsrohamokat okoz.

Szereted a horrorfilmeket?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.