A tűz és víz szerelme - Romy Schneider és Alain Delon

Nehezen találni két annyira eltérő személyiségű embert, mint Romy Schneider és Alain Delon. Habár először utálták egymást, később halálosan egymásba szerettek.Sajnos ez a szerelem sem volt elég ahhoz, hogy együtt maradjanak. De szakításuk ellenére sem tudták elengedni egymást, életük végéig barátok maradtak.

Két teljesen különböző ember

Olyanok voltak, mint a tűz és a víz. Romy vallásos internátusban nevelkedett, és híresen nagy önuralommal rendelkezett, gyönyörű volt és céltudatos. Delon pedig egyetlen egy szabályt sem volt hajlandó betartani. Állítólag még a katonaság nagy részét is zárkában töltötte, mivel ott sem volt képes engedelmeskedni a feletteseinek.

A sorszerű találkozás

Amikor a Christine című film forgatásán találkoztak, először megőrjítették egymást. A fegyelmezett Romy falra mászott a végtelenül laza férfitól, aki fittyet hányt mindenre és mindenkire. Delon pedig éretlennek tartotta a nőt. Annyira nem tudtak együttműködni, hogy volt olyan romantikus jelenet, amit tucatszor is meg kellett ismételni, mert folyton elrontották. Aztán mégis történt valami.

A forgatás végére reménytelenül egymásba szerettek.

Amikor a munka végeztével Delon elutazott, Romy csak egy napig bírta nélküle. A színész kedvéért a forgatások után Párizsba költözött. Kapcsolatuk nagyon szenvedélyes és gyors volt: pár hónappal az összeköltözés után már jegyesek voltak. Ám mivel egyikük sem akarta elhanyagolni a munkát, sokat voltak távol egymástól, ami felőrölte kapcsolatukat.

Forrás: Ina/Ina/Daniel Fallot

Delon pedig - aki már a kapcsolatuk előtt is híres nőcsábász hírében állt - nem tudta meghazudtolni önmagát. Megcsalta Romy-t, nem is egyszer. Négy év jegyben járás után szakítottak. A nő teljesen összeomlott. Depressziós lett, és inni kezdett.  

Egy szerelem, ami barátsággá szelídült

Szakításuk után mind a ketten megházasodtak, gyerekük született, de egyikük sem találta meg az igazi boldogságot. Valahogy nem tudták elfelejteni a másikat, így amikor Alain A medence című film forgatókönyvét megkapta, csakis Romy-val volt hajlandó eljátszani a szerepet. A nőnek is nagyon jól jött a lehetőség, mivel karrierje éppen hanyatlóban volt. A film hatalmas siker lett, sokak szerint a pár szerelmének méltó lezárása.

A vég, Romy halála

Bonyolult 25 éves kapcsolatukra a nő halála tett pontot. Miután imádott fia, David egy véletlen balesetben meghalt, a nő teljesen összetört. Egy évvel később holtan találták lakásában. A boncolás szerint szívelégtelenség volt a halálának oka, Delon szerint pedig egy anya belehalt fia elvesztésébe. Halálhírére a színész azonnal odasietett. Órákig virrasztott nála, de a temetésre képtelen volt elmenni. A fényképeket, amit Romy-ról készített, állítólag a mai napig magánál tartja. A nő kedvéért később azt is elintézte, hogy fiát is mellé temessék.

Annak ellenére, hogy egymást tartották életük szerelmének, mégsem voltak boldogok együtt. Delon később megbánta, hogy nem vette el Romy-t. Lehet, hogy akkor talán még ma is élne.

Nyitókép: AFPforum

Ezek is érdekelhetnek