Az összeköltözés dilemmája: mikor fogalmazódik meg egy férfiban az együttélés gondolata?

kibeszélő mérföldkő összeköltözés elköteleződés együttélés gondolat
Mikor költözzünk össze a párunkkal? Egyáltalán van-e megfelelő időpont? Már nagyon szeretnék együtt ébredni Zsoltival a közös fészkünkben, de azt érzem, ő még egyáltalán nem áll készen erre, és egyelőre egy-egy elejtett félmondatból sem veszi a lapot. Vajon mikor fogalmazódik meg egy férfiban az együttélés gondolata?

Van-e bármiféle recept arra vonatkozóan, hogy mikor érdemes összeköltözni a párunkkal? Van, aki szerint nem érdemes túl korán, de van, aki szerint érdemes minél előbb összeköltözni, hiszen - ahogy a mondás is tartja -, lakva ismerszik meg az ember...

Még csak fél éve vagyunk együtt Zsoltival, de én már az első pillanatban tudtam, hogy ez a kapcsolat működni fog és nem is lesz kérdés, hogy azonnal megfogalmazódik majd bennünk az összeköltözés gondolata. Ehhez képest Zsolti még mindig hezitál, én pedig már sürgetném a dolgot. Fölösleges ezen annyit agyalni, hiszen így is sülve-főve együtt vagyunk, nem kell ennek akkora feneket kerekíteni. Elvégre szeretjük egymást, megbízunk egymásban, akkor minek húzzuk tovább az időt?

Eleinte megpróbáltam óvatosan megközelíteni a témát, és csak kipuhatolózni, hogy a párom mit szeretne, egyáltalán megfogalmazódott-e már benne az összeköltözés kusza gondolata. Egy ideje azonban már nem rejtem véka alá a véleményemet, de úgy érzem, hogy Zsoltit noszogatnom kell, hogy bárhogy is előrelendítsük a költözést. Azt érzem, megijedt.

Az összeköltözés komoly mérföldkő egy párkapcsolatban. Egy tervezgetős, izgalmakkal teli időszak. Ugyanakkor az eleje nem mindig gördülékeny, hiszen a költözés nem csupán könnyed vattacukorálom, hanem akadályok sorozata is. Olyan dolgokra gondolok itt, amik kevésbé romantikusak, de mégis fontos, hogy ezekről is beszéljünk. Előfrordulhat, hogy az egyik félnek több cucca van, mint amire számítottunk, vagy kényelmetlenebb az új ágy, mint a régi, vagy útban hazafelé nincs egy élelmiszerbolt sem. Csupa olyan dolog, amikhez korábban már hozzászoktunk, és most talán mindez átalakul körülöttünk, amire a rózsaszín ködfelhőből kitekintve alig gondoltunk volna. Hirtelen egy új élethelyzetben találjuk magunkat.

Forrás: Shutterstock

A férfiak ügyelnek a függetlenségükre. Egy összeköltözést hajlamosak végső elköteleződésnek venni, úgy gondolják, hogy egyik lépés után rögtön a második következik, így ameddig csak lehet, húzzák az időt. Féltik a szabadságukat és az összeköltözés után egyből azon gondolkodnak, vajon mi lesz a következő lépcsőfök: házasság, gyerek? Érdemes tehát őszintén beszélnünk a párunkkal arról, ő hogyan tekint erre az időszakra és miért késlelteti az összeköltözést.

Mi van akkor, ha mondjuk egy férfi másfél év együtt-járás után sem említi meg az összeköltözést? Sok nő ekkorra azonban már hajlamos apró cselhez folyamodni és mindent bevetni a cél érdekében. Azonban e helyett inkább törekedjünk arra, hogy nyíltan kommunikáljunk a partnerünkkel. Az olyan cselekedetek, mint a "nincs hol laknom", vagy az olyanok, mint a párom lakásán hagyott fogkefe, alvós póló mind-mind inkább a visszajára fordíthatja a célunkat, és pont az ellenkezőjét válthatja ki.

Ági történetét Szabó Andrea jegyezte le.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.