Natalie Wood Hollywood kibeszélő magazin színésznő Titkok
Fiatal lányként szájtátva bámultam Natalie Wood szépségét. Szinte megbabonázott a West Side Storyban, ám néhány hónapja láttam egy róla szóló műsort, amiben a barátai, ismerősei és rokonai szólaltak meg, és amiből kiderül, hogy ez az angyalarcú lány egész életében a menny és a pokol között liftezett.

Natalie Wood fiatal, sikeres és gyönyörű volt. Ehhez persze a legtöbben gondolatban – ahogyan én is – boldog és kiegyensúlyozott életet társítottak. Hiszen mi baja lehetett, amikor már gyerekként húsz filmben szerepelt, huszonéves éves korára pedig már három Oscar-díjra is jelölték? Pedig nála is igaz, hogy a mesébe illő, csillogó felszín mögött sok sötétség rejtőzött.

Natalie Wood élete címszavakban

Natalie Wood szülei orosz bevándorlók voltak, Nyikolaj és Maria Zaharenko, így nem meglepő, hogy az 1938. július 20-án született kislány eredetileg nem Natalie Wood, hanem Natalja Nyikolajevna Zaharenko néven látta meg a napvilágot.

Natalie sorsát voltaképpen egy jósnő pecsételte meg – még a születése előtt. Az anyjának ugyanis azt jövendölte egy látó, hogy második gyermeke világsztár lesz. Maria pedig nem bízta a véletlenre a dolgot, hanem az egész családot Los Angelesbe költöztette, ahol belekezdett Natalja kíméletlen és ellentmondást nem tűrő karrierépítésébe.

A jósnő azonban mást is mondott Maria Zaharenkónak: Óvja a gyermekét a sötét víztől, mert az fogja a vesztét okozni. Az anya olyannyira hitt a jövendölésnek, hogy betegesen féltette második gyermekét a víztől, így Natalie sosem tanult meg úszni – ez pedig a későbbiekre nézve nagy hiba volt...

Natalie már négyévesen megkapta az első szerepét, majd éveken át gyerekszínészként tartották számon a nagy, barna szemeiről elhíresült kislányt. Ebből a skatulyából csak nagyon nehezen tudott szabadulni, hiszen még akkor is gyerekkaraktereket alakított, amikor már ő inkább nőt szeretett volna játszani.

Forrás: Origo

Hollywoodban nővé válni azonban nem volt épp leányálom. Natalie-nak pedig meg kellett tapasztalnia azt, hogy aki nőként valóban ragyogni szeretne a sztárok fényes égboltján, annak sok mindent el kell szenvednie, el kell tűrnie, és ahogyan az anyja mondta neki: „le kell nyelnie".

Ezt akkor értette meg igazán, amikor 16 éves korában Maria szépen felöltöztette, majd egy hotelhez hajtott vele. Itt a lánynak egy castingon kellett volna részt vennie, helyette azonban megerőszakolták. Suzanne Finstad 2001-es életrajzi könyvében azt írta, hogy a fiatal lányt Kirk Douglas bántalmazta brutálisan, ezt az állítást pedig Natalie húga is megerősítette később, aki az említett estén elkísérte anyját és nővérét, és aki órákon át várt a kedves mamával az autóban, mire a magából kifordult Natalie végre felbukkant. Az ügyből természetesen nem lett feljelentés, mert a színésznő anyja rettegett attól, hogy ha rossz hírét keltik, az akkorra már elismert és befolyásos Douglasnek, akkor a lánya előtt bezárul a filmes világ kapuja.

Bár Natalie a traumát csak hosszas pszichoterápia segítségével tudta feldolgozni, azok a bizonyos kapuk valóban megnyíltak előtte. 17 évesen Oscar-díjra jelölték a Haragban a világgal című filmben nyújtott alakításáért, majd következett a Ragyogás a fűben, a Szerelem a megfelelő idegennel, a Daisy Clover belülről és az Ez a ház bontásra vár. Ezek mellett persze még számos filmben szerepelt és számos díjra jelölték is, ám a felszín csillogása mögött igen sötét titkok rejtőztek.

Natalie rendszeresen pszichológushoz járt, előszeretettel fogyasztott alkoholt, sőt gyógyszereket is, valamint szívesen keveredett szerelmi viszonyba kollégáival. Többek között Elvis Presleyvel is járt mielőtt 18 évesen férjhez ment Robert Wagnerhez.

Wagnert Natalie már 10 évesen kinézte magának és azt mondta az akkor már híres színészt látva: Ő lesz a férjem.

És így is lett. A 18 éves Natalie és a nála 8 évvel idősebb Wagner hamarosan összeházasodtak, ám a frigy nem tartott sokáig. Válásuk okáról többen, többfélét is mondtak már, akadtak, akik a férj megtorpanó karrierjére fogták a dolgok, míg mások azt rebesgették, hogy Natalie egy nap félreérhetetlen szituációban kapta rajta Robertet... egy másik férfival.

Natalie ezután Richard Gregsonhoz ment nőül és megszületett kislánya, Natasha, ám egy évre rá, már ez a házasság is zátonyra futott, amikor a színésznő fültanúja lett Gregson és titkárnője intim telefonbeszélgetésének.

Nem sokkal később találkozott ismét Robert Wagnerrel, aki szintén túl volt már egy új házasságon, a pár pedig ismét egymásba gabalyodott. A második próbálkozás láthatóan sokkal jobban sikerült, mint az első, ekkor született meg a színésznő második kislánya, Courtney.

Natalie Wood élete tele volt titokkal, fájdalommal és kétségbeeséssel, mégis a legnagyobb rejtély, amely őt övezi, az a halála. 1981-ben a színésznőt holtan találták a tengerben. Előző este Natalie, Robert és a velük az Agyhalált forgató Christopher Walken egy hajón tartózkodtak, a színésznő pedig máig tisztázatlan körülmények között a vízbe esett (vagy lökték?) és megfulladt. Halálának körülményei a mai napig nem teljesen tisztázottak. Egyesek szerint baleset történt, mások szerint gyilkosság.

Hogy mi az igazság, az talán sosem derül ki, ahogyan Natalie Wood élete is sok esetben kész rejtély előttünk.

Te ismerted Natalie Wood titkait?

Ha tetszett a cikk, ez is érdekelhet: Tragkus sorsú művésznők, akik túl korán hagytak itt minket

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.