Emily in Paris: cukormázas szerelem és tarka ruhaköltemények Párizs utcáin

Párizs kibeszélő szerelem magazin Emily Párizsban (sorozat) kultúra utazás Netflix
A tavalyi karácsonyi filmek forgatagába megérkezett az Emily in Paris második évada. A kissé bohókás, kiszámítható, de néha mégis kiszámíthatatlan jelenetek sokasága szinte magába szippantja a nézőt.

A könnyed kis hangvételű sorozat első évadában betekintést kaphattunk Emily bohókás, szórakoztató párizsi életébe, aki az amerikai Chicagoból érkezik a francia fővárosba, hogy marketing tudásával elkápráztassa a franciákat. Nos, az elején még kissé bizonytalanok a lépései, ám az akadályok nem tántorítják el a céljától.

A cukormázas limonádéra hajazó sorozatot lehet imádni, vagy utálni, köztes állapot nincs. Számomra tökéletes választás volt ez a könnyen emészthető sorozat a karácsonyi szünetben. Úgy éreztem magam, mintha én is Franciaországban lennék és Emilyvel meg a kis barátaival együtt rónánk Párizs utcáit.

Az Emily in Paris a valóság és a képzelet két végpontján egyensúlyoz, annak határait súrolja, ugyanis helyenként túlságosan is kiszámítható, máskor pedig változatos, fordulatokkal teli.

Az első évadban megismerhetjük a főszereplőket és azokat a mellékszereplőket, akik mintegy fűszerként jelennek meg a történet egyes jeleneteiben és felborzolják a kedélyeket. Egy kis francia életérzés amerikai életkedvvel. Nekem tökéletes kikapcsolódást nyújtott, amikor szerettem volna egy kicsit elmenekülni a rohanó hétköznapok elől. Ne felejtsük el, hogy ez a valóságtól elrugaszkodott történet nem a realitást adja vissza, így nem szabad bedőlnünk neki. Ez a sorozat tökéletesen hozza a cukormáz és limonádé édes keverékét. Gondolok itt annak a jelenetnek a kiemelésére, amikor Emily Saint-Tropez-be utazik a valóságtól igencsak távol álló Orient Expressz stílusú éjszakai vonattal.

Forrás: Netflix

A sorozatban felvonultatott ruhaköltemények számomra kissé túlzónak bizonyultak, még annak ellenére is, hogy szeretem a színes ruhákat. Bár felüdülés volt látni a tarka - talán már Párizs számára is túlságosan nehézkes - ruhák tömkelegét, ezek nem mindig olvadtak bele az ottani környezetbe.

Párizs ábrázolása kicsit közhelyesre sikeredett, de én mindenképpen szeretnék ellátogatni oda, mivel sosem jártam még a francia fővárosban. A sorozatnak köszönhetően még akár a forgatási helyszínekre is szívesen elmennék. Emily világa teljesen beszippantott. Tetszik, hogy a zene is helyet kapott benne, és Mindy révén az utcazenélés is előtérbe került. A szerelmi szálról pedig ne is beszéljünk, amely kicsit túlbonyolított, de a karakterek abszolút szerethetőek, így talán még ezt is elnézem nekik.

A reménytelennek tűnő érzés ugyanis főhősünket is magával ragadta egy jóképű francia férfi képében, aki mily' meglepő, de foglalt. A szerelmesek tehát megpróbálnak kihátrálni e érzésből, mégsem tudnak, ugyanis szívük csak egymásért lángol, és ezen a körülmények sem tudnak változtatni. A történet azonban annyira túlontúl van bonyolítva, hogy a második évad végén egy csattanóval ér véget, és egy fondorlatos szállal, amely válasz nélkül hagyja a nézőt. Így tovább izgulhatunk a szerelmesekért, akik a következő évadban remélhetőleg már egymásra találnak mindenféle "furfangos közbeavatkozás" nélkül.

Nyitókép: Netflix

Neked tetszett az Emily in Paris sorozat?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.