sorozat Bridgerton család magazin kritika
Azt hiszem, a Jane Austin rajongók most ugrálhatnak örömükben, ugyanis a Bridgerton család legalább annyira bájos és magával ragadó, mint a Büszkeség és balítélet volt. Szerethető karakterek, szerelem és szenvedés minden mennyiségben. A romantikus sorozatok kedvelőinek kötelező megnézni, imádni fogjátok.

1. Szerelmi vallomások, amelyeken még én is sírva fakadtam

Adott egy bájos, jólelkű, de szókimondó hősnő és a dögös, de gőgös herceg, akik - nem lövöm le a poént, hogyan - egymásra találnak. Van itt azért félreértés, vívódás, feszültség bőven, de az érzelmeikkel szemben teljesen tehetetlenek, és újra meg újra egymás karjaiban kötnek ki. Talán ezért is annyira varázslatos Bridgerton világa, mert valóra válnak a mesék, és az, amiben mindannyian hinni szeretnénk, hogy a szerelem mindent legyőz, a férfi megváltozik és a szerelmesek boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Mindezt pedig olyan mély szerelmi vallomások kísérik, hogy szem nem marad szárazon.

2. A szerelem számtalan árnyalata

Ebben a sorozatban azonban nem csak romantikus szerelmi szálak vannak. Van itt viszonzatlan és reménytelen szerelem, kényszerházasság és szeretői kapcsolat, mely bármennyire is szenvedélyes, nem vállalható be nyilvánosan. Ezen a ponton azért hálát adhatunk, hogy manapság már nem az apáink választanak nekünk férjet, nincsenek (ekkora) társadalmi különbségek, nem köteleznek minket kényszerházasságra illetve nem vetnek meg, ha állapotosak leszünk, a pasink viszont lelépett. Bridgerton lányai azonban még nem ilyen szerencsések, nekik ez életük nagy pillanata, amikor találkozhatnak a potenciális kérőikkel. Ahogy Daphne mondja: „az ember egész élete egy pillanaton múlik."

Forrás: Netflix

3. A szenvedély a tetőfokára hág

Bár főhősnőnk a sorozat elején még azzal sincs tisztában, hogy mit jelent a házasélet és hogyan fogan meg egy gyermek, a sorozat második felére irigylésre méltó lesz a szexuális élete. Az igazi szenvedélynek nem lehet parancsolni, legyen az ember a dolgozószobában, könyvtárban, egy tisztáson vagy éppen egy kápolnában. Ha azt gondoljuk, őseink szemérmesebbek voltak, ez a sorozat biztosít minket afelől, hogy nem így volt. Olyan jól sikerültek a szexjelenetek, hogy a két főhőst meg is vádolták azzal, hogy a való életben is egy párt alkotnak.

4. Egy kis pszichológia: a gyerekkor hatása párkapcsolatainkra

Bár ez egy igazi romantikus sorozat, azért ebbe is belecsempésztek egy kis drámát azzal, hogy bemutatták Simon gyerekkorát. Egy könyörtelen apa örök sebet tud ejteni gyermekén, aminek kihatása van arra, mennyire engedi meg magának későbbiekben a boldogságot. Nekem kifejezetten tetszett a herceg vívódása, bár a tíz körmömet lerágtam, hogy végül lesz-e happy end vagy sem.

5. „A boldogság döntés kérdése"

Hangzik el az utolsó részben és milyen igaz. Talán ezért ejt rabul ez a sorozat, mert mindannyian szeretnénk olyan tisztán szeretni, ahogy csak Daphne tud, és mindannyian küzdünk a félelmeinkkel és démonjainkkal, ahogy Simon teszi. Számomra egy tanulsága biztosan van a sorozatnak, ha igaz szerelem van két ember között, akkor küzdeni fognak egymásért. Lehet, hogy szenvednek közben, vívódnak, de valójában tudják, hogy nem akarnak a másik nélkül élni.

Ilyen szerelemre vágyunk mindannyian, kicsit belehalni, kicsit beleszédülni, de végül boldogan egymás karjaiba omlani. Ezt adja nekünk a Bridgerton család.

Németh Ágnes

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.