Ne a pasiddal nézd: zenés, táncos romantikus filmek híres énekesnőkkel a főszerepben

Nem egy világhírű énekesnő kapott már szerepet filmekben, valaki rendszeresen feltűnik a mozivásznon, némelyikük egyszer próbálkozott meg vele. De tény hogy ezekben a filmekben nincs hiány zenéből, táncból na és persze romantikából, így kitűnő választás egy csajos estéhez vagy egy is énidőhöz. Pasikkal nem feltétlen ajánljuk...

Whitney Houston - Több mint testőr (1992)

Az aranytorkú énekesnő nem csak számtalan hatalmas slágert tett le az asztalra, hanem egy ikonikus filmet is. A Több mint testőr című megismételhetetlen alkotásban igazán nagyot alakít, ráadásul nem is akárkit kapott partnernek, a kor egyik legnépszerűbb férfiszínészét, Kevin Costnert. Hiába nevezik sokan nyálasnak a filmet – valószínűleg többnyire a férfiak - a női szíveket újra és újra megolvasztja a hisztis díva története, akit a sármos testőrnek kell megvédenie. Amellett, hogy Whitney hihetetlen tehetsége is megcsillan a filmben, a romantikus szálak mellett, egy izgalmas krimit is kaphatunk, ami nyolcadjára is ugyanolyen izgalmas és megható is egyben. A film zenéje Grammy díjat kapott, így azt semmiképp sem lehet állítani, hogy a mozis szereplés ártott volna az énekesnőnek, sőt! Whitney egyébként nem akármilyen feltételekkel szerepelt a moziban: benne volt a szerződésében, hogy ha nem elégedett a rendezői változattal, újravágathatja a filmet.


Christina Aguilera – Díva (2010)

Nem lehet állítani, hogy Christina Aguilera ezzel az alakításával filmtörténelmet írt volna, sőt sokan talán sohasem hallottak még erről a filmről. Viszont egy unalmas estéden, ha valami igazi csöpögős, csajos filmre vágysz, akkor egyszer próbáld ki! A történet egy hatalmas klisé: egy helyes vidéki lány a nagyvárosba költözik, hogy híres énekesnő legyen, csakhogy láss csodát, ez cseppet sem egyszerű. Egy éjszakai bárban vállal munkát, ahol hamar előléptetik táncosnővé, a színpadon pedig a hangját is kipróbálhatja, és persze feltűnik egy jóképű pasi is.... Ami viszont dob a filmen azok a zenék, Christina Aguilera utánozhatatlan hangja, az igazi burlesque hangulat, a fülledt táncjelenetek, na és persze Cher, aki nem mellesleg szintén a film szereplője, és természetesen ő is dalra fakad. Egy estére tökéletes kikapcsolódás, mert a hangulata magával ragad, és átrepít egy másik világba.


Lady Gaga – Csillag születik (2018)

Mindenki nagyon várta, Lady Gaga hogyan szerepel majd a zenés, romantikus filmben, és valószínűleg kevesek számára okozott csalódást. Itt sem feltétlen az alapsztoriban kell keresni a film sikerének titkát, hanem a dalokban és a Gaga torkában lévő csodában. A történet szerint megint csak egy fiatal lány szeretne énekesi karriert befutni, ami sikerül is neki, mellette persze megtalálja a szerelmet, Bradley Cooper személyében nem mellesleg, aki viszont itt kevésbé hozza a tőle megszokott sármos karaktert. Viszont ő sem csupán a kötelező férfiszereplő ebben a filmben. A mozi sokkal drámaibb hatású, mint azt általában a zenés, romantikus filmektől megszokhattuk. A dalok pedig egészen zseniálisak, és ettől lesz a film annyira könnyfakasztó és szívhez szóló. Lady Gaga tehetségét pedig csak tovább emeli, már ha ez lehetséges. Ráadásul az énekesnő egy teljesen más arcát mutatta meg szó szerint: a mindig agyonsminkelt, extravagáns Gaga ezúttal „lecsupaszítva", a maga hétköznapi valójában állt a kamera elé.

 

A Wall Street pillangói – Jennifer Lopez (2019)

J.Lo már számtalanszor feltűnt a vásznon, ő nem az az „egyszer kipróbálom magam egy zenés filmben" -kategória, ebben a műben sem csillogtatja meg énektehetségét. Mást viszont igen! Mégpedig a tánctudását... Ami önmagában nem is lenne nagyszám, láttuk már riszálni, csakhogy itt rúdtáncról van szó! Forró, túlfűtött erotikus táncról, az énekesnő ugyanis egy sztriptíztáncosnőt alakít. És még csak nem is ő a főszereplő a filmben! A sztori szerint néhány táncosnő összefog, és alaposan átejtik a dúsgazdag Wall Street-i bankárokat rengeteg pénzt kicsalva tőlük, amiből luxuséletüket finanszírozzák. A filmben az a pláne, hogy megtörtént eseményeken alapul. Sok romantika ugyan ebben a moziban nincsen, de helyette izgalmas betekintést kínál egy zárt világba. És persze az 50 éves Jennifer Lopezen is lehet ámulni...

 

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

 Nyitókép: Warner Bros. Pictures