Christina Aguilera Lady Gaga magazin Whitney Houston film Jennifer Lopez
Nem egy világhírű énekesnő kapott már szerepet filmekben, valaki rendszeresen feltűnik a mozivásznon, némelyikük egyszer próbálkozott meg vele. De tény hogy ezekben a filmekben nincs hiány zenéből, táncból na és persze romantikából, így kitűnő választás egy csajos estéhez vagy egy is énidőhöz. Pasikkal nem feltétlen ajánljuk...

Whitney Houston - Több mint testőr (1992)

Az aranytorkú énekesnő nem csak számtalan hatalmas slágert tett le az asztalra, hanem egy ikonikus filmet is. A Több mint testőr című megismételhetetlen alkotásban igazán nagyot alakít, ráadásul nem is akárkit kapott partnernek, a kor egyik legnépszerűbb férfiszínészét, Kevin Costnert. Hiába nevezik sokan nyálasnak a filmet – valószínűleg többnyire a férfiak - a női szíveket újra és újra megolvasztja a hisztis díva története, akit a sármos testőrnek kell megvédenie. Amellett, hogy Whitney hihetetlen tehetsége is megcsillan a filmben, a romantikus szálak mellett, egy izgalmas krimit is kaphatunk, ami nyolcadjára is ugyanolyen izgalmas és megható is egyben. A film zenéje Grammy díjat kapott, így azt semmiképp sem lehet állítani, hogy a mozis szereplés ártott volna az énekesnőnek, sőt! Whitney egyébként nem akármilyen feltételekkel szerepelt a moziban: benne volt a szerződésében, hogy ha nem elégedett a rendezői változattal, újravágathatja a filmet.


Christina Aguilera – Díva (2010)

Nem lehet állítani, hogy Christina Aguilera ezzel az alakításával filmtörténelmet írt volna, sőt sokan talán sohasem hallottak még erről a filmről. Viszont egy unalmas estéden, ha valami igazi csöpögős, csajos filmre vágysz, akkor egyszer próbáld ki! A történet egy hatalmas klisé: egy helyes vidéki lány a nagyvárosba költözik, hogy híres énekesnő legyen, csakhogy láss csodát, ez cseppet sem egyszerű. Egy éjszakai bárban vállal munkát, ahol hamar előléptetik táncosnővé, a színpadon pedig a hangját is kipróbálhatja, és persze feltűnik egy jóképű pasi is.... Ami viszont dob a filmen azok a zenék, Christina Aguilera utánozhatatlan hangja, az igazi burlesque hangulat, a fülledt táncjelenetek, na és persze Cher, aki nem mellesleg szintén a film szereplője, és természetesen ő is dalra fakad. Egy estére tökéletes kikapcsolódás, mert a hangulata magával ragad, és átrepít egy másik világba.


Lady Gaga – Csillag születik (2018)

Mindenki nagyon várta, Lady Gaga hogyan szerepel majd a zenés, romantikus filmben, és valószínűleg kevesek számára okozott csalódást. Itt sem feltétlen az alapsztoriban kell keresni a film sikerének titkát, hanem a dalokban és a Gaga torkában lévő csodában. A történet szerint megint csak egy fiatal lány szeretne énekesi karriert befutni, ami sikerül is neki, mellette persze megtalálja a szerelmet, Bradley Cooper személyében nem mellesleg, aki viszont itt kevésbé hozza a tőle megszokott sármos karaktert. Viszont ő sem csupán a kötelező férfiszereplő ebben a filmben. A mozi sokkal drámaibb hatású, mint azt általában a zenés, romantikus filmektől megszokhattuk. A dalok pedig egészen zseniálisak, és ettől lesz a film annyira könnyfakasztó és szívhez szóló. Lady Gaga tehetségét pedig csak tovább emeli, már ha ez lehetséges. Ráadásul az énekesnő egy teljesen más arcát mutatta meg szó szerint: a mindig agyonsminkelt, extravagáns Gaga ezúttal „lecsupaszítva", a maga hétköznapi valójában állt a kamera elé.

A Wall Street pillangói – Jennifer Lopez (2019)

J.Lo már számtalanszor feltűnt a vásznon, ő nem az az „egyszer kipróbálom magam egy zenés filmben" -kategória, ebben a műben sem csillogtatja meg énektehetségét. Mást viszont igen! Mégpedig a tánctudását... Ami önmagában nem is lenne nagyszám, láttuk már riszálni, csakhogy itt rúdtáncról van szó! Forró, túlfűtött erotikus táncról, az énekesnő ugyanis egy sztriptíztáncosnőt alakít. És még csak nem is ő a főszereplő a filmben! A sztori szerint néhány táncosnő összefog, és alaposan átejtik a dúsgazdag Wall Street-i bankárokat rengeteg pénzt kicsalva tőlük, amiből luxuséletüket finanszírozzák. A filmben az a pláne, hogy megtörtént eseményeken alapul. Sok romantika ugyan ebben a moziban nincsen, de helyette izgalmas betekintést kínál egy zárt világba. És persze az 50 éves Jennifer Lopezen is lehet ámulni...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Warner Bros. Pictures

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.