magazin patkó babona szerencse
Azt mindenki tudja, hogy a patkó a szerencse jelképe. Ám azt már kevesebben, hogy ezen túl is rejt magában – a régi babonák szerint legalábbis – mágikus erőt, valamint az se mindegy, hogy milyen patkót és hogyan valamint hová helyezed a lakásodban.

A patkó sok kultúrában a szerencse szimbóluma, de a boldogság és az egészség jelképe is. Könnyedén lehet azonban, hogy semmiféle pozitív erővel sem lesz az életedre, ha nem megfelelően használod.

Honnan ered a patkó mágikus mivolta?

A patkó régen elengedhetetlen kellék volt – hiszen lovakkal művelték a földeket, szállították az árukat, utaztak -, de meglehetősen drágának számított. Sokan azt gondolják, hogy emiatt lett a jólét szimbóluma. Másrészt az alakja is szerepet játszhat benne, hiszen „befogja" és segít megtartani az erőket.

A legerősebb erővel bíró patkó az, amit egy igazi kovács készített, és leesett egy ló lábáról. A talált patkó mellett az ajándékba kapott is megfelelő, bár úgy tartják, ennek kisebb az ereje. Tévedés, hogy a patkó alakú dísztárgyak vagy ékszerek is hordoznak varázserőt.

A szerencse mellett egészséget, szerelmet, a meglévő párkapcsolatod megerősítését, sőt, rokonaiddal való erősebb kapcsolatot is nagy eséllyel várhatsz tőle.

Forrás: Shutterstock

Így tartsd, hogy a kívánt hatást érd el!

Az ajtó fölé, száraival felfelé lógatva szerencsét vonz be, lefelé pedig védelmet nyújt a házban lakóknak.

Az ágy fölé lógatott patkó segít a lelki egyensúlyod helyreállításában, a szeretteiddel való kapcsolat megerősítésében.

A konyhában lévő patkónak kisebb az ereje, de ebben az esetben is hat, méghozzá a családi kapcsolataidra.

Nincs meghatározva, hogy hány darab patkó lehet egy házon belül, de, ha azt vesszük, hogy az igazán erős patkó beszerzése nem egyszerű feladat a mai modern világunkban, talán nem is fenyeget az a veszély, hogy túlhalmoznád.

Mielőtt használnád, „aktiválnod" kell!

Furán hangozhat, de az igazi pozitív hatás eléréséhez el kell végezned vele egy egyszerű rituálét. Teliholdkor tedd egy átlátszó, hideg vízzel teli edénybe, és helyezd az ablakpárkányra. A legjobb, ha forrás- vagy ásványvizet használsz. Az edénybe tegyél egy kis maréknyi földet is, és hagyd kint egész éjjel. Másnap reggel töröld meg, és egyből tedd a helyére.

Természetesen a patkó önmagában nem elég ahhoz, hogy az életed szerencsésebb fordulatot vegyen, de nagyban támogatja – ha hiszel benne.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.