halál kibeszélő tragédia feldolgozás magazin gyermek elmúlás sztárok Herczeg Zsuzsa
Sokszor irigyeljük a sztárokat, de bármilyen sikeresek is, a tehetség és a hírnév őket sem menti meg a tragédiáktól, amiket olykor az élet produkál. Ez jutott eszembe, miközben néztem a Keményfejű című filmet, amiben Terence Hill fia is szerepelt.

Egy apa, aki évekig tartó depresszióba esett

A jóképű és fiatal kölyök, Ross Hill, itt még pimaszul mosolygott a kamerába apja oldalán, nem sokkal később pedig már a halállal nézett szembe... Pedig ígéretes színészi karrier előtt állt, de a sors sajnos megakadályozta ebben. Egyes források szerint épp az egyetemre ment vissza a családjával töltött hétvége után, mások szerint apjához igyekezett, amikor a jeges úton megcsúszott, és egy fának csapódott az autójával. Azonnal életét vesztette.

"Egy részem belül meghalt. Imádtam Ross-t, és egyszerre nem volt többé. Nem ölelhettem meg, nem mondhattam el neki, milyen büszke vagyok rá. 17 éves volt csak, még átkozottul fiatal. Nem lett volna szabad meghalnia" - nyilatkozta Terence Hill fia balesete után.

Nem csoda, hogy ezek után mély depresszióba esett, és nem volt kedve szerepelni. Egy ideig visszavonultan élt a feleségével. Ross azonban nemcsak szülei emlékezetében él tovább, hanem a filmvásznon is, a Don Camillo és a Keményfejű című alkotásokban.

Romy Schneider a bánatba halt bele...

Nem csak a spagettiwestern filmek sztárjának kellett ekkora fájdalommal megküzdenie. Romy Schneidert sem kímélte a sors. "Eltemettem az apát, eltemettem a fiát. Ha létezik Isten, úgy nagyon kegyetlenül bánt velem" - mondta.

Az élet egyébként sem kényeztette magánéleti síkon, hiszen élete szerelme, Delon, elhagyta őt állapotos szeretőjéért.Ezután hozzáment Harry Meyenhez, akitől a később tragikus balesetben elhunyt fia is született. Az állandó viták miatt azonban otthagyta a férfit, aki később öngyilkos lett, Romy pedig magát hibáztatta a történtekért.

Aztán jött a következő tragédia: fia, a 14 éves David, egy vaskerítésen átmászva megcsúszott, és a kerítés felnyársalta. Még be tudott menni a házba, hogy segítséget kérjen, de sajnos annyi vért vesztett, hogy már a kórházban sem tudták megmenteni.

A színésznő utolsó filmje alkalmával - amelyben egy náci Németországból menekülő asszony a fia túléléséért küzd -, ragaszkodott ahhoz, hogy a főcímlistán egy ajánlás szerepeljen a halott fiú és apa emlékére. Még ugyanabban az évben aztán ő is követte a halálba szeretteit: megállt a szíve, talán a sok fájdalomtól.

Forrás: Afpforum

Eric Clapton az egyetlen fiát vesztette el

Míg Romy egy ajánlással, addig Eric Clapton a világ egyik legszebb dalával (Tears in Heaven) adózott gyermeke emlékének. Négy éves kisfia, Conor egy New York-i apartman 49. - más források szerint 53. - emeleti ablakából zuhant ki, és azonnal szörnyethalt. Nem csoda, hogy hónapokig nem tért magához a zenész, hiszen a fia volt a mindene. Egyik kislemeze például azért kapta az August címet, mert a gyermek ebben a hónapban született.

Önéletrajzi könyvében így emlékszik vissza: "Bármilyen fizikai sérüléseket is szenvedett az eséstől, mire én láttam őt, addigra valamennyire rendbe rakták a testét. Ahogy néztem a csodaszép arcát pihenni, emlékszem, arra gondoltam: ez nem a fiam. Kicsit úgy néz ki, mint ő, de ő elment." Ő volt az egyetlen fiúgyermeke.

Egy gyermek elvesztése talán a legnagyobb fájdalom a világon - és ez alól senki sem kap felmentést...

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.