Sztárok, akik sosem heverték ki a gyermekük halálát

Sokszor irigyeljük a sztárokat, de bármilyen sikeresek is, a tehetség és a hírnév őket sem menti meg a tragédiáktól, amiket olykor az élet produkál. Ez jutott eszembe, miközben néztem a Keményfejű című filmet, amiben Terence Hill fia is szerepelt.

Egy apa, aki évekig tartó depresszióba esett

A jóképű és fiatal kölyök, Ross Hill, itt még pimaszul mosolygott a kamerába apja oldalán, nem sokkal később pedig már a halállal nézett szembe... Pedig ígéretes színészi karrier előtt állt, de a sors sajnos megakadályozta ebben. Egyes források szerint épp az egyetemre ment vissza a családjával töltött hétvége után, mások szerint apjához igyekezett, amikor a jeges úton megcsúszott, és egy fának csapódott az autójával. Azonnal életét vesztette.

"Egy részem belül meghalt. Imádtam Ross-t, és egyszerre nem volt többé. Nem ölelhettem meg, nem mondhattam el neki, milyen büszke vagyok rá. 17 éves volt csak, még átkozottul fiatal. Nem lett volna szabad meghalnia" - nyilatkozta Terence Hill fia balesete után.

Nem csoda, hogy ezek után mély depresszióba esett, és nem volt kedve szerepelni. Egy ideig visszavonultan élt a feleségével. Ross azonban nemcsak szülei emlékezetében él tovább, hanem a filmvásznon is, a Don Camillo és a Keményfejű című alkotásokban.

Romy Schneider a bánatba halt bele...

Nem csak a spagettiwestern filmek sztárjának kellett ekkora fájdalommal megküzdenie. Romy Schneidert sem kímélte a sors. "Eltemettem az apát, eltemettem a fiát. Ha létezik Isten, úgy nagyon kegyetlenül bánt velem" - mondta.

Az élet egyébként sem kényeztette magánéleti síkon, hiszen élete szerelme, Delon, elhagyta őt állapotos szeretőjéért.Ezután hozzáment Harry Meyenhez, akitől a később tragikus balesetben elhunyt fia is született. Az állandó viták miatt azonban otthagyta a férfit, aki később öngyilkos lett, Romy pedig magát hibáztatta a történtekért.

Aztán jött a következő tragédia: fia, a 14 éves David, egy vaskerítésen átmászva megcsúszott, és a kerítés felnyársalta. Még be tudott menni a házba, hogy segítséget kérjen, de sajnos annyi vért vesztett, hogy már a kórházban sem tudták megmenteni.

A színésznő utolsó filmje alkalmával - amelyben egy náci Németországból menekülő asszony a fia túléléséért küzd -, ragaszkodott ahhoz, hogy a főcímlistán egy ajánlás szerepeljen a halott fiú és apa emlékére. Még ugyanabban az évben aztán ő is követte a halálba szeretteit: megállt a szíve, talán a sok fájdalomtól.

Forrás: Afpforum

Eric Clapton az egyetlen fiát vesztette el

Míg Romy egy ajánlással, addig Eric Clapton a világ egyik legszebb dalával (Tears in Heaven) adózott gyermeke emlékének. Négy éves kisfia, Conor egy New York-i apartman 49. - más források szerint 53. - emeleti ablakából zuhant ki, és azonnal szörnyethalt. Nem csoda, hogy hónapokig nem tért magához a zenész, hiszen a fia volt a mindene. Egyik kislemeze például azért kapta az August címet, mert a gyermek ebben a hónapban született.

Önéletrajzi könyvében így emlékszik vissza: "Bármilyen fizikai sérüléseket is szenvedett az eséstől, mire én láttam őt, addigra valamennyire rendbe rakták a testét. Ahogy néztem a csodaszép arcát pihenni, emlékszem, arra gondoltam: ez nem a fiam. Kicsit úgy néz ki, mint ő, de ő elment." Ő volt az egyetlen fiúgyermeke.

Egy gyermek elvesztése talán a legnagyobb fájdalom a világon - és ez alól senki sem kap felmentést...

Nyitókép: AFPforum

Ezek is érdekelhetnek