Patrick Swayze: 34 éven át hűséges volt a feleségéhez!

Létezik olyan ember a Földön, aki ne tudná, ki Patrick Swayze?! Mondjuk, nekem 1989. július 6-ig fogalmam sem volt. Egyrészt mert túl fiatal voltam, másrészt meg Magyarországon ekkor mutatták be a Dirty Dancinget.

Azt a filmet, amivel a színész örökre beégette magát a kollektív tudatalattinkba. Igen, tudom, más filmekben is játszott, nem is akárhogy, de ebben feledhetetlen volt. A nem túl bonyolult sztorit elviszi Swayze tánca, csípőringása és a jószívű rosszfiú - akiről persze a legvégén minden kiderül - karaktere. Akkor még a szívemben üres volt a helye a filmsztár férfinak. Aztán zsenge tizennégy évesen megláttam őt, és el is foglalta ezt a helyet.

Ki az, aki nem imádta a tóban gyakorlós részt, amikor tanítja Bébit ugrani, hogy bízzon benne, el fogja kapni? Ki az, aki nem tudja, hogy amikor forgatták a jelenetet, már ősz volt, festékkel fújták zöldre a leveleket, és a színészek majd' megfagytak forgatás közben? Tényleg, én ugyan honnan tudom? Fogalmam sincs.

Ki az, aki nem azonosította Swayze-t a jóképű táncossal, akinek vajból van a szíve, és ott segít, ahol tud - főleg elesett (vagy megesett) nőkön? Én is azt akartam, hogy az udvarlóm ilyen legyen. A tánc csak bónusz volt, bár egy tóban én is gyakoroltam volna csókok között az ugrálást.

Forrás:AFPforum/ Collection Christophel/© Vestron Pictures/© Vestron Pictures

A következő film, amiben őt láttam, szintén csak megerősítette bennem, hogy ez a férfi maga lenne a főnyeremény. Ki ne akart volna fazekaskodni a szerelmével, úgy, ahogyan ők tették Demi Moore-ral a Ghostban? Szerintem az a jelenet a filmtörténet egyik legszexibb jelenete. Nem csodálkoznék, ha ezt látván megnőtt volna az agyagozás iránt érdeklődők száma. Én is eljátszottam a gondolattal, sőt, még egy műhelybe is elmentem, azonban az alkotás öröme kevés volt Patrick nélkül. Vele az alkotás gyönyörét lehetett volna átélni - hát, így jártam.

Még mielőtt megkapnám, hogy csak én, és a hozzám hasonló nők, lányok, asszonyok voltak oda érte, azért álljunk meg egy pillanatra! Kinek a pasija, férje, lovagja, kísérője nem találta szexinek, hogy csak annyit mond a szerelmi vallomásra válaszul: "Dettó." Akkor még én is azt hittem, hogy milyen vagány az a férfi, aki nem beszél az érzelmeiről.

Azóta felnőttem, és tudom, hogy az érzelmeket sokkal jobb kimondva megélni, mint ráhagyva. De ebben az időben ez volt a pasik felé az elvárás, a dettó. Ha nem mondta, gáz volt. Könnyen lehetett örömet okozni nekünk, csak egy szó: dettó. Mindenki tudta, mit jelent! Óriási szerelmet, és hogy együtt fogunk fazekaskodni, akkor is, ha nem.

Forrás: AFPforum/ Collection Christophel/© Paramount Pictures/Paramount Pictures

Ki volt olyan híres, hogy a nevét a szlengben is használták a filmje után? Ha valaki azt mondta, Swayze vagyok, azt jelentette: "Szellem vagyok, elmentem." Azt hiszem, ez már az abszolút szupersztár kategória. Nem véletlenül választották meg 1991-ben a legszexibb élő férfinak. Ám hiába rajongtak érte a nők, ő hűséges volt a feleségéhez, akibe még 18 évesen beleszeretett...

Forrás: AFPforum

Aztán ide, hozzánk, már nem értek el a sikerei és a szerepei, vagy legalábbis úgy nem, hogy a Dirty Dancinget és Ghostot túlszárnyalták volna. Majd eltűnt. Az én szívemből is, mert ott átvette a helyét Brad Pitt, és azóta sem tudták még kiütni onnan, talán Omar Sy, majd egyszer.

Döbbenet, hogy már tíz éve meghalt, és ijesztő, hogy ennyire fiatalon "swayze-zett" el. Mondjuk, a kollektív tudatalattiban így örökre fiatal, szerelmes és sármos marad. Róla nem lehet előtte-utána fotókat közölni, hogy mennyire megöregedett. Neki erre nem volt ideje. A hasnyálmirigyrák vitte el. Majdnem két évig küzdött vele. A felesége csak a halála után fél évvel beszélt róla először, hogy férjének alkoholproblémái voltak.

Azt hiszem, nem akarta korábban felfedni a férje gyenge pontját... 34 évig voltak együtt. Hatalmas szerelem lehetett. Akkora, hogy Patrick még a Piszkos tánc egyik betétdalát, a She's Like The Wind című számot is neki írta.

Emlékezzünk ma együtt Patrick Swayze-re a tavas jelenettel! Ha messzebbről, kicsit hunyorogva nézem, akár lehetnék mellette én is...

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?