Einstein félrelépései, Chaplin orgiái - Történelmi hálószobatitkok!

A történelem nagyjaira hajlamosak vagyunk szexualitástól mentesen tekinteni, sőt, a történetírók egy része is erre buzdít minket. Holott semmivel sem különböznek tőlünk: a zárt ajtók mögött géniuszaink ugyanolyan hűtlenek, fetisiszták vagy perverzek voltak.

Hogy mi ebből a tanulság? A cikk végére kiderül.

Albert Einstein

Ha a világ leghíresebb tudósára gondolunk, szinte mindenkinek a bohókás nagypapi képe ugrik be, akinek a relativitáselméletet köszönhetjük. Magánlevelezéséből és a kortársak elbeszélésből azonban kiderül, hogy Einstein csak a fizikához volt hűséges. A fiatalon jóképű tudós szexmágnes hírneve idős korában is fennmaradt. Két házassága mellett számos afférja volt, amelyeket nyíltan vállalt.

Úgy vélte, hogy az ember természetes vágya a házasságon kívüli viszony, és nem teszünk jót magunkkal, ha ennek a vágynak ellenállunk. Az ember ugyanis természeténél fogva nem monogám, és az ösztönök még erősebben utat törnek a felszínre, ha azokat konvenciókkal próbálják elnyomni.

Forrás: AFPforum

Wolfgang Amadeus Mozart

A legendás zeneszerző annyira zseni volt, hogy már öt évesen szimfóniát írt. Amikor viszont nem hangjegyeket vetett a papírra, akkor unokatestvérének írt meglehetősen szokatlan hangvételű és stílusú leveleket. A kuzinnak küldött irományok obszcén, trágár soraiból feltárul a korabeli altesti humor.

Téved, aki egyedi esetnek véli ezt a levelezést, a zeneszerző ugyanis a szüleinek és testvéreinek is hasonló szellemben írt. Mondhatni, az egész családra jellemző volt a vulgáris stílus - aki nem hiszi, olvasson Mozart-szövegeket németül!

Forrás: AFPforum

Hans Christian Andersen

Irodalmi berkekben ma is vitatott, hogy Dánia Shakespeare-je egy meleg szűz volt-e, az azonban tény, hogy a világ legismertebb meseírója naplóban dokumentálta az önkielégítéseit. A kis hableány szerzője állítólag mindkét nemet csodálta, de szexuális élete roppant szerény volt - már ami a társas verziót illeti... Bárkivel találkozott, utána részletesen feljegyezte, hogy maszturbált-e, és ha igen, milyen volt. Pici, keresztszerű szimbólummal jelezte az élmény intenzitását, amely olykor fájdalmasan jó volt a számára.

Forrás: AFPforum

Charlie Chaplin

A némafilmek sztárja négy feleséget is elfogyasztott, és sokáig tartott, amíg lenyugodott. Talán a szegény gyerekkornak, valamint a terhelt szülői háttérnek köszönhető, hogy a mozimágus arrogáns és kegyetlen férfi hírében állt. Luis Bunuel My last breath című könyvéből kiderül, hogy zárt ajtók mögött Chaplin hírhedt orgiákat szervezett a spanyol alkotónak, és állítólag ő volt az első rendező, aki intézményesítette a díványt, mint hivatalos szereposztó eszközt.

Némafilmes kellékekkel tesztelte a színésznők előadó képességeit, kártyákkal és mimikával kommunikált a meghallgatásra érkezőkkel, majd végül levetkőztette őket, hogy a mellüket is szemügyre vegye...

Forrás: AFPforum

Mahatma Gandhi

India leghíresebb politikusa soha nem is próbálta leplezni, hogy meztelen nőkkel - köztük az unokahúgaival - aludt együtt. Mint mondta: ez egyfajta cölibátusi kísérlet, amire szüksége volt a spirituális utazásához. Úgy vélte, hogy a kísértés által tudja felmérni saját erejét vagy épp gyengeségét.

37 évesen tett szüzességi fogadalmat, ezt követően jöttek a vágykergető tesztek, amelyekben az alvás mellett volt érzéki tánc és csoportos fürdőzés is. Gandhi azt vallotta, hogy a testnedvek visszatartása erősebbé teszi az embert - bár állítólag az érintéssel nem fukarkodott a közös programok alatt.

Forrás: AFPforum

Megnyugodhatunk: ha szexről van szó, a legnagyobb koponyák is ugyanolyan emberek, mint mi, közönséges halandók. Szóval, akkor se aggódjunk, ha mondjuk, lábfetisiszták vagyunk! Attól még akár Nobel-díjat is nyerhetünk.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek