Bizarr halálesetek: Meghalni csak rosszkor lehet - de ennyire?!

A halál valójában sosem jön jókor. Ám vannak a rossznál is rosszabb pillanatok, amikor - ha választani lehetne - senki nem kívánna meghalni. Az alábbi történetek szereplői elég különös módon búcsúztak a földi élettől...

1. A saját lagziján - Fabio Jefferson Maciel, 2012

Amikor arról beszélünk, hogy "túl akarunk élni" egy nagyobb partyt, ritkán értjük szó szerint. Persze az alkohol veszélyes, de ami a 33 éves brazil tengerésztiszttel történt, arra senki nem számított. A 200 fős násznép épp egy tengerparti klubban ünnepelt Rióban, amikor a vőlegény egy koszorúslánnyal játszva elesett a parton.

Ez még nem lett volna gond, ha előzőleg nem vágott volna zsebre egy söröspoharat. A pohár ugyanis eltört, és egy darabja átszúrta Maciel comb artériáját, ami miatt a kórházba szállítás közben elvérzett... Temetését csupán 3 nappal az esküvőjét követően tartották.

2. Temetésen - Henry Taylor, 1872

Szokták mondani, hogy más esküvőjét lánykérésre használni épp olyan illetlen, mint meghalni valakinek a temetésén. Henry Taylor nyilván nem maga választotta meg halála időpontját, hogy ellophassa a "show-t". Amikor elhunyt, ismerőse koporsóját ötödmagával a sírhelyhez vitte, megbotlott egy szegélykőben, és elesett. A többiek, hogy megóvják magukat a sérüléstől, elengedték a koporsót, ami így teljes súlyával Taylor mellkasára és fejére zuhant.

Forrás: thelondondead.blogspot.com

Az összezúzott testet látva szerencsétlen özvegy - mintha nem lett volna enélkül is elég baja - hisztériás rohamot kapott. Az esettel foglalkozó szakértők azt javasolták, hogy ezentúl pántokkal rögzítsék a koporsót.

3. A színpadon - Molière, 1673

A francia drámaíró, rendező és színész neve a legtöbbek számára nem ismeretlen. Ám nemcsak a munkássága volt emlékezetes, hanem sajnos a végső pillanatai is. A Képzelt beteg című, utolsó drámájának előadásán pulmonális vérzés miatt köhögve összeesett, de még befejezte a játékát: sikerült a darab részeként álcáznia a rosszullétet, mivel az illett az általa alakított hipochonder Argan szerepéhez.

Néhány óra múlva aztán meghalt, még mielőtt egy pap kiért volna hozzá. Mivel halálakor zöldet viselt, állítólag innen ered az a babona, hogy a zöld szín balszerencsét hoz a színészekre.

4. Szex közben - Jimmy Ferrozzo, 1983

A San Fransisco-i Condor Club nevű sztriptízbár dolgozója táncosnő barátnőjével együtt gondolt egy merészet: a színpad felett lógó zongorán akarták egymást nagyon boldoggá tenni. A zongora egy másik táncosnő látványos belépőjét szolgálta, ezen ereszkedett le a földre egy hidraulikus motor segítségével. A pár a pillanat hevében véletlenül megnyomta a gombot, ami emelni kezdte a hatalmas hangszert, a plafonhoz préselve Ferrozzót. Szegény barátnője pedig órákra félig a holttest alá szorult, amíg a tűzoltók ki nem szabadították...

Forrás: Shutterstock

5. Ott, ahova még a király is gyalog jár - II. "Vasbordájú" Edmund, 1016

A Trónok harca Tywin Lannisterének halála nem pusztán a fantázia műve. Ha gyalog is ment II. Edmund angol király halála napján az illemhelyre, az biztos, hogy kifelé már hozni kellett a testét. A halál oka több szúrt seb volt, ám arról, hogy ezeket mi okozta, eltérnek a vélemények.

A többség nézete szerint egy az árnyékszéken rejtőző bérgyilkos sebesítette meg késsel vagy számszeríjjal. A másik elképzelés, hogy a sérüléseket még hetekkel korábban szerezte a feltartóztatott dán katonáktól, London ostroma alatt.

+1 Egy fontos munka közepén - Clement Vallandigham, 1871

Vallandigham egy olyan férfit védett ügyvédként, akit azzal vádoltak, hogy vita közben lelőtt valakit egy bárban. Épp azt az elméletet próbálta demonstrálni, hogy az áldozat a pisztolyát előrántva saját magát lőhette hasba... amikor véletlenül magát is hasba lőtte. Az esküdtszéket meggyőzte a halálos akció, védencét felmentették. Szép munka - kár, hogy az életébe került.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock